Â
Efectele necunoscute ale scorțișoarei
 Numele științific al scorțișoarei este Cinnamomum Vert și este o mirodenie pe care o folosim în special în deserturi sau în cafea. O mulțime de culturi milenare o consideră drept un aliment miraculos a cărei compuși sunt extrem de binefăcători pentru organismul nostru. Scorțișoara are capacitatea de a lupta împotriva bolilor și se descoperă, pe măsură ce trece timpul, din ce în ce mai multe efecte necunoscute ale acesteia.
 Aroma sa caracteristică și gustul pe care i-l conferă mâncării fac din scorțișoară una din cele mai folosite mirodenii din gastronomia mondială. Și nu doar atât: scorțișoara este un ingredient excelent pentru sănătate.
Â
ScorÈ›iÈ™oara bogată în antioxidanÈ›iÂ
 În urmă cu puțin timp s-a descoperit faptul că scorțișoara are capacitatea de a reduce nivelul de zahăr din sânge și că ne protejează de dislipidemii. Scorțișoara favorizează digestia, tratează flatulențele și balonarea. Este vorba de una din puținele mirodenii care conține enorme cantități de antioxidanți datorită compușilor fenolici (care sunt prezenți și în struguri și vinul roșu). În compoziția scorțișoarei regăsim flavonoidele care se regăsesc în cantități mari.
Â
Scorțișoara este un antibacterian puternic
 Dacă consumi ulei de scorțișoară poți reduce dezvoltarea micozelor deoarece scorțișoara este un antibacterian puternic. Această alternativă este destul de folosită în domeniul cosmeticii. În plus, scorțișoara conține vitaminele B1 și C, fosfor, calciu și potasiu, nutrienți esențiali pentru sănătate. Scorțișoara are efecte relaxante deoarece este un calmant puternic în ceea ce privește stările de nervozitate, de stres, de iritabilitate, de anxietate, chiar și de depresie.
Â
Scorțișoara are proprietăți anti-inflamatorii
 Puterea anti-inflamatorie a scorțișoarei servește calmării durerilor musculare sau articulare precum artrita reumatoidă sau durerilor provocate de o poziție neadecvată. S-a dovedit că scorțișoara tratează tusea, gripa și congestia. Reduce nivelul de glucoză și de grăsime din sânge, drept urmare este ideală pentru persoanele care suferă de diabet sau de colesterol mărit.
Â
Scorțișoara ajută sistemul digestiv
 Avantajele scorțișoarei pentru sistemul digestiv, în afară de cele enumerate anterior sunt: are proprietăți antiemetice adică este ideală împotriva vărsăturilor, contribuie la deschiderea apetitului și este un antidiuretic puternic.
Â
Scorțișoara reduce durerile menstruale
 Femeile pot beneficia de proprietățile scorțișoarei în reducerea durerilor menstruale și pentru favorizarea circulației periferice. O altă întrebuințare mai puțin cunoscută este următoarea: se poate folosi în momentul în care îți arzi limba, sub formă de baton.
 Pentru a profita din plin de toate aceste beneficii ale scorțișoarei ar trebui să consumi cel puțin 1-6g pe zi. Una din cele mai bune modalități de a o consuma în mod regulat este de a o pune în infuzii, în ceai sau cafea.