Â
Cum ne alegem partenerul de viață ?
 Ar trebui să ne alegem partenerul de viață în funcție de personalitatea noastră? Este posibil ca până acum să nu fi luat în considerare acest aspect sau poate chiar din contră, acest lucru este esențial pentru tine. Oricum ar fi, noi vă prezentăm azi patru personalități identificate în jurul cărora se formează relațiile afective.
Â
Cele patru tipuri de personalități în dragoste
 Trebuie să admitem acest lucru: uneori avem tendința de a ne îndrăgosti de cele mai nepotrivite persoane, de persoane de care nu credeam că pot trezi în noi astfel de sentimente. O persoană care nu se potrivește deloc cu personalitatea noastră, o persoană care uneori ne poate face nefericiți. De ce se întâmplă astfel de lucruri? De ce ne simțim atât de atrași de personalități atât de toxice?
Â
Personalitatea exploratoare
 Aceste persoane văd dragostea drept o aventură. Sunt impulsive, autonome, extrem de curioase și profită din plin de momentul prezent. Care sunt principalele lor trăsături de personalitate?
 - Tendința de a căuta mereu ceva nou, experiențe inedite;
 - Capacitatea de a-și asuma riscurile fără să le fie teamă de consecințe;
 - Sunt spontane;
 - Au multă energie;
 - Sunt curioase, creative și optimiste;
 - Principala lor calitate este flexibilitatea;
Â
Personalitatea directivă
 Persoanele directive nu sunt neapărat dominante. Este un tip de personalitate extrem de analitică pentru care logica este mai importantă decât orice altceva. În general, sunt persoane foarte echilibrate.
 - Sunt persoane extrem de decise, sigure pe ele;
 - Își controlează foarte bine emoțiile;
 - Spun întotdeauna ce gândesc;
 - Le place ca fiecare lucru în parte să fie la locul lui, sunt perfecționiste;
Â
Personalitatea constructivă
 Persoanele constructive au drept principale valori familia, prietenii și uniunea. Sunt persoane calme și sociabile, pacifice, cărora nu le place să își asume riscuri.
 - Sunt persoane liniștite, sigure pe forțele sale însă fără pretenții;
 - Sunt loiale;
 - Le plac regulile tradiționale, bine stabilite;
Â
Personalitatea negociatoare
 Persoanele negociatoare sunt expresive, empatice și idealiste. Au o imaginație bogată și un spirit deschis. Au nevoie de sentimente profunde și știu cum să își satisfacă nevoile emoționale.
 - Sunt capabile să meargă dincolo de aparențe, sunt intuitive;
 - Sunt sensibile;
 - Sunt persoane idealiste și altruiste;
 - Își exprimă emoțiile, au darul comunicării, știu cum să stabilească o relație;
 Care sunt personalitățile compatibile între ele?
Â
Exploratorii formează un cuplu frumos cu exploratorii
 Este de înțeles, persoanele care sunt în căutare de emoții au nevoie de o relație bazată pe pasiune. Dacă ești negociator sau constructiv nu veți face un cuplu bun deoarece preferi stabilitatea și valorile familiale. Exploratorii sunt cele mai explozive cupluri, au parte de suișuri și coborâșuri în relația de iubire, se despart și se împacă des.
Â
Constructivii formează un cuplu frumos cu constructivii
 Aceștia pun mare preț pe reuniunile între prieteni, nu își imaginează viitorul fără copii, le place să fie înconjurați de stabilitate, de calm și de control. Nu au nevoie de emoții puternice sau riscuri, doar de calm și securitate.
Â
Personalitatea directivă formează un cuplu frumos cu un negociator
 Aceste două tipuri de personalități pot forma un cuplu frumos. Persoanele analitice, directive și perfecționiste sunt fericite alături de persoanele sensibile, empatice. Cele două tipuri de personalități se atrag cu scopul de a-și completa unul altuia lipsurile.
Â