Â
Cataplasme – fiecare problemă are o soluție
 Muștar, argilă sau miere… aceste remedii vechi de când lumea au cam fost date uitării în ultimul timp, însă se pare că revin în atenția noastră. Cataplasmele sunt naturale, sunt ușor de preparat, dar și ieftine și te ajută să tratezi numeroase probleme.
 Cataplasmele sunt cele care permit principiilor activi din plante sau uleiuri să intre în corp, punându-le în contact natural direct cu pielea. Indicațiile lor sunt largi, mai ales în domeniul dermatologiei, reumatologiei și ORL-ului.
De exemplu, argila verde este foarte eficientă contra unei infecții acute de la mâini sau de la picioare. Argila verde este bogată în minerale, în siliciu mai ales și are proprietăți antiseptice și antiinflamatorii. Se poate folosi și pentru tot felul de abcese, infecții, dureri de dinți, dar și pentru durerile articulare sau musculare.
 Trebuie să amesteci argila verde cu apă până vei obține o pastă omogenă de aplicat direct pe zona dureroasă.
Â
Făina de muștar
 Cataplasmele pe bază de făină de muștar negru sunt ideale pentru afecțiunile respiratorii hibernale, stimulează circulația venoasă locală și decongestionează căile aeriene.
 Pune cataplasmele cu făină de muștar pe piept, o dată, de două ori pe zi.
Â
Un amestec de uleiuri esențiale
 Unele uleiuri esențiale te ajută să lupți contra infecțiilor căilor respiratorii și să degajezi bronhiile. Este și cazul eucaliptului, care fluidizează bronhiile, al pinului, un antiseptic pulmonar sau al lavandei, antiinflamatorie.
 Amestecă 5 picături din fiecare ulei cu o lingură de ulei de macadamia. Aplică masând pieptul.
Â
Mierea stimulează cicatrizarea
 Mierea este un puternic agent anti-bacterian care stimulează și accelerează cicatrizarea. Mierea de cimbru sau cea de manuka sunt cele mai potrivite.
 Rana curățată în prealabil trebuie să fie unsă cu miere. Acoperă cu o cataplasmă și repetă operațiunea în fiecare zi. Mai poți completa tratamentul cu ulei esențial de lavandă.
Â
Frunzele de varză pentru a trata o angină
 Această legumă a iernii este bogată în minerale și în vitamine. Are și numeroase virtuți terapeutice, mai ales cele de a trata infecțiile căile respiratorii, bronșitele și anginele, dar și gripele și sinuzitele.
 Poți aplica niște cataplasme reci sau calde pe gât menținând-o cu o eșarfă sau cu un fular.
Â
Curcuma acționează asupra psoriazisului
 Curcuma este un excelent antiinflamator. Poate accelera vindecarea leziunilor cutanate. Trebuie să amesteci o lingură de curcuma pudră cu puțină apă. Aplică amestecul cu ajutorul cataplasmelor pe zonele afectate de psoriazis. Mai poți adăuga și Aloe Vera care liniștește și cicatrizează.
Â