Cele 5 limbaje ale iubirii

Scris de Midoris

 

Cunoaștem cu adevărat cum să ne exprimăm iubirea?

cele 5 limbaje ale iubirii 1  Mulți oameni consideră că fuziunea dintre un bărbat și o femeie constituie experiența cea mai plină de fericire pe care noi ca oameni o putem experimenta. Desigur că nu este vorba de o simpla fuziune amoroasa trecătoare, ci de acea fuziune plenară, cuprinzătoare care înglobează totul, fiecare părticică din ființa celei pe care o iubim. Însă pentru a ajunge la această stare de împlinire și comuniune plenară este necesar să ne cunoaștem profund unul pe celalalt fie că suntem căsătoriți sau nu, ori ne aflăm încă la începutul relației noastre de iubire. Această cunoaștere reciprocă cuprinde mai multe domenii, însă aici ne vom referi mai mult la cunoașterea sufletului femeii pe care o iubim, a acelor particularități specifice ei care ne încântă la ea și pentru care am ales-o pe ea și nu altă femeie.
Aceasta înseamnă pur și simplu să descoperi  ceea ce îi face plăcere și care este modalitatea prin care ea percepe iubirea pe care i-o oferi, adică limbajul iubirii ei.

 

Cele 5 limbaje ale iubirii

 La ora actuală au apărut mai multe lucrări în occident care dezbat in extenso acest subiect, însă toate au același mesaj convingător; și anume, că fiecare bărbat sau femeie are un limbaj al iubirii care îi este propriu. Acest limbaj al iubirii se împarte în 5 categorii care sunt diferite și în care cu siguranță ne vom regăsi cu toți. Anumiți oameni se pot regăsi în doua sau chiar trei dintre aceste categorii însă întotdeauna unul dintre aceste limbaje ale iubirii ni se potrivește cel mai mult și ne este specific. Să vedem în continuare care sunt în linii mari cele 5 limbaje ale iubirii:

 

Declarațiile de dragoste

 Femeia la care predomină acest limbaj al iubirii adoră să primească complimente sau declarații de dragoste. Îi place să fie apreciată pentru tot ceea ce face bun și este foarte motivată să facă tot ce este necesar atâta timp cât primește vorbe bune și simte că este apreciată. Dacă o inviți la o plimbare și ea tocmai a ieșit din cameră pregătită de plecare și te întreabă dacă iți place cum s-a îmbrăcat, este esențial să-i spui că este adorabilă și că s-a pregătit perfect. Aceasta nu înseamnă să fii fals, ci înseamnă să înveți și să-i înțelegi modul în care ea a simțit să se îmbrace și să vezi frumusețea pe care ea o vede.   

 Un element cheie pentru această structură sufletească este să fie încurajată mereu și mereu. Ori de câte ori iubita ta face ceva fie în casă sau ceva ce ține de serviciul ei, tu trebuie să o încurajezi și să o asiguri că face foarte bine. Bărbatul care procedează astfel o va face foarte fericită pe iubita sa pentru că ea se va simți adorată, apreciată și susținută de cel pe care îl iubește.

 

Timpul petrecut împreună

Femeia care are ca predominanță acest limbaj al iubirii adoră să petreacă timp cu iubitul ei, să facă lucruri împreună, să comunice și să simtă ca împreună sunt o echipă. Îi place ca atunci când ești cu ea să simtă că ești cu adevărat atent, să te simtă alături de ea. Dacă ieșiți la restaurant dorește să te așezi lângă ea, să o întrebi cum se simte și să o privești cu adevărat în ochi când vorbește cu tine. A fi împreună cu femeia iubită la care predomină această structura sufletească nu se rezumă la a fi prezent doar fizic, ci înseamnă mult mai mult. Să-i acorzi o atenție constantă, să o asculți când dorește să-ți vorbească deoarece are mare nevoie să fie ascultată și înțeleasă, aceasta neimplicând să-i dai sfaturi, ci pur și simplu să asculți. De asemenea implică ca la rândul tău să-i vorbești despre tine, despre ceea ce simți și chiar despre planurile tale. Procedând astfel, ea se va simți apreciată, protejată și învăluită de iubirea pe care i-o oferi. Pentru a o face să se simtă și mai iubită și să aibă o reală încredere în tine, un element cheie este să-i împărtășești și să-i ceri părerea despre tot ceea ce intenționezi să faci mai ales în cadrul relației voastre de iubire.

 

Darurile sau cadourile

cele 5 limbaje ale iubirii 2 Femeia care are acest limbaj al iubirii predominant este deosebit de fericită și împlinită când primește cadouri. Pentru ea darurile sunt simboluri vizuale ale iubirii. Nu este necesar să fie unul scump, ea apreciază enorm atenția cu care iubitul ei s-a gândit la ea și aceasta o copleșește. Pentru structura ei sufleteasca darurile - fie ele chiar mici ca valoare - reprezintă o dovadă fundamentală de iubire. Bărbatul care dorește să o facă fericită pe iubita sa care are acest limbaj al iubirii o poate surprinde în orice moment, nu trebuie să aștepte o ocazie specială. Fiecare zi, fiecare moment poate să constituie o ocazie specială și care merită să fie sărbătorit oferind un dar iubitei.  Aceasta o va umple de fericire pentru că atunci ea se va simți cu adevărat apreciată, iubită și adorată. Există multe tipuri de cadouri, unele mai costisitoare sau altele la îndemâna fiecăruia. Însă femeii căreia îi place să primească daruri va aprecia întotdeauna gestul tău care provine din inimă și pentru ea acesta va fi o expresie delicioasă a iubirii.
 Un element cheie ce te va ajuta să deschizi orice lacăt din inima iubitei tale este acela de a-i oferi cu adevărat tot ce este mai frumos în inima ta. Acest dar este unul de mare valoare și va face ca ea sa-ți răspundă la fel.

 

Serviciile oferite

 Pentru femeia la care predomină acest limbaj al iubirii serviciile sunt esențiale. Ele pot să fie de orice natură. Acest gen de femeie adoră să fie ajutată, atât în ceea ce privește treburile din gospodărie cât și în aproape tot ce face. Ea vrea să fii atent, responsabil și gata oricând să-i fi de ajutor. Se simte fericită să o surprinzi pregătindu-i masa, iar apoi să strângi și să speli vasele. Pentru ea este un mare semn de apreciere dacă este dusă la cumpărături și lăsată să aleagă ceea ce consideră necesar pentru casă.      

 Uneori preferă să te ocupi de curățenia din gradină sau din casă fără să-ți ceară ea aceasta, pur și simplu să o surprinzi făcând aceste servicii. Toate acestea o vor face pe iubita ta să te aprecieze foarte mult, să te iubească și să se simtă în siguranță alături de tine. O poartă sigură de acces la inima ei este  să fii capabil să o ajuți la greu și în situații dificile. Atunci, ea va simți că este susținută și apreciată înțelegând acțiunile tale ca fiind un limbaj savuros al iubirii.

 

Contactul fiziccele 5 limbaje ale iubirii

În cazul femeii la care acest limbaj al iubirii este predominant trebuie să te asiguri că ai un cât mai direct contact fizic cu ea prin îmbrățișări, atingeri tandre, mângâieri etc... Femeia cu aceasta structură sufletească se simte plenar iubită și răsfățată atunci când primește atenția ta prin tot ceea ce înseamnă contactul fizic și energetic. Preferă să fie mereu ținută în brate sau măcar de mână. Cu această femeie poți să ieși la plimbare și să vă bucurați de minunate priveliști în natură, însă întotdeauna ea va prefera să o ții cât mai aproape de tine sau măcar de mână. Acest limbaj al iubirii trebuie învățat deoarece nu orice atingere îi face plăcere. Las-o să-ți arate cum preferă să fie mângâiată pentru că ea își cunoaște cel mai bine zonele sensibile și cum dorește să fie atinsă. Dar odată ce îi înțelegi limbajul vei putea să o bucuri și să o răsfeți ori de câte ori dorești să-ți manifești iubirea față de ea. Dacă vrei să o vezi mereu senină și radioasă iți oferim un element cheie: masajul. Masajul plin de tandrețe poate să constituie o poartă foarte directă către inima iubitei tale.

 

Trebuie doar să îndrăznești!

Chiar dacă la o prima vedere s-ar putea sa pară complicat să învățăm limbajul specific al iubitei noastre, vom descoperi ca aceasta este o cale delicioasă către inima femeii pe care o iubim și ca fiecare pas făcut ne va apropia și mai mult de cunoașterea reala a modului în care o putem face fericită. În încheiere putem spune că bărbatul care cunoaște aceste secrete și dorește să țină cont de ele a descoperit un drum tainic către inima iubitei sale.

Comentarii   
Dan Daniel
+1 # Dan Daniel 03-07-2013 00:31
Imi place. Foarte instructiv si consider acest articol deosebit deoarece mi-a oferit o noua perspectiva asupra sexualitatii si relatiei de iubire. Multumesc, Dan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
jean
0 # jean 31-07-2013 11:02
Imi pare rau, dar articolul are o tenta ce inclina spre adularea femeii si cam ce ar trebui sa faca barbatul-sclav , pentru a o impresiona ; nici pe departe in a-i arata cat de mult o iubeste. IUBIREA este atributul sufletului. Sufletul are cumva consistenta materiala ?! IUBIREA se simte , pur si simplu. Nu trebuie sa faci tumbe ca sa-i arati partenerului ca il iubesti, si nici sa-i fi sluga. Balanta trebuie sa fie echilibrata daca intelegeti ce vreau sa spun.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
sundari
0 # sundari 04-08-2013 12:25
Draga Jean, trebuie ca acest articol sa-l intelegi mai in profunzime..nu este vorba de tumbe..este vorba de mici "trucuri" pentru a deschide sufletul in fata iubirii.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
Daniela
0 # Daniela 06-08-2013 16:25
Parerea mea este ca in acest articol este vorba despre femeia aia, mai speciala. :-) Daca tu ca iubit reusesti sa descoperi limbajul de a ajunge la inima ei ....raspunsul va fi pe masura. Gesturile marunte o vor face sa infloreasca, sa se deschida ..... va aprecia tot ce faci pentru ea. Aceasta femeie are multa afectiune si nu se va sfii sa o impartaseasca cu tine, pur si simplu, natural, fara sa isi puna semne de indoiala, fara sa se gandeasca ca ea ofera prea mult. O femeie care te va completa prin simpla ei prezenta, o femeie care face exact ce trebuie sa faca fix in momentul in care trebuie sa faca.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
Daniela
0 # Daniela 06-08-2013 16:25
Este o femeie calda, delicata, completa din multe puncte de vedere. O femeie care o sa actioneze exact asa cum ai vrea tu sa actioneze, o femeie care te va lasa cu gura cascata in clipa in care o sa faca un gest simplu. Un gest care o sa iti placa la nebunie, care o sa te marcheze, prin simplitate si inocenta, prin frumusete si naturalete. Te face sa te gandesti ca esti un om fericit. Ca ea te-a ales, ca esti al ei, ca toti au pierdut razboiul asta si ca tu esti singurul care l-a castigat......e ste femeia langa care esti gol si atunci cand esti imbracat. :) Este femeia care te intelege, care te mangaie si iti spune o vorba buna, din suflet. Nu vrea sa fii zmeul zmeilor, nu vrea sa te dai leu, nu vrea sa o arzi machoman. Ea te vrea fix asa cum esti. Acela de care s-a indragostit ea. ...
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
Andrei Popescu
0 # Andrei Popescu 21-08-2013 15:18
Multumesc pentru articol :-) .. ,.. asa este ....femeia are nevoie de toata atentia noastra... de complimentele noastre.....dec laratiile de dragoste....est e atat de frumos cand vezi ca femeia cu care esti impreuna este fericita.... o vezi ca infloreste ... uneori chiar un gest aparent simplu pentru noi ..pentru ea poate insemna foarte mult... :-)
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
Dan Daniel
0 # Dan Daniel 21-08-2013 19:14
Am citit intre timp si cartea; Femeile sunt de pe Venus iar barbatii de pe Marte. Este un adevarat ghid relational, care ajuta atat pe femei sa ii inteleaga pe barbati dar si pe barbati sa le inteleaga pe femei mult mai bine. E foarte tare aceasta lucrare pentru ca se ocupa de acele detalii pe care uneori nici nu le cunoastem despre celalalt si ne ajuta sa descoperim persoana iubita asa cum este ea. E fascinant cand intelegi ca, cu cat il faci mai fericit pe cel iubit cu atata devi si tu mai fericita si invers :-)
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
Matei
0 # Limbajele iubiriiMatei 16-09-2013 14:03
Aici este vorba de acea femeie pefecta in ochii barbatului. Cand iti vezi iubita ca pe o Zeita .Cand o adori si nu mai poti de dragul ei.Nu sti ce sa ii mai faci sa o faci sa o vezi mereu fericita.
Adevarul este ca Femeia .. este o minunatie ce Dumnezeu ne-a dat-o pe pamantul acesta.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
mariana
0 # RE: Limbajele iubiriimariana 08-10-2013 14:35
Foarte informativ articol despre limbajele iubirii!
Si ma bucur sa vad atâția bărbați care sunt de acord ca femeia are nevoie de declarații si dovezi de iubire :)
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
Cristi
0 # RE: Cele 5 limbaje ale iubiriiCristi 08-10-2013 14:36
Intotdeauna am tratat femeile ca pe niste flori, cred ca e cea mai importanta lectie ce am invatat-o de la mama :) Femeile merita sa fie iubite si fericite.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
Ana-Maria
0 # RE: Cele 5 limbaje ale iubiriiAna-Maria 17-10-2013 12:17
O, ce frumos articol! Felicitari!
Iubirea trebuie intretinuta iar micile gesturi, adica limbajele iubirii descrise de voi sunt modul cum ea trebuie intretinuta :)
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
Suzy
0 # RE: Cele 5 limbaje ale iubiriiSuzy 17-10-2013 12:19
O relatie porneste cu declaratii de dragoste, continua cu mici cadouri si timp petrecut impreuna, si se intareste prin contact fizic si servicii oferite!
Minunat articolul vostru! Bravo !!!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Mai poți citi Despre cuplu si dragoste

Cadouri de Crăciun ide…

Cadouri de Crăciun ideale pentru femei  Mai este foarte puțin până la Crăciun iar domnii sunt...

4 tipuri de personalit…

  Cum ne alegem partenerul de viață ?  Ar trebui să ne alegem partenerul de viață în fun...

Iubirea neconditionata …

  Pentru a avea o relaţie de iubire minunată este important să iubim necondiţionat  Oameni...

De ce te-ar parasi pers…

  Descoperă motivele pentru care persoana iubită te-ar putea părăsi  Orice relaţie de iub...

Cum sa treci peste desp…

  Despărţirea poate să fie dezastruoasă, află cum să treci peste despărţirea de persoana i...

Responsabilitatea intr…

  Cum vă împărţiţi responsabilitățile în cuplu?  Fiecare cuplu are anumite responsabil...

Remediaza scaderea de d…

  Cum să remediați o scădere de dorință în cuplu Cu siguranță că fiecare dintre voi ...

Arta persuasiunii eroti…

  Cum să faci pe cineva să îşi dorească să facă dragoste sau arta persuasiunii erotice ...

Creste pasiunea relați…

  Adaugă un strop de pasiune relației sexuale în trei pași Cum putem da un strop de pasiune...

Călătoriile vă ajut…

    Cuplurile care călătoresc fac amor mai intens Studiile recente ne arată că persoanele...

Păstreză dorința vie…

  Cum să păstrezi dorința vie în relație? La un moment dat, orice relație are nevoie de u...

Sforăitul

  Sforăitul nu e sexy! Vă iubiți sincer partenerul sau partenera de viață, dar uneori, noa...

Mariajul fără sex

  Mariajul fără sex Multe mariaje trec prin perioade foarte dificile. Dar unele perioade dureaz...

Incompatibilitatea, mo…

  Incompatibilitatea ar trebui să fie principalul motiv de divorț? Din ce în ce mai multe cu...

De ce nu mai facem sex…

  De ce nu mai facem sex? De cele mai multe ori ne trezim că relația sexuală nu mai merge ș...

Compromisurile in cuplu

  Compromisurile în relațiile de cuplu Nu există cuplu în care să nu se fi făcut măcar u...

Chat online

  Chat-ul online poate fi considerat înșelat? Mulți dintre noi suntem acaparați de-a dreptu...

Masturbarea

  Când surprindem o persoană apropiată masturbându-se Masturbarea este un lucru cât se poa...

De ce este infidel part…

  Arme secrete împotriva infidelității partenerului De cele mai multe ori ne creem stereotip...

Numărul de parteneri s…

  Numărul de parteneri sexuali – contează?   Atunci când vine vorba de relații sexuale pr...

Poligamia

  Poligamia   Poligamia este un subiect tare fierbinte în situația contemporană deoarece est...

Prieteni cu beneficii

  Prieteni cu beneficii – sex buddy    Oare există în țara noastră, în societatea contem...

Viciile și relația de…

  Viciile „de societate„ și sexul  Viața sexuală a unui cuplu depinde foarte mult de o mu...

Cum descoperim o relaț…

  Cum descoperim o relație extraconjugală a partenerului de cuplu?    Într-un cuplu nu poat...

Cum descoperim o relaț…

  Cum descoperim o relație extraconjugală a partenerei de cuplu?  Deși vi se pare că...

Agresiunea sexuală

  Agresiunea sexuală în cuplu și căsnicie  Cuplurile și căsniciile trebuie în primul rân...

Probleme de natură sex…

  Probleme de natură sexuală ce pot apărea în cuplu  Relațiile de cuplu încep să sufere ...

8 dusmani ai cuplului

  8 dușmani de temut ai unui cuplu armonios  Relațiile de cuplu trebuie să fie cât se poate ...

Divorțul

              Divorțul  Multe cupluri se confruntă în ziua de azi cu o problemă ...

Stresul și viața sexu…

  Stresul și viața sexuală Stresul este unul din factorii cei mai importanți care ne afecte...

Problemele relaţionale…

  Problemele relaţionale în relaţiile de iubire   Fie că suntem la începutul unei relaţii...

Luna nouă te ajută sa…

  Luna nouă: moment al începutului Luna nouă este, din punct de vedere astronomic şi astrol...

Șantajul emoțional in…

       Șantajul emoțional în relația de cuplu  Șantajul emoțional este una din cele m...

Secrete ale cuplurilor …

  Câteva mici secrete ale cuplurilor fericite în pat  Care sunt secretele cuplurilor de îndr...

Elimina rutina din cupl…

  Cum să scapi de rutina din viața sexuală?    Te simți sufocată de rutină și începi s...

Locuri inedite pentru a…

  Locurile insolite şi inedite pentru a face dragoste Viaţa ta sexuală se adânceşte în ruti...

Iubirea perfectă exist…

  Fiecare ființă umană își dorește să trăiască iubirea perfectă Cu toții avem nevoie s...

5 Sfaturi pentru a vă …

  Reîmprospătarea relației de iubire Este timpul să-ți reîmprospătezi relația sexuală! ...

8 idei pentru a inlatur…

  Gesturile mici au efecte mari şi plăcut surprinzătoare!  Dacă vă găsiţi într-un impas ...

Relatia de iubire perfe…

                        Relația de iubire perfectă     Ești în căutarea ...

Intimitatea sexuala

  Îmbrățișarea și intimitatea sexuală este un firesc al vieții   Nevoia de a împărtăș...

Cele 5 limbaje ale iubi…

  Cunoaștem cu adevărat cum să ne exprimăm iubirea?   Mulți oameni consideră că fuziunea ...

Surprizele

  Un gest valorează mai mult decât 1000 de cuvinte!   Femeii îi place cel mai mult să fie pl...