Mituri în creșterea copilului

 

Mituri în creșterea copilului

mituri in cresterea copilului Duelul generațiilor există și acum și este foarte pregnant mai ales în casele unde locuiesc mai multe generații, spre exemplu parinții, copiii și bunicii. Generațiile mai noi sunt foarte informate și interesate de toate practicile și elementele noi ce apar în domeniul medicinei și nu numai, în vreme ce generațiile de dinainte consideră că dețin adevărul absolut, de cele mai multe ori. Creșterea copilului devine un subiect de mici dispute între membrii familiei dacă nu se ajunge la un consens. Alăptarea, băița copilului, somnul, diversificarea alimentației, toate aceste subiecte sunt extrem de delicate deoarece noile recomandări nu prea se mai potrivesc cu cele vechi. Pe premiza „eu te-am crescut și uite ce bine ai ajuns, trebuie să mă asculți„ merg majoritatea bunicilor, iar tinerii simt că este nevoie să ia anumite decizii cu privire la viitorul copiilor lor.

 

„Pune căciulița copilului ca să nu îl tragă curentul„

 Pe principiul acesta se poate merge până la doi-trei ani chiar. Curentul nu există, ci este o boală românească inventată, o modalitate de cocoloșire a copiilor. Faptul că bebelușul stă într-o cameră proaspăt aerisită, sau cu o temperatură de sub 25 de grade (care nu este tocmai ideală) nu înseamnă că are nevoie de căciuliță. Curentul nu are legătură cu otita și cu conjunctivita, care sunt infecții provocate de viruși și bacterii. Cu cât camera este mai aerisită, cu atât copilul va dormi mai bine, iar căldura sufocantă și hainele groase nu îl vor ajuta deloc.

 

„ Uite că îi este frig copilului, sughiță/strănută„

 Sughițul și strănutul sunt reacții fiziologice normale la copil și nu trebuie să fie privite ca o problemă. Sughițul, de asemenea, nu trebuie „tratat„ cu zeamă de lămâie deoarece nu îi produce niciun beneficiu organismului și cu siguranță aceasta nu va elimina strănutul.

 

„Nu îi face baie copilului după vaccin„

 După vaccinurile din schema națională nu există niciun motiv pentru care copilul nu trebuie îmbăiat sau scos afară. Există posibilitatea ca vaccinul să producă febră ca și reacție ulterioară, și este indicat să țineți copilul în casă și să evitați baia.

 

„Dă-i și lui puțină sarma, i-o fi poftă„

 Pe acest principiu se merge cu aproximativ toate tipurile de mâncare, și nu numai, sarmaua a fost doar un exemplu. La două sau trei luni, sau chiar mai mult, copilul se uită la dvs. când mâncați pentru a vă vedea mișcările, este curios pentru a vă vedea mimica în timp ce serviți masa. În niciun caz nu este recomandat să oferiți bebelușului de doar câteva luni mâncăruri grele sau chiar băuturi alcoolice ori cafea pe principiul „îi este poftă„ deoarece puteți crea mari dezechilibre în organism.

 

„Dă-i ceai copilului, poate îi este sete„

 Ceaiul a devenit un fel de apă pentru copii, un lichid omniprezent după fiecare masă, între mese, noaptea... În primele șase luni de viață bebelușul nu are nevoie decât de laptele matern pentru a se dezvolta, iar apoi se poate introduce apa. Desigur, este indicat să oferiți ceai copilului pentru diverse probleme. Spre exemplu, dacă bebelușul este constipat, se poate oferi ceai de mușețel, iar în cazul diareei, un ceai de mentă. dar puțin, foarte puțin. Și nu în fiecare zi. Altfel efectele plantelor vor fi nule. În plus, nu este nevoie ca în fiecare seară să îi oferiți ceai de tei ca să doarmă mai bine. De fapt, nici nu este tocmai indicat. Ceaiul în cantități mari poate afecta activitatea renală. Și unele pliculețe de ceai, mai ales sub formă de pulbere conțin foarte mult zahăr.

 

„Fă-i copilului baie mai rar, să nu răcească„

 Așa cum noi, adulții, facem baie zilnic pentru a ne îngriji trupul, așa trebuie să procedăm ți în cazul bebelușilor și copiilor. Copii aleargă, se mișcă, transpiră, și au nevoie de baie zilnic. Sau, depinde de perioade. Dacă este mai rece în casă, este indicat să încălziți camera de baie inainte sa faceti baie copilului. În niciun caz baia nu trebuie făcută în două minute, pentru a nu răci copilul. Dacă în cameră este o temperatură constantă, dacă copilul se joacă și se simte bine, de ce să îi răpiți această bucurie?

 

„Nu scoate copilul din casă iarna„

 Bebelușul are nevoie de aer curat și de plimbare. Iarna și zăpada aferentă nu sunt dușmani ai copiilor, ci prieteni. Copilul poate fi scos pe timp de iarnă la plimbări scurte, sau mai lungi, în funcție de condițiile atmosferice și se pot efectua plimbări cu săniuța, jocul în zăpadă. Aerul rece produce copilului poftă de mâncare și de somn.

 

„Mai pune o haina pe copil„

 Înfofolirea copilului este din nou, o tradiție românească de care cu greu scăpăm. La o temperatură de 15 grade, oricât de tare ar bate vântul, credeți-ne că nu este nevoie sa îmbrăcați copilul cu geacă groasă și fular, sau cu ciorapi de lână. Țineți cont de temperatura de afară atunci când îmbrăcați copilul. Acesta trebuie să fie îmbrăcat cât mai lejer, și potrivit condițiilor de afară. Dacă înfofoliți copilul, atunci acesta va transpira, se va fâstâci, va pierde lichide... În niciun caz nu este nevoie să puneți foarte multe haine pe copil. După vârsta de șase luni, bebelușul se poate îmbrăca așa cum este îmbrăcat adultul (dacă dvs. sunteți îmbrăcat în jeans și tricoul, copilul de ce ar avea un body, două bluze și o geacă?)

 

„Înfașă copilul să nu fie crăcănat„

 Tehnica înfășatului nu mai este la modă, să zicem așa. Înfășatul nu ajută copilul, ba dimpotrivă îl încurcă. În cazul colicilor, copilul se flexează pentru a-și liniști durerile de burtică, iar acea fașă nu îl ajută deloc. În plus, picioarele nu se vor deforma dacă bebelușul este alimentat corect și nu suferă de rahitism.

 

„Tunde copilul de la zero să aibă părul des și frumos„

 Tunsul la zero al bebelușilor nu îndesește firul de păr. Foliculii piloși, adică rădăcinile firului de păr nu se pot înmulți o dată ce bebelusul este tuns la zero.

 

„Copilul a crescut, este mare deja, înțarcă-l„

 Mămicile care alăptează știu foarte bine la ce facem referire. Acum, organizația mondială a sănătății recomandă alăptarea până la vârsta de doi ani, până ce copilul se înțarcă singur. Dar bunicile grijulii ne oferă alternative. Pe principiul „la șase luni îl înțarci„ copiii sunt privați de laptele matern care le oferă tot ceea ce ei au nevoie. Alăptarea bebelusului ar trebui încurajată, și bunicile ar trebui să știe că laptele nu se strică, nu devine zer, ci este lapte matern, necesar creșterii și dezvoltării armonioase.

 

„Puțin măr cu biscuite nu îi dai copilului?„

 Diversificarea a reprezentat dintotdeauna una din cele mai acide probleme în conflictul între generații. dacă părinții noștri ne-au crescut cu măr cu biscuite de la trei luni (chiar și mai puțin) sau banană cu iaurt, nu înseamnă că și dvs. trebuie să procedați la fel. Până la șase luni bebelușul are nevoie doar de lapte matern, iar apoi se poate începe diversificarea treptată conform unui plan.

Categorie:

Mai poți citi despre Familie si copii

Împrumutăm sau cumpă…

  Împrumutăm sau cumpărăm lucruri pentru bebeluș?  Una dintre cele mai înrădăcinate trad...

Cum stimulăm imaginaț…

  Stimularea imaginației și creativității copilului  Copilul mic trebuie să aibă activită...

Vizitele la familiile c…

  Vizitele la familiile cu nou-născuți – câteva reguli de bază  Dacă aveți o cunoștinț...

Imunizarea naturală a …

  Imunizarea naturală a organismului copiilor  Imunizarea copilului este un subiect extrem de c...

Idei pentru pachețelul…

  Idei pentru pachețelul de la școală  Cele trei mese principale ale unei zile și gustările...

Când și cum facem tes…

  Când facem testul de sarcină?  Testul de sarcină este un instrument ce ne ajută să detect...

Cum facem cumpărături…

  Cumpărăturile, prilej de creare a unei legături între părinte și copil  Cumpărăturile ...

Când și cum folosim p…

  Copiii mici au nevoie de pernă?  Folosirea pernelor este un subiect extrem de delicat atunci ...

Alimentația copilului …

  Alimentația copilului mic  Pentru părinții cu copii mici, de până la trei ani, de cele ma...

Răceala la bebeluși …

  Răceala la sugari și copii  În general, copiii răcesc cam de șase ori pe an, în medie...

Semnele din naștere al…

  Semnele din naștere ale copilului  De cele mai multe ori părinții privesc îng...

În avion cu copiii

  În avion cu copiii...  Cele mai lungi și mai grele călătorii sunt cele î...

Gusturile sanatoase se …

  Gusturile sănătoase se formează din copilărie  Poate că nu vă vine să credeți, dar e...

Trucuri pentru a opri c…

  Trucuri eficiente pentru a opri copilul din plâns   Plânsul unui copil mic este, pentru unii...

Cu copilul la cumparatu…

  Cu bebe la cumpărături  Nu este nimic mai plăcut pentru o tânără mămică s...

Bunicii sunt de un real…

  Ajutorul bunicilor  Cei mai mulți dintre părinți sunt efectiv încântaț...

Incepe scoala! Unde gas…

  Începe scoală! Unde găsim rechizite online la un preț bun. Mai e puțin și î...

Apa si calciul in timpu…

  Apa și calciul în timpul sarcinii  Consumul de apă zilnic este esențial pentru buna func...

Ecografia în sarcina

  Ecografia în sarcină  Ecografia este o metodă non-invazivă prin care se pot v...

Bagajul pentru maternit…

  Bagajul pentru maternitate  Fie că aleg nașterea normală sau prin cezariană, viito...

Alimentatia femeii grav…

  Alimentația femeii gravide  Alimentația gravidei este esențială pentru dezvoltarea...

Depresia postpartum

  Depresia postpartum  Proaspetele mămici se pot simți adesea singure, triste, ne&icir...

Cum alegem hainele bebe…

  Cum alegem hainele bebelușului?  Până în clipa în care copilașul ...

Invatati copilul sa se …

  Vara, la joacă în aer liber  Copiii sunt prin natura lor niște năzdrăvani. A...

Copii sufocati de ambit…

  Copiii sufocați de ambiția părinților  Cei mai mulți dintre părinți vor să ofe...

Fricile si temerile cop…

  De ce se teme copilul mic?  Și noi, adulții avem temerile noastre, legate de siguran...

Si copiii au dreptul la…

  Și copiii au dreptul la intimitate  Ca și părinte, este greu să te abții efectiv ...

Cum sa imbraci copilul …

  Ținuta de vară a nou-născutului  Dacă sunteți o mămică ”de vară” c...

Cursurile online sau pr…

  Cursurile online sau prin corespondență – soluția salvatoare pentru mămici  ...

Are copilul prea multe …

  Are copilul prea multe jucării?  În ziua de azi, poate din vina televizorului, ...

Lasam copilul singur ac…

  Copilul singur acasă, după școală  Deși cei mai mulți părinți sunt efectiv &ic...

S.O.S copii obezi!

  S.O.S copii obezi!  Când toată lumea se ferește în ziua de azi de obezit...

De câtă apă are nevo…

  De câtă apă are nevoie copilul?  Copiii, mai ales cei mai mici care nu pot vorbi suficient ...

Cum alegem numele bebel…

  Cum alegem numele bebelușului?  Numele pe care îl primim la botez ne este un fe...

Obligăm sau nu copilul…

  Obligăm sau nu copilul să împartă jucăriile?  Împărțitul jucăriilor...

Impactul certurilor din…

  Impactul certurilor dintre părinți asupra copiilor  Fie că sunt mai mari sau mai mi...

Cearcanele la bebelusi

  Bebeluși cu cearcăne  Ori de câte ori vedem un bebeluș cu cearcăne sub ochi...

Constipatia și diareea…

  Constipația și diareea la bebeluși  Multe mămici sunt efectiv speriate de aspectul...

Cele mai frecvente prob…

  Cele mai frecvente probleme într-o relație de cuplu  Familia se bazează pe iub...

Traiul în comun cu soc…

  Traiul în comun cu socrii  Traiul în comun cu socrii este un fenomen din c...

Idei de afaceri nonconf…

  Idei nonconformiste de afaceri pentru mamele casnice, partea a 2 a  Mămicile casnice ...

Idei de afaceri nonconf…

  Idei de afaceri nonconformiste pentru mamele casnice  Mamele se confruntă de cele mai...

Afaceri pentru mamele c…

  Afaceri la domiciliu pentru mamele casnice – magazinele online  Să ai propria a...

Idei preconcepute despr…

  Idei preconcepute despre sex ale părinților cu copii mici  Sunt unele lucruri la car...

Sindromul copilului zg…

  Sindromul copilului zgâlțâit  Poate că nu toți ne naștem părinți, ș...

Afaceri pentru mamicile…

  Idei de afaceri pentru mamicile casnice  A fi mama este cel mai frumos sentiment dar n...

Mituri în creșterea c…

  Mituri în creșterea copilului  Duelul generațiilor există și acum și este f...

Febra la copii

  Febra la copii  Orice părinte trece prin clipe de coșmar atunci când puiul să...

Tinutul in brate - alin…

  Luatul în brațe – alint sau necesitate?  De câte ori nu am auzit, d...

Bona, bunicii sau cresa…

  Bona, bunicii sau creșa?  Fiecare mămică are această dilemă în ceea ce priv...

Tatal si educatia copil…

  Implicarea tatălui în educația copilului  Venirea pe lume a unui copil este pr...

Alege sa nasti natural

  De ce să alegem nașterea naturală?  Nașterea este unul din cele mai frumoase evenimente di...

Igiena orala a copiilor

  Igiena dentară a bebelușilor  Încă de la apariția primilor dințișori, nu t...

Cum facem baie copilulu…

  Ora de băiță  Încă de la naștere, copilul trebuie îmbăiat. Băița t...

Remedii pentru crestere…

  Remedii naturale pentru cresterea secretiei lactate  Din ce în ce mai multe proa...

Calmarea durerilor de d…

  Calmarea durerilor provocate de erupția dentară la bebeluși și copii în mod natura...

Sfaturi pentru mamele c…

  Sfaturi pentru mamele care alapteaza  Alăptarea este procesul care apare în via...

Bebelusul si alaptarea

  Alaptarea  Cand vine vorba de alaptare, acesta fiind un subiect foarte vast si destul ...

Cat trebuie sa doarma b…

  Cat trebuie sa doarma bebelusul?  De cate ori nu ne-am confruntat cu probleme de crest...

Dieta sănătoasă în …

  O dietă sănătoasă în timpul sarcinii și alăptării Sarcina și venirea pe lume ...