Calmarea durerilor de dinti la bebelusi si copii

 

Calmarea durerilor provocate de erupția dentară la bebeluși și copii în mod natural

calmarea durerilor de dinti la bebelusi si copii Proaspetele mămici trec prin etape noi și foarte interesante din viața lor o dată cu venirea pe lume a bebelușului. Primele luni de viață alături de copilaș sunt pline de bucurie, de fericire, dar apar și griji noi, situații stresante, aparent fără rezolvare. După ce perioada colicilor a trecut, apare o altă problemă foarte presantă, erupția dentară. Și pentru că nicio mămică nu vrea să își vadă puiul suferind, aceasta apelează la o mulțime de metode pentru calmarea durerilor și reducerea disconfortului creat. Dar există și metode naturale de a face față acestor situații, fără a da copilului medicamente pe bază de ibuprofen sau așa zisele geluri calmante.

 

Cum recunoaștem erupția dentară? Care sunt simptomele?

 Erupția dentară apare la bebeluși încă din a treia lună de viață. Este important de știut faptul că erupția dentară nu presupune în mod specific fenomenul de spargere a gingiei de către dinte sau măsea, ci procesul este unul mult mai îndelungat. De fapt, erupția dentară este un fenomen cât se poate de normal, natural și firesc. În jurul vârstei de șase luni, majoritatea bebelușilor vor avea deja primul dințișor. Desigur, aceasta mu este o regulă. Până în jurul vârstei de 30 de luni, dentiția temporară trebuie să fie completă. Erupția dentară presupune și pierderea imunității pasive, așadar de cele mai multe ori în această perioadă sunt asociate și alte tulburări ale sugarului, precum tulburări de somn, agitație, diaree, temperatură crescută, rinoree, etc. Foarte multe mămici și medici asociază erupția dentară cu febra și cu lipsa poftei de mâncare, dar și cu alte simptome.

Este bine de știut faptul că temperatura copilului poate crește până la un maxim de 38.9 grade Celsius, nu mai mult. De asemenea, diareea, vărsăturile, tusea, erupțiile, refuzul lichidelor, sunt fenomene ce nu pot fi asociate neapărat cu erupția dentară, dar, spre exemplu, copilul poate face diaree sau poate prezenta vărsături datorită faptului că în această perioadă are tendința de a duce orice obiect la guriță, și de multe ori unele obiecte pot fi murdare, provocând aceste neplăceri. De obicei în jurul vârstei de patru-șase luni apar incisivii inferiori centrali, urmați de cei superiori, în pereche. Urmează incisivii laterali, molarii primari și secundari. Fiecare copil este diferit și această ordine nu este obligatorie. Pe de altă parte, unii copii se nasc cu dințișori, în vreme ce altora le apare primul dinte la vârsta de 14 luni, nu este o regulă.

 

Sfaturi utile

 Mămicile sunt dispuse să încerce orice variantă care ar putea calma durerile bebelușului și starea de agitație și nervozitate. Însă unele măsuri nu trebuie folosite niciodată, nici măcar dacă acestea sunt „transmise din generație în generație în familie„. Așadar, nu este indicat să masați gingia bebelușului cu alcool, sau cu aspirină, sau orice altfel de medicament. Aceste fapte ar putea avea consecințe grave asupra dezvoltării din punct de vedere neurologic a bebelușului. De asemenea, inelele pentru gingii ce se găsesc în farmacii trebuie folosite numai sub supravegherea unui adult, nu trebuie legat un asemenea inel sau jucărie de dentiție de gâtul copilului, existând pericolul sufocării. Fața bebelușului, îndeosebi bărbia trebuie curățată cu un șervețel periodic, ori de câte ori este necesar, pentru a îndepărta saliva în exces și pentru a preveni iritațiile faciale.

 

Remedii naturale și naturiste pentru calmarea durerilor provocate de erupția dentară

calmarea durerilor de dinti la bebelusi si copii 1 Cele mai multe mămici apelează la remedii alopate pentru a calma durerile provocate de erupția dentară. Așadar, medicamentele pe bază de ibuprofen sau de paracetamol, sub formă de sirop, sau gelurile gingivale ce conțin substanțe analgezice sunt la îndemâna oricui și pot fi procurate fără prescripție medicală de la orice farmacie. Însă acestea sunt recomandate ca și ultimă soluție, nu este recomandat să se administreze aceste medicamente fără prescripția medicală, în doze mai mari decât sunt recomandate, sau în tratament de lungă durată. Să vedem câteva metode naturale de a calma durerile și de a reduce stresul provocat de erupția dentară. În primul rând, înainte de erupția dințișorilor, este recomandată folosirea unei simple linguri,ca metodă eficientă de calmare a durerilor. Aceasta poate fi răcită în frigider, nu în congelator pentru a nu se lipi de pielea fină și crudă a copilului, și se oferă copilului, sub atenta dvs. supraveghere, pentru a o plimba prin guriță. Copilul va ști imediat ce să facă cu lingura și durerile provocate de erupția dentară se vor diminua. De asemenea, și fructele răcite în frigider sunt o soluție utilă pentru a calma durerile dentare. Oferiți-i bebelușului o bucată de măr sau de banană răcite în frigider sau un inel de dentiție cumpărat de la farmacie. Dacă gingia este umflată iar bebelușul este plângăcios și apare și febra, atunci este cazul să ne gândim și la ceva remedii naturiste.

 

Masați gingia cu șofran și miere.

 Se poate face un balsam din miere și șofran, un vârf de cuțit de șofran la o linguriță de miere, și se masează astfel gingia bebelușului de trei ori pe zi, un masaj blând. Atenție însă să nu folosiți mierea la bebeluși mai mici de un an, deoarece pot dezvolta o afecțiune cu urmări grave, denumită botulism.

 

Ceai de afine și mentă.

 Așa cum am menționat mai sus, în perioada apariției dințișorilor pot apărea și alte fenomene, precum diareea. Foarte mulți copii se confruntă cu această problemă și este ideal să ajutați copilul să scape de această jenă în mod natural. Ceaiul de afine și de mentă se încadrează perfect în remediile naturiste ideale. Așadar, infuzia de afine se prepară din o lingură de afine la ¼ litri de apă. După ce fierb vreme de zece minute, se strecoară și se oferă bebelușului câte două lingurițe de ceai de trei ori pe zi. Ceaiul de mentă poate fi făcut sub formă de infuzie, și se găsește și la pliculețe la orice farmacie naturistă sau plafar.

 

Ceaiul de anason și fenicul.

 Erupția dentară este asociată cu fenomene precum diareea și balonarea, așadar anasonul și chimenul sunt remedii extrem de eficiente pentru aceste afecțiuni. Se prepară un ceai din 20 g de anason, 20 g de fenicul peste care se toarnă o cană de apă clocotită, se lasă la infuzat vreme de zece minute, se strecoară și se oferă sugarului.

 

Reglați temperatura corpului.

  Și copiii pot beneficia de efectele binefăcătoare ale plantelor în ceea ce privește scăderea temperaturii corporale. Fie că este vorba de o infecție respiratorie, urinară, sau de altă natură, și copiii sunt predispuși febrei. Aceasta trebuie tratată rapid și trebuie să acționăm din timp cu medicamente și împachetări. Șoseluțele în oțet sau spirt au, de asemenea, efect în scăderea febrei. Dar pentru a scădea febra și a hidrata copilul, este indicat ceaiul amestec de trei frați pătrați, primulă, salcie și echinacea, de asemenea, ceaiul de mentă, ceaiul de flori de soc, ceaiul de ghimbir sau ceaiul de coada șoricelului.

 

Mușețelul

 Mușețelul este poate cea mai cunoscută plantă cu efect liniștitor. Acesta are proprietăți relaxante, este un remediu străvechi folosit de sute de ani și mereu dă rezultate spectaculoase. Mușețelul ameliorează anxietatea, relaxează mușchii, eliberează tensiunea nervoasă, calmează digestia, elimină stările de iritabilitate, așadar poate fi folosit pe termen lung. Puteți oferi copilului infuzie de mușețel sau puteți masa gingiile copilului cu infuzie de mușețel îmbibată pe un tifon steril. Trebuie să fiți foarte precauți atunci când preparați infuzia de mușețel pentru că o cantitate mai mare de plantă poate deveni chiar toxică. Astfel, luați două linguri de floare de mușețel uscată, puneți-le într-o cană și turnați 200-250 de mililitri de apă clocotită. Lăsați la infuzat timp de două ore. Strecurați cu grijă ceaiul astfel obținut și oferiți bebelușului în cantități nu foarte mari.

 

Ceaiul de tei pentru nopți agitate.

 Atunci când copilul are nopți agitate din cauza erupției dentare îi puteți oferi puțin ceai de tei. Florile de tei, cu aroma lor plăcută, sunt fie culese și uscate, fie cumpărate de la magazin, cert este că ceaiul de tei este folosit cu succes și de către copii și de către adulți. Florile de tei sunt bogate în vitamina C, antioxidanți și au acțiune sedativă și relaxantă.

Categorie:

Mai poți citi despre Familie si copii

Împrumutăm sau cumpă…

  Împrumutăm sau cumpărăm lucruri pentru bebeluș?  Una dintre cele mai înrădăcinate trad...

Cum stimulăm imaginaț…

  Stimularea imaginației și creativității copilului  Copilul mic trebuie să aibă activită...

Vizitele la familiile c…

  Vizitele la familiile cu nou-născuți – câteva reguli de bază  Dacă aveți o cunoștinț...

Imunizarea naturală a …

  Imunizarea naturală a organismului copiilor  Imunizarea copilului este un subiect extrem de c...

Idei pentru pachețelul…

  Idei pentru pachețelul de la școală  Cele trei mese principale ale unei zile și gustările...

Când și cum facem tes…

  Când facem testul de sarcină?  Testul de sarcină este un instrument ce ne ajută să detect...

Cum facem cumpărături…

  Cumpărăturile, prilej de creare a unei legături între părinte și copil  Cumpărăturile ...

Când și cum folosim p…

  Copiii mici au nevoie de pernă?  Folosirea pernelor este un subiect extrem de delicat atunci ...

Alimentația copilului …

  Alimentația copilului mic  Pentru părinții cu copii mici, de până la trei ani, de cele ma...

Răceala la bebeluși …

  Răceala la sugari și copii  În general, copiii răcesc cam de șase ori pe an, în medie...

Semnele din naștere al…

  Semnele din naștere ale copilului  De cele mai multe ori părinții privesc îng...

În avion cu copiii

  În avion cu copiii...  Cele mai lungi și mai grele călătorii sunt cele î...

Gusturile sanatoase se …

  Gusturile sănătoase se formează din copilărie  Poate că nu vă vine să credeți, dar e...

Trucuri pentru a opri c…

  Trucuri eficiente pentru a opri copilul din plâns   Plânsul unui copil mic este, pentru unii...

Cu copilul la cumparatu…

  Cu bebe la cumpărături  Nu este nimic mai plăcut pentru o tânără mămică s...

Bunicii sunt de un real…

  Ajutorul bunicilor  Cei mai mulți dintre părinți sunt efectiv încântaț...

Incepe scoala! Unde gas…

  Începe scoală! Unde găsim rechizite online la un preț bun. Mai e puțin și î...

Apa si calciul in timpu…

  Apa și calciul în timpul sarcinii  Consumul de apă zilnic este esențial pentru buna func...

Ecografia în sarcina

  Ecografia în sarcină  Ecografia este o metodă non-invazivă prin care se pot v...

Bagajul pentru maternit…

  Bagajul pentru maternitate  Fie că aleg nașterea normală sau prin cezariană, viito...

Alimentatia femeii grav…

  Alimentația femeii gravide  Alimentația gravidei este esențială pentru dezvoltarea...

Depresia postpartum

  Depresia postpartum  Proaspetele mămici se pot simți adesea singure, triste, ne&icir...

Cum alegem hainele bebe…

  Cum alegem hainele bebelușului?  Până în clipa în care copilașul ...

Invatati copilul sa se …

  Vara, la joacă în aer liber  Copiii sunt prin natura lor niște năzdrăvani. A...

Copii sufocati de ambit…

  Copiii sufocați de ambiția părinților  Cei mai mulți dintre părinți vor să ofe...

Fricile si temerile cop…

  De ce se teme copilul mic?  Și noi, adulții avem temerile noastre, legate de siguran...

Si copiii au dreptul la…

  Și copiii au dreptul la intimitate  Ca și părinte, este greu să te abții efectiv ...

Cum sa imbraci copilul …

  Ținuta de vară a nou-născutului  Dacă sunteți o mămică ”de vară” c...

Cursurile online sau pr…

  Cursurile online sau prin corespondență – soluția salvatoare pentru mămici  ...

Are copilul prea multe …

  Are copilul prea multe jucării?  În ziua de azi, poate din vina televizorului, ...

Lasam copilul singur ac…

  Copilul singur acasă, după școală  Deși cei mai mulți părinți sunt efectiv &ic...

S.O.S copii obezi!

  S.O.S copii obezi!  Când toată lumea se ferește în ziua de azi de obezit...

De câtă apă are nevo…

  De câtă apă are nevoie copilul?  Copiii, mai ales cei mai mici care nu pot vorbi suficient ...

Cum alegem numele bebel…

  Cum alegem numele bebelușului?  Numele pe care îl primim la botez ne este un fe...

Obligăm sau nu copilul…

  Obligăm sau nu copilul să împartă jucăriile?  Împărțitul jucăriilor...

Impactul certurilor din…

  Impactul certurilor dintre părinți asupra copiilor  Fie că sunt mai mari sau mai mi...

Cearcanele la bebelusi

  Bebeluși cu cearcăne  Ori de câte ori vedem un bebeluș cu cearcăne sub ochi...

Constipatia și diareea…

  Constipația și diareea la bebeluși  Multe mămici sunt efectiv speriate de aspectul...

Cele mai frecvente prob…

  Cele mai frecvente probleme într-o relație de cuplu  Familia se bazează pe iub...

Traiul în comun cu soc…

  Traiul în comun cu socrii  Traiul în comun cu socrii este un fenomen din c...

Idei de afaceri nonconf…

  Idei nonconformiste de afaceri pentru mamele casnice, partea a 2 a  Mămicile casnice ...

Idei de afaceri nonconf…

  Idei de afaceri nonconformiste pentru mamele casnice  Mamele se confruntă de cele mai...

Afaceri pentru mamele c…

  Afaceri la domiciliu pentru mamele casnice – magazinele online  Să ai propria a...

Idei preconcepute despr…

  Idei preconcepute despre sex ale părinților cu copii mici  Sunt unele lucruri la car...

Sindromul copilului zg…

  Sindromul copilului zgâlțâit  Poate că nu toți ne naștem părinți, ș...

Afaceri pentru mamicile…

  Idei de afaceri pentru mamicile casnice  A fi mama este cel mai frumos sentiment dar n...

Mituri în creșterea c…

  Mituri în creșterea copilului  Duelul generațiilor există și acum și este f...

Febra la copii

  Febra la copii  Orice părinte trece prin clipe de coșmar atunci când puiul să...

Tinutul in brate - alin…

  Luatul în brațe – alint sau necesitate?  De câte ori nu am auzit, d...

Bona, bunicii sau cresa…

  Bona, bunicii sau creșa?  Fiecare mămică are această dilemă în ceea ce priv...

Tatal si educatia copil…

  Implicarea tatălui în educația copilului  Venirea pe lume a unui copil este pr...

Alege sa nasti natural

  De ce să alegem nașterea naturală?  Nașterea este unul din cele mai frumoase evenimente di...

Igiena orala a copiilor

  Igiena dentară a bebelușilor  Încă de la apariția primilor dințișori, nu t...

Cum facem baie copilulu…

  Ora de băiță  Încă de la naștere, copilul trebuie îmbăiat. Băița t...

Remedii pentru crestere…

  Remedii naturale pentru cresterea secretiei lactate  Din ce în ce mai multe proa...

Calmarea durerilor de d…

  Calmarea durerilor provocate de erupția dentară la bebeluși și copii în mod natura...

Sfaturi pentru mamele c…

  Sfaturi pentru mamele care alapteaza  Alăptarea este procesul care apare în via...

Bebelusul si alaptarea

  Alaptarea  Cand vine vorba de alaptare, acesta fiind un subiect foarte vast si destul ...

Cat trebuie sa doarma b…

  Cat trebuie sa doarma bebelusul?  De cate ori nu ne-am confruntat cu probleme de crest...

Dieta sănătoasă în …

  O dietă sănătoasă în timpul sarcinii și alăptării Sarcina și venirea pe lume ...