Numărul de parteneri sexuali

Scris de Midoris

 

Numărul de parteneri sexuali – contează? 

 numarul de parteneri sexualiAtunci când vine vorba de relații sexuale premaritale, acesta nu mai este un subiect tabu, deoarece în societatea contemporană actuală relațiile sexuale cu unul sau mai mulți parteneri înaintea căsătoriei au devenit oarecum normale, purtând denumirea de căsătorii de probă sau relații de probă. Este just faptul că înainte de a începe o relație serioasă și de a face un pas mare precum căsătoria este imperios necesar să cunoaștem partenerul de cuplu, omul cu care vom trăi atâția ani și cu care vom împărți momente de fericire și de tristețe deopotrivă. Dar ce ne facem când găsim ceva mai greu partenerul sau partenera ideal/ă cu care să ne petrecem restul vieții? Prin câte relații de probă trebuie să trecem pentru a ne găsi fericirea? Cât de mult ne ajută sau ne dăunează aceste relații de probă și care este numărul de parteneri sexuali ideal?

 

Câți parteneri sexuali ai avut?

 Aceasta este poate cea mai dificilă întrebare care ne poate fi adresată. De cele mai multe ori, acest subiect este unul tabu, fiind evitat deopotrivă de femei și de bărbați, dar mai ales de femei. Numărul de parteneri sexuali este greu de rostit. Unele femei ce au la activ mai multe relații eșuate se scuză pentru numărul mare de parteneri, în vreme ce unii bărbați ce au la activ puține relații intime cu femei preferă să ocolească acest subiect de rușine sau dintr-un sentiment de inferioritate. Vârsta începerii relațiilor sexuale a scăzut dramatic la noi în țară și nu numai, din cauza unro influențe cât se poate de negative asupra copiilor, așadar, sunt fete de 14-15 ani care pot avea la activ chiar și 7-10 parteneri sexuali, acestea nemaipunând accent pe demnitatea lor și neștiind să aprecieze o relație la adevărata valoare, ci accentuând ideea de sex.

 La nivel mondial însă, există o mare discrepanță între femei și bărbați cu provire la numărul de parteneri sexuali la activ, așadar unii bărbați declară că au făcut sex cu un număr foarte mare de femei, de patru ori mai mare decât numărul declarat de femei. Așadar, revenind la întrebare, câți parteneri sexuali ai avut? Aceasta poate fi printre primele întrebări adresate de către un potențial viitor partener sau parteneră. În general, femeile sunt mai puțin interesate de acest subiect, în vreme ce bărbații se dovedesc a fi mult mai interesați și mai pretențioși la acest capitol. Este just că fiecare bărbat vrea să fie primul din viața unei femei, dar, din păcate, în ziua de azi acest lucru este foarte puțin probabil. Să nu mai vorbim de căsătoriile între parteneri virgini sau în care măcar unul din parteneri este virgin. Înainte femeia trebuia să fie neîntinată în noaptea nunții, însă acum totul a luat o turnură spectaculoasă. Unele femei au un număr impresionant de parteneri sexuali, în vreme ce unii bărbați au chiar foarte puține partenere, iar situația poate fi și invers. Dar care este normalul? Care este limita de parteneri sau partenere? Este o cifră exactă, o statistică? De ce ne este atât de greu să spunem numărul de parteneri sexuali și să ni-l asumăm?

 

Spunem adevărul atunci când vine vorba de parteneri sexuali?

 La acest capitol, atât femeile cât și bărbații stau foarte prost deoarece bărbaţii tind să exagereze numărul partenerelor pe care le-au avut, în timp ce femeile spun că au avut mai puţini parteneri decât au avut în realitate. Așadar, pe de o parte, femeile au tendința de a reduce dramatic numărul partenerilor, în vreme ce bărbații au tendința de a exagera atunci când se laudă cu fostele lor cuceriri. Dar atât femeile cât și bărbații doresc și apreciază sinceritatea, trebuie să ținem cont de sentimentele partenerului sau partenerei de cuplu și să nu începem relațiile cu o minciună, oricât de greu ne-ar fi să ne acceptăm trecutul. Profilul femeii dar și cel al bărbatului s-au schimbat de la an la an, așadar bărbatul a ajuns să caute la o femeie puritatea (și trupească, dar mai ales sufletească), în vreme ce femeia continuă să caute relația ideală. Însă bărbații vor fi întotdeauna interesați de foștii parteneri, atât de numărul lor, cât și de potența lor și întrebările vor continua să curgă. Există, desigur și excepții. Să nu uităm însă și de sentimentele femeilor. Unele într-adevăr nu sunt deranjate de numărul de partenere pe care bărbatul le-a avut sau susține că le-ar fi avut în trecut. Dar nu toate femeile sunt la fel. Spre exemplu, de ce ar dori o femeie lângă ea un partener care a avut zeci de femei? Pentru că așa arată cât de viril și de potent este? Nici pe departe. Virilitatea și masculinitatea nu se măsoară în numărul de partenere, iar femeilor nu le convine de multe ori să stea cu un astfel de partener care stă cu o femeie vreme de câteva săptămâni, doar pentru a o adăuga la palmares. Dacă nu spunem adevărul cu privire la fostele noastre relații, la trecutul nostru și acesta revine la un anumit moment dat în actualitate, cum vom reacționa atunci? Cum vom mai recâștiga încrederea partenerului sau partenerei de cuplu? Foarte greu sau chiar niciodată. Cel mai bine este ca răspunsul la această întrebare să fie unul cât se poate de franc, de onest și fără a lăsa loc interpretărilor.

 

Ce pericole ascunde un număr mare de parteneri sexuali?

 De vreme ce acesta este un subiect de actualitate, discutat la o bere cu băieții sau la o cafea cu prietenele, dar și în cuplu, ei bine, există și o mulțime de pericole ascunse sub acest număr de parteneri sexuali. Desigur, primul ar fi eticheta pe care ți-o pune societatea sau partenerul. Așadar, o femeie cu prea mulți parteneri sexuali va fi considerată ușuratică, în vreme ce bărbatul cu multe partenere intime va fi un adevărat erou printre prietenii lui. Dar un număr foarte mare de parteneri sexuali ar putea duce și la contactarea uneia sau mai multor boli cu transmitere sexuală. Așadar, trebuie să fim foarte precauți atunci când ne alegem partenerii intimi și măsurile de protecție sunt necesare. Din punct de vedere emoțional, un număr mare de parteneri sexuali ne poate crea neplăceri deoarece sexul poate deveni un act lipsit de importanță și nu o dovadă de iubire, ci o simplă căutare a orgasmului. De asemenea, în relația de cuplu, în căsnicie, acesta ar putea fi un subiect de discuții aprinse și de păreri contradictorii, deoarece orice bărbat își dorește lângă el o femeie pură din mai multe puncte de vedere. Relația emoțională, afectivă, de iubire dintre soți va fi foarte afectată din cauza acestui subiect. Tot ce contează este înțelegerea partenerului sau partenerei și acceptarea trecutului sexual.

Mai poți citi Despre cuplu si dragoste

Cadouri de Crăciun ide…

Cadouri de Crăciun ideale pentru femei  Mai este foarte puțin până la Crăciun iar domnii sunt...

4 tipuri de personalit…

  Cum ne alegem partenerul de viață ?  Ar trebui să ne alegem partenerul de viață în fun...

Iubirea neconditionata …

  Pentru a avea o relaţie de iubire minunată este important să iubim necondiţionat  Oameni...

De ce te-ar parasi pers…

  Descoperă motivele pentru care persoana iubită te-ar putea părăsi  Orice relaţie de iub...

Cum sa treci peste desp…

  Despărţirea poate să fie dezastruoasă, află cum să treci peste despărţirea de persoana i...

Responsabilitatea intr…

  Cum vă împărţiţi responsabilitățile în cuplu?  Fiecare cuplu are anumite responsabil...

Remediaza scaderea de d…

  Cum să remediați o scădere de dorință în cuplu Cu siguranță că fiecare dintre voi ...

Arta persuasiunii eroti…

  Cum să faci pe cineva să îşi dorească să facă dragoste sau arta persuasiunii erotice ...

Creste pasiunea relați…

  Adaugă un strop de pasiune relației sexuale în trei pași Cum putem da un strop de pasiune...

Călătoriile vă ajut…

    Cuplurile care călătoresc fac amor mai intens Studiile recente ne arată că persoanele...

Păstreză dorința vie…

  Cum să păstrezi dorința vie în relație? La un moment dat, orice relație are nevoie de u...

Sforăitul

  Sforăitul nu e sexy! Vă iubiți sincer partenerul sau partenera de viață, dar uneori, noa...

Mariajul fără sex

  Mariajul fără sex Multe mariaje trec prin perioade foarte dificile. Dar unele perioade dureaz...

Incompatibilitatea, mo…

  Incompatibilitatea ar trebui să fie principalul motiv de divorț? Din ce în ce mai multe cu...

De ce nu mai facem sex…

  De ce nu mai facem sex? De cele mai multe ori ne trezim că relația sexuală nu mai merge ș...

Compromisurile in cuplu

  Compromisurile în relațiile de cuplu Nu există cuplu în care să nu se fi făcut măcar u...

Chat online

  Chat-ul online poate fi considerat înșelat? Mulți dintre noi suntem acaparați de-a dreptu...

Masturbarea

  Când surprindem o persoană apropiată masturbându-se Masturbarea este un lucru cât se poa...

De ce este infidel part…

  Arme secrete împotriva infidelității partenerului De cele mai multe ori ne creem stereotip...

Numărul de parteneri s…

  Numărul de parteneri sexuali – contează?   Atunci când vine vorba de relații sexuale pr...

Poligamia

  Poligamia   Poligamia este un subiect tare fierbinte în situația contemporană deoarece est...

Prieteni cu beneficii

  Prieteni cu beneficii – sex buddy    Oare există în țara noastră, în societatea contem...

Viciile și relația de…

  Viciile „de societate„ și sexul  Viața sexuală a unui cuplu depinde foarte mult de o mu...

Cum descoperim o relaț…

  Cum descoperim o relație extraconjugală a partenerului de cuplu?    Într-un cuplu nu poat...

Cum descoperim o relaț…

  Cum descoperim o relație extraconjugală a partenerei de cuplu?  Deși vi se pare că...

Agresiunea sexuală

  Agresiunea sexuală în cuplu și căsnicie  Cuplurile și căsniciile trebuie în primul rân...

Probleme de natură sex…

  Probleme de natură sexuală ce pot apărea în cuplu  Relațiile de cuplu încep să sufere ...

8 dusmani ai cuplului

  8 dușmani de temut ai unui cuplu armonios  Relațiile de cuplu trebuie să fie cât se poate ...

Divorțul

              Divorțul  Multe cupluri se confruntă în ziua de azi cu o problemă ...

Stresul și viața sexu…

  Stresul și viața sexuală Stresul este unul din factorii cei mai importanți care ne afecte...

Problemele relaţionale…

  Problemele relaţionale în relaţiile de iubire   Fie că suntem la începutul unei relaţii...

Luna nouă te ajută sa…

  Luna nouă: moment al începutului Luna nouă este, din punct de vedere astronomic şi astrol...

Șantajul emoțional in…

       Șantajul emoțional în relația de cuplu  Șantajul emoțional este una din cele m...

Secrete ale cuplurilor …

  Câteva mici secrete ale cuplurilor fericite în pat  Care sunt secretele cuplurilor de îndr...

Elimina rutina din cupl…

  Cum să scapi de rutina din viața sexuală?    Te simți sufocată de rutină și începi s...

Locuri inedite pentru a…

  Locurile insolite şi inedite pentru a face dragoste Viaţa ta sexuală se adânceşte în ruti...

Iubirea perfectă exist…

  Fiecare ființă umană își dorește să trăiască iubirea perfectă Cu toții avem nevoie s...

5 Sfaturi pentru a vă …

  Reîmprospătarea relației de iubire Este timpul să-ți reîmprospătezi relația sexuală! ...

8 idei pentru a inlatur…

  Gesturile mici au efecte mari şi plăcut surprinzătoare!  Dacă vă găsiţi într-un impas ...

Relatia de iubire perfe…

                        Relația de iubire perfectă     Ești în căutarea ...

Intimitatea sexuala

  Îmbrățișarea și intimitatea sexuală este un firesc al vieții   Nevoia de a împărtăș...

Cele 5 limbaje ale iubi…

  Cunoaștem cu adevărat cum să ne exprimăm iubirea?   Mulți oameni consideră că fuziunea ...

Surprizele

  Un gest valorează mai mult decât 1000 de cuvinte!   Femeii îi place cel mai mult să fie pl...