Agresiunea sexuală

Scris de Midoris

 

Agresiunea sexuală în cuplu și căsnicie

 agresiunea sexualaCuplurile și căsniciile trebuie în primul rând să se bazeze pe respect, înțelegere și armonie și mai ales pe iubire reciprocă. Dar de cele mai multe ori unul din parteneri (de regulă bărbatul) își pierde controlul atunci când este vorba de dorințele sale sexuale, și de aici încep poveștile impresionante și dramatice. O mulțime de femei sunt abuzate sexual în căsnicia lor. Poate vă întrebați cum este posibil acest lucru, de vreme ce amândoi partenerii și-au dat consimțământul scris să fie împreună la bine și la rău. Actul de căsătorie însă, de cele mai multe ori transformă femeile în sclavele bărbaților. Este trist, dar adevărat. La noi în țară, chiar și în mileniul trei, există cupluri unde abuzul sexual se regăsește în cuplu.

 

Violul cu verigheta pe deget

 Cum este oare posibil ca într-un cuplu, fie el unit prin act sau nu, să existe asemenea situații, în care partenerei să nu i se îngăduie permisiunea de a avea dreptul la o alegere. Femeia poate oricând, căsătorită sau nu, implicată într-o relație sau nu, să își refuze vehement partenerul de viață cu privință la relațiile sexuale. Bărbații trebuie să înțeleagă faptul că actul de căsnicie nu le dă dreptul de a agresa din niciun punct de vedere partenera de viață, nici fizic, nici sexual, nici emoțional, nici afectiv și că actul de căsnicie nu este unul de vânzare-cumpărare, în urma consimțământului scris bărbatul nu deține femeia, ci trebuie să o respecte și să îi fie alături, și desigur, viceversa. Dar actul sexual în care nu există consimțămânul ambilor parteneri se numește, teoretic, și practic viol. De cele mai multe ori, bărbații nu iau în calcul starea emoțională sau fizică a femeii, dacă este obosită sau nu, dacă nu se simte bine și vor să facă dragoste. Însă atunci când doamna vieții lor îi refuză, de cele mai multe ori partenerii nu știu să accepte acest refuz și îl tratează fie ca pe un act de nesupunere, fie ca pe un act de indolență. Odată pusă verigheta pe deget, doamnele trebuie să fie oricând la dispoziția domnilor. Și nu este vorba de misoginism sau feminism în aceste afirmații, este pura realitate ce trenează în România (și nu numai) de ani buni, în foarte multe familii.

Așa cum spuneam, dacă femeia îndrăznește să nu se supună dorințelor carnale ale bărbatului, aceasta este pedepsită crunt prin actul sexual în sine. În acesta cazuri, bărbatul, din orgoliu, nu va renunța la dorința sa cu atât mai puțin acum, când doamna îl refuză vehement. Așadar, acesta își va obliga practic soția să întrețină relații sexuale fără acordul ei.

 

Violul conjugal este pedepsit prin lege

Ceea ce nu multe femei știu, este faptul că ele au cum să se apere în asemenea situații. femeile se pot apăra, își pot apăra drepturile și pot denunța bărbatul violent din punct de vedere sexual (și nu numai) organelor abilitate. În România, violul conjugal este interzis. Legislația română precizează faptul că, cităm „actul sexual de orice natură, cu un membru al familiei, prin constrângerea acestuia sau profitând de imposibilitatea lui de a se apăra ori de a-ţi exprima voinţa, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi". Se mai adaugă: "Pedeapsa este detenţiunea severă de la 15 la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi dacă victima e membru de familie – prin membri de familie se înţelege soţul sau alte rude apropiate". Așadar, doamnelor, legea din România vă apără drepturile. Însă trebuie să acționați. De cele mai multe ori, aceste situații se trec cu vederea și din partea doamnelor, care consideră că, deși nu li se pare tocmai normal acest act de violență, totuși bărbatul este îndreptățit prin actul de căsnicie să întrețină relații sexuale cu partenera de viață, chiar dacă aceasta este într-o dispoziție ceva mai proastă și nu manifestă aceleași dorințe. Tocmai aceste atitudini nu fac decât rău în căsnicie.

 

Cauzele și consecințele violului conjugal

 agresiunea sexuala 1Ca orice act săvârșit în mod conștient de o ființă umană, violul conjugal are și cauze, precum și consecințe. Cauzele sunt multiple, iar consecințele devastatoare. Consumul de alcool se numără printre principalele cauze ale violului marital. În România, unul din zece bărbați consumă alcool peste măsură și se poate numi alcoolic, însă alcoolismul produce numai pagube asupra vieții de familie. În primul rând, alcoolul distruge viața de cuplu – bărbatul nu va mai avea erecții ferme și de lungă durată din cauza alcoolismului, vor apărea neînțelegeri pe plan familial, dezamăgiri și pot apărea diverse situații, când, împinși de aburii alcoolului, bărbații le pot cere soțiilor partide de amor pe care acestea nu și le doresc și pot recurge chiar și la violența fizică pentru a le obține. O altă cauză ar fi orgoliul bărbatului, neînțelegerile din familie ce trenează de mai mult timp sau nepotrivirea de caracter. Consecințele violului conjugal sunt devastatoare pentru întreaga familie. Relația de cuplu se va răci, în urma unui astfel de episod, femeia se va simți umilită, fără drept la replică, nu își va mai dori să întrețină relații sexuale cu soțul ei, pot apărea traumele fizice și psihice, ca în cazul oricărui viol. Așadar, există și perioade în viața unei femei în care, din punct de vedere medical, pot refuza vehement întreținerea relațiilor sexuale cu partenerul, precum perioada de lăuzie, sarcina, perioada în care se confruntă cu afecțiuni ginecologice, perioada în care pot suferi o depresie și sub nicio formă femeia nu trebuie forțată sau agresată pentru a face ceva ce nu își dorește sau nu îi permite starea de sănătate.

 

Violul marital și sexul

 Nu toate partidele de amor în care femeia nu manifestă dorința de a face sex, dar actul sexual are loc într-un final, pot fi incluse în categoria violului marital. Așadar, există și situații când femeia își dă oarecum consimțământul non-verbal, doar pentru a nu se isca certuri și probleme în cuplu pe acest subiect. Dar în cazul actului sexual în care femeia este obligată să întrețină relații sexuale de orice natură (sex oral, anal, normal), fără ca acesta să fie de acord, poate fi considerat viol. Agresiunea sexuală se manifestă și atunci când spre exemplu femeia este obligată să întrețină, în timpul unei partide de amor, sex anal sau oral, fără ca aceasta să își dorească acest lucru. Agresiunea sexuală este un subiect cu care ne confruntăm foarte des, însă în familii sau în cupluri de lungă durată, parcă aceste probleme sunt mai aprige, mai ales când sunt implicați și copii în căsnicie. Violul marital nu ar trebui să aibă loc în nicio căsnicie, în niciun cuplu, sub nicio formă, ci dorința partenerului de cuplu trebuie respectată întocmai.

 

Mai poți citi Despre cuplu si dragoste

Cadouri de Crăciun ide…

Cadouri de Crăciun ideale pentru femei  Mai este foarte puțin până la Crăciun iar domnii sunt...

4 tipuri de personalit…

  Cum ne alegem partenerul de viață ?  Ar trebui să ne alegem partenerul de viață în fun...

Iubirea neconditionata …

  Pentru a avea o relaţie de iubire minunată este important să iubim necondiţionat  Oameni...

De ce te-ar parasi pers…

  Descoperă motivele pentru care persoana iubită te-ar putea părăsi  Orice relaţie de iub...

Cum sa treci peste desp…

  Despărţirea poate să fie dezastruoasă, află cum să treci peste despărţirea de persoana i...

Responsabilitatea intr…

  Cum vă împărţiţi responsabilitățile în cuplu?  Fiecare cuplu are anumite responsabil...

Remediaza scaderea de d…

  Cum să remediați o scădere de dorință în cuplu Cu siguranță că fiecare dintre voi ...

Arta persuasiunii eroti…

  Cum să faci pe cineva să îşi dorească să facă dragoste sau arta persuasiunii erotice ...

Creste pasiunea relați…

  Adaugă un strop de pasiune relației sexuale în trei pași Cum putem da un strop de pasiune...

Călătoriile vă ajut…

    Cuplurile care călătoresc fac amor mai intens Studiile recente ne arată că persoanele...

Păstreză dorința vie…

  Cum să păstrezi dorința vie în relație? La un moment dat, orice relație are nevoie de u...

Sforăitul

  Sforăitul nu e sexy! Vă iubiți sincer partenerul sau partenera de viață, dar uneori, noa...

Mariajul fără sex

  Mariajul fără sex Multe mariaje trec prin perioade foarte dificile. Dar unele perioade dureaz...

Incompatibilitatea, mo…

  Incompatibilitatea ar trebui să fie principalul motiv de divorț? Din ce în ce mai multe cu...

De ce nu mai facem sex…

  De ce nu mai facem sex? De cele mai multe ori ne trezim că relația sexuală nu mai merge ș...

Compromisurile in cuplu

  Compromisurile în relațiile de cuplu Nu există cuplu în care să nu se fi făcut măcar u...

Chat online

  Chat-ul online poate fi considerat înșelat? Mulți dintre noi suntem acaparați de-a dreptu...

Masturbarea

  Când surprindem o persoană apropiată masturbându-se Masturbarea este un lucru cât se poa...

De ce este infidel part…

  Arme secrete împotriva infidelității partenerului De cele mai multe ori ne creem stereotip...

Numărul de parteneri s…

  Numărul de parteneri sexuali – contează?   Atunci când vine vorba de relații sexuale pr...

Poligamia

  Poligamia   Poligamia este un subiect tare fierbinte în situația contemporană deoarece est...

Prieteni cu beneficii

  Prieteni cu beneficii – sex buddy    Oare există în țara noastră, în societatea contem...

Viciile și relația de…

  Viciile „de societate„ și sexul  Viața sexuală a unui cuplu depinde foarte mult de o mu...

Cum descoperim o relaț…

  Cum descoperim o relație extraconjugală a partenerului de cuplu?    Într-un cuplu nu poat...

Cum descoperim o relaț…

  Cum descoperim o relație extraconjugală a partenerei de cuplu?  Deși vi se pare că...

Agresiunea sexuală

  Agresiunea sexuală în cuplu și căsnicie  Cuplurile și căsniciile trebuie în primul rân...

Probleme de natură sex…

  Probleme de natură sexuală ce pot apărea în cuplu  Relațiile de cuplu încep să sufere ...

8 dusmani ai cuplului

  8 dușmani de temut ai unui cuplu armonios  Relațiile de cuplu trebuie să fie cât se poate ...

Divorțul

              Divorțul  Multe cupluri se confruntă în ziua de azi cu o problemă ...

Stresul și viața sexu…

  Stresul și viața sexuală Stresul este unul din factorii cei mai importanți care ne afecte...

Problemele relaţionale…

  Problemele relaţionale în relaţiile de iubire   Fie că suntem la începutul unei relaţii...

Luna nouă te ajută sa…

  Luna nouă: moment al începutului Luna nouă este, din punct de vedere astronomic şi astrol...

Șantajul emoțional in…

       Șantajul emoțional în relația de cuplu  Șantajul emoțional este una din cele m...

Secrete ale cuplurilor …

  Câteva mici secrete ale cuplurilor fericite în pat  Care sunt secretele cuplurilor de îndr...

Elimina rutina din cupl…

  Cum să scapi de rutina din viața sexuală?    Te simți sufocată de rutină și începi s...

Locuri inedite pentru a…

  Locurile insolite şi inedite pentru a face dragoste Viaţa ta sexuală se adânceşte în ruti...

Iubirea perfectă exist…

  Fiecare ființă umană își dorește să trăiască iubirea perfectă Cu toții avem nevoie s...

5 Sfaturi pentru a vă …

  Reîmprospătarea relației de iubire Este timpul să-ți reîmprospătezi relația sexuală! ...

8 idei pentru a inlatur…

  Gesturile mici au efecte mari şi plăcut surprinzătoare!  Dacă vă găsiţi într-un impas ...

Relatia de iubire perfe…

                        Relația de iubire perfectă     Ești în căutarea ...

Intimitatea sexuala

  Îmbrățișarea și intimitatea sexuală este un firesc al vieții   Nevoia de a împărtăș...

Cele 5 limbaje ale iubi…

  Cunoaștem cu adevărat cum să ne exprimăm iubirea?   Mulți oameni consideră că fuziunea ...

Surprizele

  Un gest valorează mai mult decât 1000 de cuvinte!   Femeii îi place cel mai mult să fie pl...