Vitaminele care reduc riscul de cancer de piele

Vitaminele care reduc riscul de cancer de piele

Vitaminele care reduc riscul de cancer de piele S-a demonstrat în numeroase studii medicale faptul că vitamina D, care se metabolizează atunci când razele UV interacționează cu pielea, reduce nu doar riscul de melanom – care este forma cea mai agresivă de cancer de piele - ci și tipurile cele mai comune de cancer.

 Conform oamenilor de știință australieni, vitamina B3 (nicotinamida) poate oferi de asemenea protecție persoanelor care sunt predispuse la anumite tipuri de cancer de piele.

Vitamina B3 poate reduce recurența unor cancere de piele

 Așa cum a semnalat recent canalul de televiziune NBC News: "Cercetătorii australieni au analizat 386 de persoane care fuseseră diagnosticați cu un tip de cancer de piele care este extrem de comun și se dezvoltă lent, carcinomul scuamos, mult mai puțin grav decât melanomul.

 Voluntarii au luat fie două pastile de vitamina B3 de 500 mg pe zi timp de un an, fie o pastilă placebo. După un an, cei care luaseră vitamina B3 erau cu 23% mai puțin predispuși să aibă un alt cancer diagnosticat."

 Cei care luaseră nicotinamida au început să observe rezultate în aproximativ trei luni. Totuși, protecția a fost anulată odată ce au încetat să ia vitamina, astfel încât, pentru a avea parte de beneficii, trebuiau să continue să o ia pe termen nedefinit.

 Se crede că nicotinamida funcționează ajutând la repararea deteriorării ADN-ului datorită unei ​​expuneri excesive la razele UV și prin întărirea sistemului imunitar.

 În prezent, cercetătorii recomandă acest supliment doar persoanelor care sunt predispuse la cancerul de piele.

 Așa cum a explicat anterior Dr. John Cannell, carcinomul scuamos este în mod clar asociat cu o expunere cronică la soare și apare pe față, mâini, gât și pielea capului. Melanomul însă, care este forma cea mai agresivă de cancer de piele, este relaționat cu arsurile solare, în special dacă arsurile solare au apărut în copilărie, dar totuși, cel mai adesea apare pe zonele corpului care aproape niciodată nu au fost expuse la soare. Care ar fi explicația acestui fapt?

 Se pare că pe măsură ce îmbătrânim, dermatologii recomandă să ne ținem departe de soare deoarece apar pete pe piele datorită expunerii la soare o viață întreagă.

 Însă odată ce se evită expunerea la soare, această împiedică organele să funcționeze în mod corect, iar expunerea protejată la soare în realitate este un factor care ajută la menținerea la distanță a cancerului de piele...

 Vitamina D se activează în piele, iar vitamina D activată influențează genele pielii și ajută la prevenirea diverselor anormalități pe care le cauzează razele ultraviolete. Ca rezultat, evitarea soarelui devine un factor care determină în mod paradoxal cancerul de piele.

 Vitamina D pe care corpul o produce ca răspuns la radiațiile UVB este o protecție naturală contra melanomului. Așa cum s-a arătat într-un studiu medical recent:

 "În mod paradoxal, persoanele care lucrează în aer liber au un risc mai mic de melanom în comparație cu persoanele care lucrează în interior, ceea ce sugerează că expunerea cronică la lumina solară ar putea avea un efect protector."

 Un studiu suedez publicat anul trecut a monitorizat timp de 20 de ani aproximativ 30.000 de femei de vârstă medie și înaintată. La început, s-au adresat o serie de întrebări referitoare la expunerea la soare, precum: Vă expuneți la soare? Mergeți în vacanță în zone însorite în timpul iernii? Lucrați în grădină cu cămașă cu mânecă scurtă și pantaloni scurți? Mergeți la salonul de bronzat ?

 Ceea ce s-a descoperit a fost faptul că femeile care evitau soarele aveau probabilități duble de a muri în timpul realizării acestui studiu. Cercetătorii au atribuit această descoperire influenței vitaminei D.

 Acest studiu demonstrează că totuși, expunerea cronică la soare pare să fie asociată cu mai puține decese.

 În prezent există numeroase studii care confirmă beneficiile vitaminei D incluzând un risc mai mic de apariție a aproximativ 16 tipuri de cancer diferite, inclusiv pancreatic, pulmonar, ovarian, de sân, de prostată și de piele. Există mai mult de 800 referințe în literatura medicală care demonstrează eficiența vitaminei D contra cancerului, iar dovezile arată că această reducere este de aproximativ 50%. Un studiu canadian a arătat că femeile care au fost expuse cel mai mult la soare în timpul adolescenței și vârstei adulte aveau un risc cu aproximativ 70% mai mic de a dezvolta cancer de sân.

 Un alt studiu, publicat în 2013 a arătat că femeile ale căror nivele serice erau sub 10 ng/ml aveau un risc cu șase ori mai mare de cancer de sân în comparație cu acele femei ale căror nivele erau peste 20 ng/ml, iar un studiu din 2014, care a urmărit femei iraniene, a descoperit o creștere de 1000% a riscului de cancer de sân în cazul femeilor care se protejau complet, fără a se expune deloc la lumina solară.

 Dr. William Grant de la Centrul de Cercetare a Sănătății, Nutriției și Luminii Solare (Sunarc) estimează că dacă toate persoanele din Statele Unite ar avea nivelul de vitamina D de 40 nano grame per mililitru (ng/ml), s-ar salva aproximativ 150.000 de vieți anual.

 Recomandările medicale actuale în ceea ce privește vitamina D evidențiază și alte beneficii pentru sănătate ale acesteia. De exemplu, vitamina D ajută la menținerea sănătății:

 - Funcției imunologice

 - Funcției renale

 - Dinților și oaselor

 - Sistemului cardiovascular

 - Funcției cerebrale

Care sunt riscurile și beneficiile expunerii la soare?

 Când este vorba de expunerea la soare, putem realiza o analiză inteligentă a proporției riscuri-beneficii, iar în acest mod este posibil să optimizăm beneficiile în timp ce minimizăm riscurile expunerii la soare într-un mod sigur pentru sănătatea noastră.

 Un aspect important pe care trebuie să-l amintim este acela că factorul SPF din loțiunile solare protejează doar contra razelor UVB, care sunt razele din spectrul ultraviolet care permit corpului să producă vitamina D în piele. Însă razele cele mai periculoase, susceptibile de a cauza daune pielii și apariția cancerului de piele sunt razele UVA. Așadar, asigurați-vă că loțiunea solară protectoare vă protejează atât contra razelor UVA cât și UVB.

Câteva sfaturi pentru o expunere sigură la soare

 Este cu siguranță important să aveți multă grijă și să evitați arsurile soalre – majoritatea daunelor cauzate de expunerea la soare sunt relaționate cu arsurile solare. Iată câteva sfaturi pentru a obține beneficiile maxime de la soare și pentru a reduce la minim riscurile:

 1. Expuneți zone mai extinse de piele (cel puțin 40% din corp) la lumina solară la intervale mai scurte de timp. Dacă folosiți o loțiune de protecție solară, oferiți-i corpului oportunitatea să producă vitamina D înainte de a aplica loțiunea respectivă, iar ulterior asigurați-vă că folosiți o cremă solară care să vă protejeze eficiente de radiațiile UVB și UVA.

 2. Rămâneți în aer liber cât timp este necesar pentru ca pielea dumneavoastră să capete o nuanță roz dacă aveți pielea deschisă la culoare sau o nuanță mai roșiatică dacă aveți pielea închisă la culoare. Protejați-vă fața de soare folosind un protector solar sau o pălărie protectoare, deoarece pielea feței este subțire și mai predispusă la daunele solare, precum și la apariția ridurilor premature.

 3. Când vă expuneți la soare perioade mai lungi de timp, acoperiți-vă cu haine lejere, deschise la culoare sau o eșarfă, o pălărie sau refugiați-vă la umbră când este foarte cald.

 4. Luați în considerare folosirea unui protector solar intern precum astaxantina pentru a obține o protecție solară suplimentară. Astaxantina este un antioxidant puternic (și un pigment) produs de algele marine ca răspuns la expunerea la lumina UV. În general, e nevoie de câteva săptămâni de suplimentare zilnică pentru ca țesuturile corpului să poată oferi protecție solară eficientă.

7 alimente care protejează contra razelor ultraviolete

 A avea o dietă sănătoasă și plină de antioxidanți naturali este o altă strategie utilă pentru a preveni daunele solare. Legumele și fructele crude, neprocesate și proaspete, precum și anumite băuturi sănătoase, oferă corpului nutrienții de care acesta are nevoie pentru a menține un echilibru sănătos de acizi grași omega-6 și omega-3 în piele, care este prima linie de apărare contra arsurilor solare.

 Legumele și fructele proaspete consumate zilnic oferă de asemenea organismului o cantitate însemnată de antioxidanți care ajută la combaterea radicalilor liberi cauzați de expunerea la soare și care ar putea ​cauza arsuri și chiar cancer. Iată care sunt alimentele cele mai recomandate pentru o dietă care să ofere protecție solară:

 1. Legumele și verdețurile bogate în clorofilă

 Legumele și verdețurile bogate în clorofilă precum spanacul, sparanghelul, țelina, ardeii verzi, pătrunjelul, mărarul, busuiocul, menta, conțin din plin antioxidanți care lupta împotriva radicalilor liberi, dar de asemenea ajută la detoxifierea organismului.

 2. Legumele crucifere

 Legumele crucifere (broccoli, varza, varza de Bruxelles, conopida, rucola, guliile, ridichile) au un conținut ridicat de antioxidanți care ne protejează atât de de cancerul de piele, cât și de cancerul pulmonar sau de boli cardiovasculare.

 3. Algele

 Algele (spirulina, chlorella, alga afa, kelp, nori, konbu, wakame, hijiki) conțin un carotenoid important numit astaxantină, considerat a fi unul dintre cei mai puternici antioxidanți naturali. Astaxantina este de 550 de ori mai puternic decât vitamina E, și se știe că protejează pielea de radiațiile ultraviolete.

 4. Fructele de pădure

 Afinele, murele, coacăzele negre, și fructele de soc au un pigment violet cunoscut sub numele de antocianină care reduce riscul apariției bolilor cronice și degenerative dar oferă și o protecție eficientă împotriva razelor UV. Antocianina este deosebit de importantă pentru organism deoarece reduce frecvența tuturor tipurilor de cancer, indiferent de localizare, atât prin acțiune directă de distrugere tumorală, cât și prin reciclarea glutationului - care este cel mai puternic și mai important dintre toți antioxidanții produși de organism.

 5. Fructele și legumele portocalii și roșii

 Fructele și legumele portocalii și roșii sunt bogate în licopen, un antioxidant puternic care protejează pielea de iritațiile cauzate de radiațiile ultraviolete. Pe lângă licopen, în fructele din această categorie precum pepenele roșu, citricele roșii și portocalii (portocalele, mandarinele, minolele, grapefruitul roșu), cireșele, vișinele, căpșunii, zmeura și legumele roșii precum roșiile, ardeiul gras roșu, ridichile, rubarba, varza roșie, sfecla roșie, se mai găsește și betacaroten, un alt antioxidant care poate limita impactul razelor UV și care protejează totodată de arsurile solare. Un alt fruct roșu, rodia, are de asemenea un conținut bogat de antioxidanți și proprietăți antiinflamatorii pentru piele. Nutrienții continuți de rodie apără celulele de efectul nociv al razelor UV.

 6.Ceaiul verde și ceaiul negru

 Atât ceaiul verde cât și ceaiul negru sunt bogate în polifenoli, unii dintre cei mai puternici antioxidanti cunoscuți. Conform specialiștilor, polifenolii oferă o protecție foarte eficientă împotriva expunerii la radicali liberi, care sunt responsabili pentru 80% din îmbătrânirea prematură a pielii. Conform unui studiu medical publicat în anul 2011 în Journal of Nutrition, un grup de femei care a consumat timp de 12 săptămâni ceai verde a observat îmbunătățirea elasticității pielii și reducerea ridurilor și petelor pigmentare. De asemenea, un consum zilnic de mai mult de două cești de ceai verde sau negru reduce riscul cancerului de piele cu 30%.

 7. Ciocolata neagră

 Ciocolata neagră cu cel puțin 70% cacao conține de patru ori mai mulți fenoli și catechine decât ceaiul. Acești antioxidanți binecunoscuți protejează pielea de arsuri solare, dar și de cancer. Consumând zilnic o porție de 56 de grame de ciocolată neagră te poți bucura de un desert de calitate de calitate și în plus, reduci efectul radiațiilor ultraviolete.

 Sursă: Ayurvedic Medica

Mai poți citi din Remedii si tratamente naturiste

6 remedii naturiste con…

Care sunt cauzele căderii părului?  Căderea părului este o problemă suferită nu doar de băr...

7 alternative la antibi…

Bacteriile bune și rolul microbiomului intestinal  Antibioticele, bine utilizate, pot salva vieț...

10 utilizări ale plant…

Istoria plantei de Aloe Vera  Deși beneficiile plantei de Aloe Vera sunt impresionante, acestea n...

4 plante medicinale pen…

Plante pentru sănătatea căilor respiratorii  Una dintre modalitățile prin care organismul tre...

Aciditatea stomacală: …

Ce este aciditatea stomacală sau gastrita?  Gastrita sau aciditatea stomacală este de fapt un ex...

CuiÈ™oarele: proprietă…

Proprietățile terapeutice ale cuișoarelor  Pe lângă faptul că sunt folosite ca remediu natur...

5 remedii naturiste con…

Vara și dezavantajele sale  Odată cu sosirea verii, majoritatea persoanelor petrec mai mult timp...

Coada-calului: 14 benef…

Coada-calului și proprietățile sale medicinale  Coada-calului era cunoscută încă din Grecia ...

Leurda, proprietăți ȅ

Cum se folosește leurda?  Leurda (Allium ursinum) este un tip de plantă erbacee care crește în...

Infuzie pentru prevenir…

Infuzie pentru prevenirea gripei și a infecțiilor  Această formulă pe bază de 7 plante oferă...

Șofranul: 8 beneficii …

Care sunt principalele beneficii ale șofranului pentru sănătate?  Șofranul este un condiment f...

Remedii naturiste contr…

Ce este hipotensiunea?  Sângele circulă în mod continuu prin întregul corp datorită pre...

Proprietățile curativ…

  Care sunt beneficiile algei Chlorella?  Chlorella este o microalgă verde care există de ma...

12 antibiotice naturale…

12 antibiotice naturale puternice (II)  Vă prezentăm în continuarea primului articol inti...

12 antibiotice naturale…

Antibioticele de sinteză și efectele lor secundare  Fără îndoială că antibioticele su...

Sucuri pentru întărir…

  Ce este sistemul imunitar?  Sistemul imunitar este sistemul de apărare naturală pe care corp...

Feniculul și proprietą

  Feniculul și proprietățile sale medicinale  Feniculul este o plantă originară din Europa ...

Anasonul: proprietăți…

  Anasonul: proprietăți medicinale și beneficii  Anasonul, având denumirea științifică de...

Remedii naturiste cu sp…

  Date generale despre spirulină  Spirulina este o algă de dimensiuni mici, unicelulară È™i Ã...

Plante medicinale vinde…

  Cele mai cunoscute modalități de folosire a plantelor medicinale  Plantele medicinale sunt r...

Remedii pentru stomacul…

  Stomacul sensibil: cauze și simptome caracteristice  Stomacul sensibil este însoțit adeseor...

Remedii pentru accelera…

  Despre metabolism – date generale  Metabolismul este acel ansamblu de transformări chimice ...

Shake de sfeclă roÈ™ie…

  Sucul de sfeclă roșie: o comoară pentru sănătate  Unul dintre sucurile detoxifiante prin ...

Remedii cu miere pentru…

  Mierea este un aliment complet  Mierea este unul dintre alimentele cele mai complete care exis...

Siropuri È™i remedii ex…

  Siropuri și remedii expectorante pentru căile respiratorii  Există siropuri naturale pentru...

Ceapa, remediu excepÈ›i…

Ceapa are un conținut ridicat de polifenoli benefici  A consuma zilnic o ceapă bogată în vitam...

7 infuzii antigripale e…

  7 infuzii antigripale eficiente  Gripa debutează cu stări de oboseală, dureri musculare, du...

5 remedii naturiste con…

  5 remedii naturiste contra cistitei  Vă prezentăm în acest articol câteva remedii naturist...

5 reÈ›ete de sucuri rev…

  Țelina, o legumă cu proprietăți curative  Țelina este o legumă care are multe proprietă...

Polenul: proprietăți…

  Polenul este un superaliment complet  Recent, polenul a început să fie din ce în ce m...

7 remedii naturiste cu …

  7 remedii naturiste cu struguri  Strugurii, originari din regiunea caucaziană, sunt fructe di...

Remedii naturiste contr…

  Remedii naturiste contra alergiilor  Alergia se caracterizează printr-un ansamblu de simptome...

Remedii naturiste în s…

  Remedii naturiste în sciatică  Denumirea acestei afecțiuni provine de la nervul sciatic, ca...

5 beneficii ale clorofi…

  Ce este clorofila?  Clorofila este unul din compuÈ™ii chimici fundamentali care este prezent Ã...

6 băuturi naturale con…

  6 băuturi naturale contra infecțiilor urinare  În special femeile se confruntă cu infecți...

Sucuri pentru purificar…

  Sucuri pentru purificarea colonului  Funcția colonului poate fi afectată din diverse motive...

Anemia: prevenire È™i r…

  Ce este anemia?   Anemia este o afecțiune a sângelui care poate provoca o întreagă listă ...

Remedii naturiste contr…

  Cauzele durerilor articulare  Deteriorarea articulațiilor poate să apară odată cu înainta...

Remedii naturiste contr…

  Ce este migrena?  Migrena este un tip de durere de cap care este însoțită și de alte simpt...

Băutură antiinflamato…

  Băutură antiinflamatorie și anticancerigenă cu turmeric  Pe lângă proprietățile ...

Probioticele pot preven…

  Ce sunt probioticele? Probioticele pot preveni cancerul hepatic  Oamenii de știință au...

10 băuturi anticanceri…

10 băuturi anticancerigene  Cancerul este o boală gravă, foarte răspândită în prezent, î...

Plante medicinale È™i a…

  Ce este apatia?  Apatia poate fi definită ca o lipsă de motivație pentru a acționa și con...

Proprietățile anti-ca…

  Șofranul – un condiment valoros  Șofranul are o lungă istorie, fiind folosit ca și condi...

Remedii preventive cont…

  Remedii preventive contra cancerului  Principala cauză a cancerului este stilul de viață mo...

Ceapa È™i usturoiul: re…

Ceapa și usturoiul: remedii anti-cancer  În ultimii ani, numeroase studii medicale au demonstrat...

Vitamina C, remediu con…

  Vitamina C, remediu contra cancerului (II)  Dr. Ronald Hunninghake (Statele Unite) este un exp...

Vitamina C, remediu con…

  Aspecte generale despre vitamina C   - Vitamina C este un nutrient care se găsește în alime...

Vinetele lupta eficient…

  Vinetele ne protejează contra cancerului    Specialiștii în nutriție numesc această leg...

Beneficiile iasomiei pe…

  Iasomia, regina florilor  Iasomia (Jasminus communis) este un arbust având flori albe, roz, g...

Remedii naturale contra…

  Remedii naturale contra depresiei  Depresia este o tulburare a stării emoționale care determ...

Ceaiul din flori de cir…

  Ce este retenția de lichide?  Retenția de lichide sau edemul este o afecțiune care se produ...

Legumele crucifere lupt…

  Legumele crucifere și cancerul de sân  Legumele crucifere sunt fundamentale pentru a lupta c...

Varza, remediu eficient…

  Varza ne ajută la prevenirea oricărui tip de cancer  Varza aparține familiei Brassica, la f...

Alimente antiinflamator…

  Alimente antiinflamatorii pentru colonul iritabil  Se estimează că mai mult de 25% din popul...

5 plante pentru tratare…

  5 plante pentru tratarea artritei  Artrita este o boală cronică ce generează inflamarea art...

Remedii naturiste contr…

  Remedii naturiste contra amigdalitei  În fiecare zi, amigdalele noastre sunt expuse la divers...

Beneficiile vindecătoa…

  Beneficiile vindecătoare ale echinaceei  Echinaceea este o plantă care se folosește pentru ...

Ceaiul Bancha luptă ef…

  Despre ceaiul Bancha  Ceaiul Bancha este o varietate japoneză a ceaiului verde și este folos...

Mierea, remediu natural…

  Motive pentru care mierea te va ajuta să dormi mai bine  Cu toții trecem uneori prin perioad...

7 remedii naturiste con…

  Ce cauzează înroșirea ochilor?  Există mulți factori care pot determina iritarea ochilor...

Mango previne È™i trate…

  Mango luptă împotriva cancerului  În prezent, cancerul este o boală care afectează din pÄ...

5 infuzii pentru tratar…

  5 infuzii pentru tratarea anxietății  Problemele de anxietate afectează o mare parte din po...

5 remedii naturale cu a…

  Avocado și beneficiile sale  Fructul de avocado este considerat unul din alimentele cele mai ...

Beneficiile plantei alo…

  Aloe vera reglează pH-ul stomacului și reduce aciditatea  Datorită proprietăților sale vi...

Remedii naturiste împo…

  Remediile naturiste ajută la tratarea sângerărilor gingivale  Cu toții ne temem de vizita ...

Remedii naturiste pentr…

  Remedii naturiste pentru problemele de fiere sau bilă  Fierea este unul din cel mai pretenți...

Proprietățile turmeri…

  Extractul de turmeric distrugere celulele canceroase  Un nou studiu științific a constatat c...

Uleiul de cocos pentru …

  Ce este ficatul gras?  Ficatul este un organ de mare importanță care participă la digestie ...

Remedii naturiste contr…

  Ce este aciditatea stomacală?  Aciditatea stomacală sau arsura stomacală este o senzație n...

Sucuri naturale pentru …

  Importanța menținerii unui ficat sănătos  Sedentarismul și obiceiurile nocive ne pot slă...

Zmeura È™i ceaiul verde…

  Zmeura și ceaiul verde combat celulita  Zmeura şi ceaiul verde au proprietăți foarte simil...

Remedii naturale pentru…

  Remedii naturale pentru durerile musculare  Cu toții am suferit la un moment dat de dureri mu...

Tratamente naturale con…

  Ce trebuie să știm despre tusea nocturnă?  Dacă ne confruntăm cu neplăcerile tusei noctu...

5 sucuri anticancerigen…

  Alimentația și pH-ul  Tot ceea ce mâncăm și bem influențează în bine sau în rău pH-u...

Metode inedite È™i natu…

  Nasul înfundat, simptom al răcelilor și alergiilor  Nasul înfundat este un simptom al răc...

Infuzii naturale care t…

  6 infuzii naturale pentru a trata simptomele de menopauză  Dacă urmezi un tratament medicame...

SeminÈ›ele de in reduc …

  Consumul de semințe de in poate reduce mortalitatea în cancerul de sân cu până la 70 %  M...

Turmericul produce recu…

  Turmericul ajută pacienții cu Alzheimer  Turmericul a fost folosit în India de peste 5.000 ...

ȘtiinÈ›a confirmă: tu…

Curcumina din turmeric are eficacitatea a 14 medicamente  Turmericul este una din plantele cele ma...

Ciupercile Shiitake au …

  Ciupercile Shiitake, unul din alimentele cele mai sănătoase de pe planetă  În general, toa...