Â
Sforăitul nu e sexy!
Vă iubiți sincer partenerul sau partenera de viață, dar uneori, noaptea, când nu puteți dormi din cauza nivelului ridicat de decibeli ce se aude chiar lângă dvs. în pat atunci când jumătatea dvs. sforăie, simțiți că nu mai puteți. Dimineața, oboseala și epuizarea își spun cuvântul, iar dacă situația durează nopți la rând, ani în șir, irascibilitatea și problemele în cuplu apar inevitabil. Când nici nu vă mai amintiți ultima oară când ați tras un pui de somn zdravăn, trebuie să vă puneți întrebarea dacă sforăitul nu cumva vă afectează viața din toate punctele de vedere.
Â
Sforăitul – generalități
 Sforăitul este o problemă cu care mulți dintre noi ne confruntăm. În ziua de azi, în societatea contemporană, bărbați și femei deopotrivă au această problemă foarte apăsătoare. Sforăitul se poate produce din mai multe cauze, spre exemplu din cauza unei deviații de sept. Persoanele ce suferă de această afecțiune sforăie din cauză că aerul nu are loc să pătrundă suficient de bine prin căile nazale înguste. De asemenea, problemele nazale spre exemplu răcelile sau rinita alergică pot provoca apariția sforăitului pe o perioadă mai lungă sau mai scurtă de timp. Sindromul picioarelor neliniștite este o altă cauză a sforăitului.
De asemenea, persoanele obeze sau supraponderale au mai mari șanse să sforăie, precum și persoanele care dorm mai mult pe spate, cu fața în sus. Amigdalele mărite și omulețul mărit sunt de asemenea altă cauză a sforăitului, iar congestia nazală, nasul înfundat, determină apariția sforăitului atât la adulți cât și la copii. Studiile medicale au dovedit însă că sforăitul poate crește riscul tensiunii arteriale, a infarctului miocardic, a accidentului vascular cerebral și al depresiei. Cât este de dificil să locuim sub același acoperiș cu o persoană care sforăie! Dar și mai dificil este atunci când noi suntem persoana în cauză ce suferă de această afecțiune. Oricum ar fi, trebuie acționat rapid pentru a elimina sforăitul din viața noastră deoarece acest lucru ne afectează somnul, liniștea, odihna, și, calitatea vieții, fie că sforăim noi sau partenerul de viață.
Â
Â
Sforăitul distruge viața amoroasă
Unii specialiști spun că sforăitul afectează chiar și viața sexuală deoarece, după o partidă de amor, de cele mai multe ori, după minutele plăcute de stat în brațele partenerului, ambii parteneri se culcă. Aici începe calvarul. Cel care sforăie primește tot felul de ghionturi, coate, împunsături, pentru a nu mai sforăi, în vreme ce partenerul care trebuie să suporte sforăitul își distruge efectiv sănătatea din cauza stresului și a nopților nedormite.
Ce-i de făcut? Încercați să primiți un medicament eficient împotriva sforăitului după un consult la medicul de familie, totodată, încercați și remediile naturiste precum ceaiul de urzică, de salvie, de pedicuță și uleiul de măsline. În ceea ce privește viața amoroasă, încercați o perioadă să dormiți separați până ce problema se ameliorează. Dacă nu mai puteți face amor în dormitor, deoarece acesta a devenit un loc al conflictului permanent între cei doi soți, atunci alegeți un alt loc pentru a vă consuma dragostea. Încercați, de asemenea, să faceți sex dimineața și mituiți partenerul de cuplu. Cum anume? Păi spuneți-i partenerului care sforăie că trebuie să găsească o cale să se revanșeze față de dvs. și nopțile pierdute. Sforăitul este una din cele mai grele afecțiuni ale secolului în care trăim pentru că afectează ambii parteneri de cuplu, relația în sine și partenerii separat, din punct de vedere fizic și emoțional.