Â
Cinci motive excelente pentru a consuma brânză de capră
 În salate, pe sandwich…îți place brânza de capră? Nu e de mirare! Pentru a-ți întreține oasele, mușchii, pentru a preveni unele boli sau pentru a digera mai bine, brânza de capră este alimentul ideal.
Â
Brânza de capră se digeră foarte bine
 Brânza din lapte de capră este foarte bine digerată de organism datorită vitaminelor și mineralelor conținute. În plus, brânza de capră nu este atât de grasă precum brânza din lapte de vacă și conține mai mulți acizi grași cu lanț scurt care facilitează digestia. Cu cât un tip de brânză are un conținut mai bogat de materii grase, cu atât conține mai mulți acizi grași saturați, cunoscuți pentru faptul că sporesc nivelul de colesterol rău.
Â
Brânza de capră este bogată în proteine
 Brânza de capră reprezintă o sursă de proteine deloc de neglijat. Acizii aminați conținuți participă la întreținerea țesutului muscular. Pentru vegetarieni, brânza de capră poate fi o alternativă interesantă la carne sau la pește. 100g de brânză de capră conține în jur de 20g de proteine. Aportul zilnic recomandat de proteine variază în funcție de fiecare persoană. Sedentarii au un aport mai mic de proteine decât sportivii. În general, adulților li se recomandă să consume 0,83g de proteine pe zi.
Â
Brânza de capră conține vitamine prețioase
 Consumând brânză de capră îți vei face plinul cu vitaminele A, antioxidanți care ne protejează de infecții și boli, dar și de vitamine din grupa B. Vitaminele B1 sunt bune pentru sistemul nervos, B2 pentru țesuturi, B5 pentru piele, unghii și păr. Brânza este bogată în oligoelemente și are de asemenea o cantitate ridicată de zinc și seleniu, substanțe esențiale pentru prevenirea bolilor degenerative.
Â
Brânza de capră este bună pentru oase
 Ca orice produs lactat, brânza de capră este bogată în calciu. Acest mineral, cel mai abundent din corpul uman, este necesar mineralizării oaselor și dinților. Calciul contribuie la întreținerea capitalului osos atât în perioada copilăriei, adolescenței cât și la vârsta adultă. Brânza de capră conține în jur de 1-1,2g de calciu. În plus, brânza de capră este o sursă excelentă de fosfor care contribuie în mod egal la mineralizarea oaselor și are o acțiune directă în fenomenul de regenerescență a țesuturilor.
Â
Brânza de capră protejează flora intestinală
 La fel ca orice tip de brânză, brânza de capră este produsă în urma fermentării laptelui de către bacteriile lactice. Produsele lactate fermentate au un efect protectiv datorită bacteriilor care ajung în intestin. Acestea acționează ca niște probiotice care întăresc sistemul imunitar.