Relatia de iubire perfecta

Scris de Midoris

                       

Relația de iubire perfectă


  relatia de iubire perfecta  Ești în căutarea iubirii perfecte...îți dorești din toată inima să întâlnești femeia vieții tale. O visezi demult și speri că într-o zi o vei întâlni așa cum o dorești, cu acele calități pe care le cauți.
    După o perioadă mai lungă sau mai scurtă, atunci când poate te aștepți mai puțin, întâlnești acea privire care îți face sufletul să vibreze trezind în tine certitudinea că ai întâlnit-o.
    Simți atunci un val de fericire care îți luminează viața, trezind o nouă dimensiune a bucuriei de a trăi. Întâlnirea acelui suflet pe care îl așteptai creează o magie în viața ta care îți revelează o nouă frumusețe a universului care te înconjoară. Cerul parcă devine mai albastru, iar păsările cântă mai intens ca niciodată. Vântul pare că-ți șoptește o poveste de iubire, iar florile își răspândesc parfumul mai intens ca altădată. Toate acestea erau și înainte, dar tu nu erai atent să le observi.
    Acum simți că trăiești cu o altă intensitate, iar în intimitatea ființei tale îmbrățișezi un nou univers, acela al femeii mult așteptate. Te pregătești pentru fiecare întâlnire ca pentru o sărbătoare, ca și cum cel mai important lucru din univers devine acum întâlnirea cu ființa iubită. Timpul petrecut împreună are o savoare care te face să fii adesea beat de încântare, ca o stare mirifică pe care nu o trăiai înainte.
    Ești așa fascinat de întreaga frumusețe pe care o descoperi în această femeie și totul pare atât de perfect.Iubire sau îndrăgostire?

    După o perioadă de timp magia începe ușor să dispară, iar femeia pe care o vedeai până acum ca pe o zeitate parcă nu mai este la fel de perfectă ca la început. Observi gradat și alte elemente de care înainte nu erai conștient, cum ar fi mici defecte sau unele lipsuri care acum încep să te deranjeze și pe care înainte nu le observai. Îți erau ascunse privirii deoarece erai mult mai preocupat să vezi numai ceea ce credeai că există, adică o mulțime de calități pe care le admirai și care poate existau numai în mintea ta.
      Astfel, gradat începi să te trezești ca dintr-un vis frumos pe care îl visai cu ochii deschiși și în care îți imaginai că femeia iubită este într-un fel sau altul. Desigur că ea este cea care era și înainte și chiar mult mai mult.
    Aceasta este un semn că ești îndrăgostit. Procesul este simplu și adesea similar la toată lumea. Starea de îndrăgostire nu este neapărat iubire. Îndrăgostirea este ca o stare de miraj în care vezi și auzi ceea ce îți dorești și care de cele mai multe ori constituie propriile proiecții asupra celuilalt. Este ca și cum încerci să-ți umpli niște goluri emoționale proiectând propriile așteptări asupra femeii de care te-ai îndrăgostit.
    Recunoști că te afli într-o asemenea etapă mai ales atunci când încep să apară diverse certuri, supărări sau reproșuri. Acestea apar când începi să o vezi și să o descoperi cu adevărat pe iubita ta așa cum este ea de fapt și nu așa cum credeai.
    Sigur că lucrurile pot sa fie identice și în cazul femeii.
    

Alege conștient să iubești!

    Femeia este un univers foarte complex, ai nevoie de multă răbdare și perseverență pentru a o descoperi. Este ca un diamant ale cărui fațete îți sunt ascunse. Dacă reușești să-i oferi siguranța că o dorești cu adevărat, ea se va deschide din ce în ce mai mult lăsându-te să vezi splendoarea ce se află dincolo de aparențe.
    Diferența dintre iubire și îndrăgostire este enormă. Iubirea presupune o asumare responsabilă în care ești fascinat de toate calitățile ei fără să o judeci pentru ceea ce crezi tu că nu are. O iubești așa cum este și o îmbrătișezi în inima ta cu tot ce ai tu mai bun. Când ajungi să o iubești cu adevărat, îți dai seama că în inima ei există o comoară pe care nu puteai să o vezi înainte.
    Când ești doar îndrăgostit, ești cuprins de acel “foc al dragostei” de scurtă durată care cel mai adesea se stinge în câteva luni. Însă iubirea adevărată este mult mai mult, ea ne maturizează constant inima și ne învață cum să fim cu adevărat alături de femeia iubită și cum să o iubim acceptând-o exact așa cum este.
    Iubirea matură necesită sa alegem conștient să iubim. Chiar dacă femeia respectivă poate sa aibă și unele defecte, noi o vom iubi cu adevărat pentru calitățile pe care le are. Aceasta implică să fim deosebit de sinceri cu noi înșine și să recunoaștem că la rândul nostru nu am ajuns să fim încă perfecți.
    Iubirea matură  este ca un izvor nesecat de tandrețe și bunătate care curge prin tine făcând-o pe femeia iubită din ce în ce mai fericită. Acest gen de iubire te face să fii atent și responsabil pentru ceea ce faci deoarece înțelegi că nu mai ești singur și fiecare pas făcut este întocmai ca un dans în doi. Te miști împreună cu ea într-o desăvârșită armonie. 
    Când iubești ești dispus să mergi în profunzimea sentimentelor, ești dispus să ierți și să-ți sacrifici adesea acțiunile banale pentru a petrece timp calitativ cu femeia iubită.
    Când ești doar îndrăgostit, te oprești la suprafață, ca și cum ai consuma numai glazura unei prăjituri fără să o savurezi în întregime. Te bucuri de forma și aspectul ei exterior atâta timp cât îți place, iar apoi, când lucrurile nu mai sunt așa cum îți dorești, ești gata să pleci găsind tot felul de pretexte cu care să-ți justifici îndepărtarea.  

 A alege conștient să mergi în profunzime indică un semn de maturitate în iubire.

 

Trecerea de la îndrăgostire la iubire

  A fi îndrăgostit este o minune, este atât de necesar să trecem prin această etapă și să ne deschidem inima pentru a asimila tot ceea ce această stare ne propune. Însă nu trebuie să ne oprim aici. Abia de acum înainte alegem conștient să iubim femeia de care suntem îndrăgostit. Perioada îndrăgostirii ține numai câteva luni, însă o iubire adevărată poate să dureze pentru totdeauna. Etapa îndrăgostirii are rostul și valoarea ei, însă odată ce am conștientizat aceasta trebuie să îndrăznim să mergem mai departe, să trecem la o noua etapă. Etapa iubirii conștiente.
    Pentru a ajunge aici, cei mai mulți bărbați pot să treacă prin diverse experiențe relaționale în care atunci când încep să iubească cu adevărat simt nevoia să fugă. Această tendință bizară apare deoarece atunci când inima se deschide în iubire, simultan apare o stare de vulnerabilitate care generează teama de a nu suferi sau de a nu-și pierde libertatea. Această teamă este înrădăcinată adânc în ființa noastră, chiar dacă ea îmbracă diferite nuanțe. Din această cauză se spune că drumul iubirii conștiente nu este uşor, însă este un drum plin de lumină și bucurie pentru bărbatul curajos care îndrăznește să treacă dincolo de aparențe. Cei curajoși știu că iubirea merită totul, oferă totul și cere totul pentru că are acest drept.  
   

Mai poți citi Despre cuplu si dragoste

Cadouri de Crăciun ide…

Cadouri de Crăciun ideale pentru femei  Mai este foarte puțin până la Crăciun iar domnii sunt...

4 tipuri de personalit…

  Cum ne alegem partenerul de viață ?  Ar trebui să ne alegem partenerul de viață în fun...

Iubirea neconditionata …

  Pentru a avea o relaţie de iubire minunată este important să iubim necondiţionat  Oameni...

De ce te-ar parasi pers…

  Descoperă motivele pentru care persoana iubită te-ar putea părăsi  Orice relaţie de iub...

Cum sa treci peste desp…

  Despărţirea poate să fie dezastruoasă, află cum să treci peste despărţirea de persoana i...

Responsabilitatea intr…

  Cum vă împărţiţi responsabilitățile în cuplu?  Fiecare cuplu are anumite responsabil...

Remediaza scaderea de d…

  Cum să remediați o scădere de dorință în cuplu Cu siguranță că fiecare dintre voi ...

Arta persuasiunii eroti…

  Cum să faci pe cineva să îşi dorească să facă dragoste sau arta persuasiunii erotice ...

Creste pasiunea relați…

  Adaugă un strop de pasiune relației sexuale în trei pași Cum putem da un strop de pasiune...

Călătoriile vă ajut…

    Cuplurile care călătoresc fac amor mai intens Studiile recente ne arată că persoanele...

Păstreză dorința vie…

  Cum să păstrezi dorința vie în relație? La un moment dat, orice relație are nevoie de u...

Sforăitul

  Sforăitul nu e sexy! Vă iubiți sincer partenerul sau partenera de viață, dar uneori, noa...

Mariajul fără sex

  Mariajul fără sex Multe mariaje trec prin perioade foarte dificile. Dar unele perioade dureaz...

Incompatibilitatea, mo…

  Incompatibilitatea ar trebui să fie principalul motiv de divorț? Din ce în ce mai multe cu...

De ce nu mai facem sex…

  De ce nu mai facem sex? De cele mai multe ori ne trezim că relația sexuală nu mai merge ș...

Compromisurile in cuplu

  Compromisurile în relațiile de cuplu Nu există cuplu în care să nu se fi făcut măcar u...

Chat online

  Chat-ul online poate fi considerat înșelat? Mulți dintre noi suntem acaparați de-a dreptu...

Masturbarea

  Când surprindem o persoană apropiată masturbându-se Masturbarea este un lucru cât se poa...

De ce este infidel part…

  Arme secrete împotriva infidelității partenerului De cele mai multe ori ne creem stereotip...

Numărul de parteneri s…

  Numărul de parteneri sexuali – contează?   Atunci când vine vorba de relații sexuale pr...

Poligamia

  Poligamia   Poligamia este un subiect tare fierbinte în situația contemporană deoarece est...

Prieteni cu beneficii

  Prieteni cu beneficii – sex buddy    Oare există în țara noastră, în societatea contem...

Viciile și relația de…

  Viciile „de societate„ și sexul  Viața sexuală a unui cuplu depinde foarte mult de o mu...

Cum descoperim o relaț…

  Cum descoperim o relație extraconjugală a partenerului de cuplu?    Într-un cuplu nu poat...

Cum descoperim o relaț…

  Cum descoperim o relație extraconjugală a partenerei de cuplu?  Deși vi se pare că...

Agresiunea sexuală

  Agresiunea sexuală în cuplu și căsnicie  Cuplurile și căsniciile trebuie în primul rân...

Probleme de natură sex…

  Probleme de natură sexuală ce pot apărea în cuplu  Relațiile de cuplu încep să sufere ...

8 dusmani ai cuplului

  8 dușmani de temut ai unui cuplu armonios  Relațiile de cuplu trebuie să fie cât se poate ...

Divorțul

              Divorțul  Multe cupluri se confruntă în ziua de azi cu o problemă ...

Stresul și viața sexu…

  Stresul și viața sexuală Stresul este unul din factorii cei mai importanți care ne afecte...

Problemele relaţionale…

  Problemele relaţionale în relaţiile de iubire   Fie că suntem la începutul unei relaţii...

Luna nouă te ajută sa…

  Luna nouă: moment al începutului Luna nouă este, din punct de vedere astronomic şi astrol...

Șantajul emoțional in…

       Șantajul emoțional în relația de cuplu  Șantajul emoțional este una din cele m...

Secrete ale cuplurilor …

  Câteva mici secrete ale cuplurilor fericite în pat  Care sunt secretele cuplurilor de îndr...

Elimina rutina din cupl…

  Cum să scapi de rutina din viața sexuală?    Te simți sufocată de rutină și începi s...

Locuri inedite pentru a…

  Locurile insolite şi inedite pentru a face dragoste Viaţa ta sexuală se adânceşte în ruti...

Iubirea perfectă exist…

  Fiecare ființă umană își dorește să trăiască iubirea perfectă Cu toții avem nevoie s...

5 Sfaturi pentru a vă …

  Reîmprospătarea relației de iubire Este timpul să-ți reîmprospătezi relația sexuală! ...

8 idei pentru a inlatur…

  Gesturile mici au efecte mari şi plăcut surprinzătoare!  Dacă vă găsiţi într-un impas ...

Relatia de iubire perfe…

                        Relația de iubire perfectă     Ești în căutarea ...

Intimitatea sexuala

  Îmbrățișarea și intimitatea sexuală este un firesc al vieții   Nevoia de a împărtăș...

Cele 5 limbaje ale iubi…

  Cunoaștem cu adevărat cum să ne exprimăm iubirea?   Mulți oameni consideră că fuziunea ...

Surprizele

  Un gest valorează mai mult decât 1000 de cuvinte!   Femeii îi place cel mai mult să fie pl...