Â
Tratează-te altfel…cu apă
 Băuturi, dușuri, comprese…fie că este caldă, fierbinte sau rece, apa constituie un medicament excelent. Acest tratament 100% natural permite tratarea unui număr mare de afecțiuni specifice iernii.
Â
Proprietățile apei
 Rece, apa este stimulantă: aceasta contractă vasele sanguine și neutralizează inflamația. Caldă, apa este relaxantă: dilată vasele, îmbunătățește circulația, reduce tensiunea. Proprietățile terapeutice ale apei explică succesul de care se bucură thalassoterapia, balneoterapia și termalismul. Hidroterapia este o altă terapie la modă.
Â
Gripă: inhalații cu vapori de apă
 Afecțiune extrem de curentă iarna, gripa afectează căile respiratorii. Vaporul de apă permite fluidizarea mucozităților și evacuarea cu ușurință a cestora. Varsă apă fierbinte într-un bol cu apă. Așează-te deasupra acestui bol și acoperă-ți capul cu un prosop și respiră vaporii de apă timp de 10-15 minute, de 2-3 ori pe zi. Pentru un rezultat mai bun, adaugă 3 picături de ulei esențial de eucalipt.
Â
Durere de gât: gargară cu apă sărată
 Chiar dacă nu sunt atât de grave și se tratează cu ușurință, durerile de gât nu sunt tocmai plăcute. Gargara cu apă sărată rece face parte din tratamentele naturale recomandate pentru tratarea durerii. Asta deoarece frigul anesteziază și sarea dezinfectează. Dizolvă o jumătate de lingură de sare într-un litru de apă. Pune la fiert acest amestec. Lasă-l să se răcească după care fă gargară de mai multe ori pe zi.
Â
Bronșită: o compresă caldă pe piept
 Această inflamație a bronhiilor de origine virală apare în mod frecvent după o răceală sau o gripă. Aceasta poate provoca o senzație de opresiune dureroasă în piept care poate fi eliminată cu ajutorul unei comprese. Aplică o compresă sau un prosop cald, umed direct pe piept timp de 15 minute.
Â
Nas înfundat: ser fiziologic preparat în casă
 Amestec de apă și sare, serul fiziologic este folosit în mod frecvent pentru desfundarea nasului. Umezind mucozitățile uscate și fluidizând secrețiile nazale, serul fiziologic favorizează decongestia nazală datorată fie unei gripe, unei sinuzite sau unei rinite alergice. Această soluție salină se poate prepara cu ușurință acasă. Pune 9 grame de sare grunjoasă într-un litru cu apă. Pune-o la foc timp de 10 minute. Las-o să se răcească după care umple o seringă cu amestecul obținut. Injectează lichidul în nara dreaptă după aceea în nara stângă.
Â
Picioare grele sau umflate: băi la picioare
 Dacă îți simți picioarele grele, dacă picioarele tale sunt umflate, dacă circulația ta sanguină este deficitară, o baie la picioare este ideală pentru tine. Aceasta are o acțiune calmantă deloc de neglijat. Umple un lighean cu apă rece și scufundă-ți picioarele în apă până în momentul în care simți o senzație de căldură.
Â
Oboseală fizică și dureri de spate: băi calde
 Căldura sporește calibrul vaselor sanguine ceea ce provoacă decontractarea musculară. De aceea, baia caldă este ideală pentru relaxarea mușchilor. Umple cada cu apă caldă, în jur de 38 de grade și stai în această apă timp de 20 de minute, chiar 30 în caz de durere puternică. În apa de baie poți adăuga ulei esențial de lavandă care va spori senzația de relaxare.