Alimentația macrobiotică: principii și recomandări

Principiile alimentației macrobiotice

Alimentația macrobiotică: principii și recomandări Unul dintre fundamentele alimentației macrobiotice este principiul universal al Yin și Yang, două concepte foarte vechi care își au originea în taoism. Yin și Yang reprezintă două forțe antagoniste, deși inseparabile, care ne învață multe despre modul în care toate lucrurile funcționează în Univers. Ambele energii converg și în organismul uman, iar dezechilibrul lor duce la disconfort și boli.

 - Yin: este expansiv, pasiv, receptiv și rece. Este forța care se dispersează și se separă și se mișcă în sus și în afară.

 - Yang: este compact, activ și fierbinte. Este forța care se contractă și se consolidează și se deplasează în jos și spre interior.

Citește mai mult:Alimentația macrobiotică: principii și recomandări

10 chei nutriționale pentru a slăbi vara

Cum să slăbim în mod sănătos?

10 chei nutriționale pentru a slăbi vara Odată cu sosirea verii tot mai multe persoane decid să urmeze o dietă pentru a pierde un surplus de kilograme. Atunci când se urmează o dietă este important să se ia în considerare câteva reguli de alimentație pentru a oferi corpului nutrienții necesari, ajutându-l în același timp să elimine depozitele de grăsime, obținându-se astfel o scădere în greutate, însă fără a stresa inutil organismul.

 Vă prezentăm în acest articol 10 chei nutriționale esențiale care ajută la eliminarea kilogramelor nedorite pe timpul verii. Iată care sunt acestea:

Citește mai mult:10 chei nutriționale pentru a slăbi vara

Stresul și depresia, inamicii dietei

Cum influențează stresul și depresia alimentația?

 Stresul și depresia au fost asociate de mult timp cu un risc crescut de obezitate, iar acum o echipă de cercetători de la Universitatea de Stat din Ohio din Statele Unite a descoperit că aceste tulburări mentale modifică ritmul cu care organismul procesează alimentele grase, ceea ce ar putea explica această relație. De fapt, conform rezultatelor lucrării publicate în revista „Biological Psychology”, au văzut că femeile cu stres au ars cu 104 calorii mai puține în șapte ore când au consumat o cantitate similară de grăsime decât ar ingera un hamburger în oricare dintre principalele lanțuri de fast-food.

Citește mai mult:Stresul și depresia, inamicii dietei

Dieta longevității

Postul poate reprograma organismul

Dieta longevității Valter Longo studiază longevitatea timp de 30 de ani și în prezent conduce Institutul de Longevitate USC din Los Angeles. Din anul 2014, acesta conduce programul de Oncologie și Longevitate al Institutului de Oncologie Molecular al FIRC din Milano, unul dintre centrele de sănătate în care își prezintă beneficiile "dietei de longevitate". Cu un scop altruist, vânzările Dietei de Longevitate sunt direcționate către o fundație creată de el pentru a ajuta pacienții diagnosticați cu boli autoimune, metabolice, degenerative sau cancer, printre altele, și pentru a deschide sucursale în țările în care să poată fi posibilă formarea gratuită a profesioniștilor. Valter Longo a cercetat timp de zeci de ani cum poate să prelungească viața cu ajutorul alimentelor.

Citește mai mult:Dieta longevității

Dieta antiaging în 6 pași

6 chei nutriționale pentru o dietă antiaging

Dieta antiaging în 6 pași Pentru a ne bucura de o viață lungă și sănătoasă, este important să avem o dietă bazată pe alimente naturale și crude, deoarece acestea conțin din abundență unele substanțe care încetinesc sau chiar stopează deteriorarea organismului.

 Sedentarismul, stresul și o alimentație dezechilibrată provoacă o îmbătrânire accelerată a organismului și numeroase probleme de sănătate care în multe cazuri devin cronice.

 Pentru a evita să arătăm cu câțiva ani mai în vârstă decât avem de fapt, este necesar să limităm consumul anumitor alimente și ingrediente care fac parte din alimentația noastră zilnică, fiind conștienți de cât de mult contribuie acestea la îmbătrânirea pielii. Un exemplu clar în acest sens este alcoolul, deoarece această băutură cauzează deshidratarea organismului, provocând astfel, printre multe efecte nocive asupra sănătății și îmbătrânirea prematură a pielii.

 Pentru cei care doresc să urmeze o dietă antiaging, prezentăm în acest articol câteva chei nutriționale esențiale. Iată care sunt acestea:

Citește mai mult:Dieta antiaging în 6 pași

Dieta de detoxifiere cu struguri

În ce constă dieta cu struguri?

Dieta de detoxifiere cu struguri Dietele miraculoase nu încetează să ne surprindă sau să fie o propunere tentantă atunci când vrem să slăbim, cu toate acestea, ele nu ajută la rezolvarea excesului de greutate de la rădăcină. Din acest motiv, astăzi efectuăm analiza unei alte diete foarte cunoscute, care în acest caz se numește dieta cu struguri.

 Bazându-și propunerea pe puterea purificatoare și antioxidantă a strugurilor, această dietă ne propune să consumăm numai struguri și infuzii din plante medicinale pe o perioadă de 3 până la 5 zile, cu scopul de a elimina toxinele și de a genera pierderea în greutate.

Citește mai mult:Dieta de detoxifiere cu struguri

Dieta fericirii: rețete (II)

Legătura dintre alimentație și starea emoțională

Dieta fericirii: rețete (II) În continuarea articolului despre dieta fericirii vă prezentăm în rezumat principalele alimente care ne pot îmbunătăți starea de dispoziție, deoarece favorizează producerea unor neurotransmițători cheie, precum serotonina, melatonina sau dopamina.

 Dacă doriți să potențați și mai mult o stare pozitivă de dispoziție, optați pentru alimentele care vă pot ajuta să vă simțiți binedispuși, deoarece ajută la producerea unor neurotransmițători importanți precum:

Citește mai mult:Dieta fericirii: rețete (II)

Beneficiile apei pentru piele, digestie și greutate

Beneficiile consumului de apă

 Știm cu toții că ar trebui să bem „suficientă apă” - dar care sunt exact avantajele apei potabile?

 A fi hidratați este important pentru echilibrul electrolitic, stimularea digestiei, pentru a permite organismului nostru să disperseze substanțele nutritive și menținerea funcționării normale a sistemului cardiovascular și a celui imunitar. De fapt, aproape fiecare organ și sistem din corpul nostru depinde de apă pentru a-și face treaba în mod echilibrat.

 Corpul uman este format între 55% și 75% apă, în funcție de vârsta persoanelor (de exemplu, în cazul sugarilor, apa reprezintă un procent mai mare din greutatea corporală comparativ cu adulții în vârstă.)

Citește mai mult:Beneficiile apei pentru piele, digestie și greutate