Intimitatea sexuala

Scris de Midoris

 

Îmbrățișarea și intimitatea sexuală este un firesc al vieții

intimitatea sexuala  Nevoia de a împărtăși cu ființa iubită momente intime și savuroase care să cuprindă cât mai multe nuanțe sufletești este și va rămâne mereu profund înrădăcinată în fiecare dintre noi. Încă din vremea copilăriei fiecare ființă umană simte nevoia de a fi îmbrătișată, mângâiată, apreciată și iubită, aceasta fiind o necesitate firească și esențială pentru o dezvoltare armonioasă și sănătoasă.
    Îmbrățișarea și împărtășirea intimă a unor mângâieri sau atingeri delicate au o valoare extraordinară, atât pentru echilibrarea cât și pentru armonizarea celui care primește, dar și a celui care oferă.
    Ne-am născut ca ființe individuale având parcă înscris în ADN-ul propriu dorința puternică de a asimila în sufletul nostru calitățile pe care le apreciem la ceilalți oameni. Suntem de multe ori fascinați văzând unele manifestări la cei care ne înconjoară și ne dorim să fim și noi ca ei, să avem și noi unele atitudini sau calități care ne încântă la cei din jurul nostru. Percepem aceasta ca o nevoie de a ne completa interior, de a ne îmbogăți sufletește și de a ne simți mai liberi și fericiți.


 Aceasta se aplică mai ales între ființele de sex opus care se iubesc și care au o relație profundă de iubire. Mai ales în această situație intimitatea devine ca o poartă pe care cel care iubește o poate folosi spre a ieși din temnița propriei personalități, îmbrățișând cu bucurie universul ființei iubite pe care o apreciază și în care simte că sunt trezite anumite calități speciale. Astfel, distanța care anterior exista între cei doi se dizolvă treptat, lăsând locul unei fuziuni sufletești profunde, menite să apropie inimile și sufletele celor care plini de iubire se deschid spre a primi în universul lor ființa iubită, trăind astfel miracolul uniunii dintre ei pe care intimitatea îl face cu putință.

Este intimitatea firească?

    Intimitatea trebuie să fie cunoscută și trăită de fiecare dintre noi cât mai plenar. Ea poate să apară și în afara relației de iubire pe care o avem. Există diverse nivele ale intimității, iar acestea pot să fie experimentate de fiecare ființă umană când se află în prezența celor dragi față de care simte apreciere și respect. Uneori, o caldă strângere de mână sau o îmbrățișare prietenească, o discuție sinceră cu cineva cunoscut sau împărtășirea intimă cu persoana iubită, sunt tot atâtea modalități de manifestare firească a acestui sentiment sufletesc pe care îl numim intimitate.
    Diversele moduri de manifestare a intimității creează legături puternice în societate, la orice nivel de interacțiune socială. Cu cât reușim să cunoaștem mai mult pe cineva cu atât sentimentul de încredere crește și în egală măsură reușim să ne deschidem spre acea ființă, întărind astfel legătura comunicării și a intimității dintre noi.
    Atunci când intimitatea este trăită între cei care se iubesc, ei pot să se îmbrățișeze pe deplin atât la nivel fizic, cât și sufletesc-spiritual, între ei creându-se o uniune profundă, reciprocă, care le permite să trăiască o binecuvântată stare de unitate în iubire, ceea ce îi va face deosebit de fericiți și împliniți. Această fuziune va fi simțită de cei doi ca o regăsire, întocmai precum două jumătăți care se regăsesc, formând astfel un întreg.

 

Greșeală sau adevăr?

    Adesea oamenii consideră că nu trebuie să ai relații intime sau apropiate cu nimeni, asociind aceasta numai cu sexualitatea și considerând că trăirea intimității este fie păcătoasă, fie imorală. Aceste credințe false își au adesea rădăcinile în doctrinele limitate și ignorante din vechime și de aceea este bine ca de îndată ce fiecare descoperă în el aceste influențe nefaste să se debaraseze de ele cât mai repede. Acestea nu reprezintă decât un bagaj vechi adus din trecut care nu ne permite să avansăm spre deplina împlinire pe care intimitatea ne-o poate oferi.
  De fapt, cine se teme de intimitate dovedește că încă nu poate să stea față în față cu el însuși, păstrând încă unele zone vulnerabile închise pe care le ascunde din teama de a nu fi rănit sau trădat. Acestea pot chiar să genereze reacții diverse de apărare care vor împiedica manifestarea intimității față de oricine se va apropia de respectiva persoană. Din cauza acestei frici profunde, care de cele mai multe ori nu este recunoscută ca atare, cel în cauză nu va permite nimănui să se apropie prea mult, simțind că îi este pusă în pericol siguranța.
    Anumite persoane pot chiar să trăiască o teamă nejustificată față de propriile lor trupuri. Simt aceasta ca pe o teamă ciudată că trupul i-ar putea trăda sau întoarce împotriva lor. Astfel ei creează o distanță artificială între ființa și trupul lor, temându-se ca nu cumva să fie copleșiți de dorințe sau necesități puternic manifestate pe care ei să nu le poată controla.         

 

Vindecarea traumelor emoționale

    Oameni care au acest gen de manifestări trebuie mai întâi să înțeleagă că la baza acestor reacții se află unele răni emoționale sau sufletești create mai demult. Ei trebuie să înceapă prin a se accepta exact așa cum sunt. A sosit momentul să se apropie de ei înșiși cu iubire și curaj. Este atât de sănătos să-ți iubești și să-ți respecți corpul care te slujește cu devoțiune. Privește-te în oglindă și descoperă care sunt părțile trupului care îți plac cel mai mult. Atinge-ți trupul, mângâie-l cu afecțiune și recunoștință. Ai încredere în el. Gândește-te la el ca la ceva minunat dătător de bucurie, nu ca la ceva care îți provoacă durere sau suferințe. Trupul nu este o povară pe care o porți după tine, este un templu în care locuiești. Respectă-i dorințele binefăcătoare și împlinește-i-le cu bucurie și răbdare. Hrănește-te sănătos, fă mișcare și drumeții în natură, bucură-te de diferitele senzații benefice pe care trupul le trăiește. El este un fidel prieten pe care dacă îl respecți te va ajuta să ai o viață armonioasă și fericită.
    Pentru a putea să împărtășești tandrețe și intimitate cu altcineva trebuie să începi cu tine. Vei vedea că rând pe rând, barierele care existau între tine și ceilalți încep să se dizolve oferindu-ți șansa să devii mult mai fericit și liber pe măsură ce vei accepta să te deschizi față de cei din jurul tău.
    Cum ai putea să iubești sau să fii iubit de cineva, dacă tu mai mereu ridici un zid iluzoriu construit din cărămizi ale fricii sau diverselor temeri? Acesta este un nonsens. Trebuie să te eliberezi de toate acestea pentru a putea să te bucuri cu adevărat de minunea îmbrățișărilor tandre și intime pe care le meriți în viața ta.

 

Îndrăznește, te așteaptă fericirea!

    Pe cei îndrăzneți, soarta îi ajută! Efortul pe care îl vei depune în această direcție îți va fi răsplătit cu adevărat. Fericirea pe care o vei experimenta deschizând poarta intimității te va face să simți că ai un rost. Îți va da puterea de a deschide din nou aripile și de a te ridica deasupra tuturor greutăților care te-au apăsat atâta vreme. Vulnerabilitatea este prezentă în fiecare gest de a te deschide spre noi orizonturi. Însă puterea de a o accepta este o calitate a sufletelor mari. Trăiește împreună cu ea. Viața este o misterioasă perioadă din evoluția noastră pe care merită să o explorăm la maxim și nu ne putem permite să-i ratăm esența din teamă sau altceva. Curajul de a înfrunta dificultățile cu optimism, cu sinceritate și deschidere, este o componentă care trebuie să ne însoțească la fiecare pas.
    Abandonează-te în această experiență de vârf a vieții și permite intimității să intre în viața ta! Astfel vei putea asimila acele calități și înzestrări pe care le admiri la alții sau chiar la ființa iubită și astfel bogăția interioară va crește mereu mai mult. Nu este timp de ezitări.
    Rupe cu curaj cuirasa în care te-ai protejat atâta vreme și deschide-ți inima!

 

Intimitatea amoroasă, suprema împlinire

    Cea mai profundă stare de împlinire și fericire este dată de fuziunea amoroasă bazată pe iubire și respect reciproc. Simțim atunci că suntem întregi, complet fuzionați cu jumătatea inimii noastre. Este cea mai împlinitoare și plenară experiență pe care ființa umană o caută uneori cu disperare și pe care o trăiește atunci când se află în îmbrățișarea intimă și plină de tandrețe împreună cu persoana pe care o iubește. Aceasta permite cu adevărat ca toate calitățile și înzestrările minunate pe care le apreciem la ființa iubită să fie asimilate armonios în universul nostru interior, iar acesta este cel mai mare miracol pe care iubirea ni-l dezvăluie, permițându-ne să devenim gradat unificați cu cel sau cea pe care o iubim, trăind astfel experiența copleșitoare a unității în iubire.
   

Mai poți citi Despre cuplu si dragoste

Cadouri de Crăciun ide…

Cadouri de Crăciun ideale pentru femei  Mai este foarte puțin până la Crăciun iar domnii sunt...

4 tipuri de personalit…

  Cum ne alegem partenerul de viață ?  Ar trebui să ne alegem partenerul de viață în fun...

Iubirea neconditionata …

  Pentru a avea o relaţie de iubire minunată este important să iubim necondiţionat  Oameni...

De ce te-ar parasi pers…

  Descoperă motivele pentru care persoana iubită te-ar putea părăsi  Orice relaţie de iub...

Cum sa treci peste desp…

  Despărţirea poate să fie dezastruoasă, află cum să treci peste despărţirea de persoana i...

Responsabilitatea intr…

  Cum vă împărţiţi responsabilitățile în cuplu?  Fiecare cuplu are anumite responsabil...

Remediaza scaderea de d…

  Cum să remediați o scădere de dorință în cuplu Cu siguranță că fiecare dintre voi ...

Arta persuasiunii eroti…

  Cum să faci pe cineva să îşi dorească să facă dragoste sau arta persuasiunii erotice ...

Creste pasiunea relați…

  Adaugă un strop de pasiune relației sexuale în trei pași Cum putem da un strop de pasiune...

Călătoriile vă ajut…

    Cuplurile care călătoresc fac amor mai intens Studiile recente ne arată că persoanele...

Păstreză dorința vie…

  Cum să păstrezi dorința vie în relație? La un moment dat, orice relație are nevoie de u...

Sforăitul

  Sforăitul nu e sexy! Vă iubiți sincer partenerul sau partenera de viață, dar uneori, noa...

Mariajul fără sex

  Mariajul fără sex Multe mariaje trec prin perioade foarte dificile. Dar unele perioade dureaz...

Incompatibilitatea, mo…

  Incompatibilitatea ar trebui să fie principalul motiv de divorț? Din ce în ce mai multe cu...

De ce nu mai facem sex…

  De ce nu mai facem sex? De cele mai multe ori ne trezim că relația sexuală nu mai merge ș...

Compromisurile in cuplu

  Compromisurile în relațiile de cuplu Nu există cuplu în care să nu se fi făcut măcar u...

Chat online

  Chat-ul online poate fi considerat înșelat? Mulți dintre noi suntem acaparați de-a dreptu...

Masturbarea

  Când surprindem o persoană apropiată masturbându-se Masturbarea este un lucru cât se poa...

De ce este infidel part…

  Arme secrete împotriva infidelității partenerului De cele mai multe ori ne creem stereotip...

Numărul de parteneri s…

  Numărul de parteneri sexuali – contează?   Atunci când vine vorba de relații sexuale pr...

Poligamia

  Poligamia   Poligamia este un subiect tare fierbinte în situația contemporană deoarece est...

Prieteni cu beneficii

  Prieteni cu beneficii – sex buddy    Oare există în țara noastră, în societatea contem...

Viciile și relația de…

  Viciile „de societate„ și sexul  Viața sexuală a unui cuplu depinde foarte mult de o mu...

Cum descoperim o relaț…

  Cum descoperim o relație extraconjugală a partenerului de cuplu?    Într-un cuplu nu poat...

Cum descoperim o relaț…

  Cum descoperim o relație extraconjugală a partenerei de cuplu?  Deși vi se pare că...

Agresiunea sexuală

  Agresiunea sexuală în cuplu și căsnicie  Cuplurile și căsniciile trebuie în primul rân...

Probleme de natură sex…

  Probleme de natură sexuală ce pot apărea în cuplu  Relațiile de cuplu încep să sufere ...

8 dusmani ai cuplului

  8 dușmani de temut ai unui cuplu armonios  Relațiile de cuplu trebuie să fie cât se poate ...

Divorțul

              Divorțul  Multe cupluri se confruntă în ziua de azi cu o problemă ...

Stresul și viața sexu…

  Stresul și viața sexuală Stresul este unul din factorii cei mai importanți care ne afecte...

Problemele relaţionale…

  Problemele relaţionale în relaţiile de iubire   Fie că suntem la începutul unei relaţii...

Luna nouă te ajută sa…

  Luna nouă: moment al începutului Luna nouă este, din punct de vedere astronomic şi astrol...

Șantajul emoțional in…

       Șantajul emoțional în relația de cuplu  Șantajul emoțional este una din cele m...

Secrete ale cuplurilor …

  Câteva mici secrete ale cuplurilor fericite în pat  Care sunt secretele cuplurilor de îndr...

Elimina rutina din cupl…

  Cum să scapi de rutina din viața sexuală?    Te simți sufocată de rutină și începi s...

Locuri inedite pentru a…

  Locurile insolite şi inedite pentru a face dragoste Viaţa ta sexuală se adânceşte în ruti...

Iubirea perfectă exist…

  Fiecare ființă umană își dorește să trăiască iubirea perfectă Cu toții avem nevoie s...

5 Sfaturi pentru a vă …

  Reîmprospătarea relației de iubire Este timpul să-ți reîmprospătezi relația sexuală! ...

8 idei pentru a inlatur…

  Gesturile mici au efecte mari şi plăcut surprinzătoare!  Dacă vă găsiţi într-un impas ...

Relatia de iubire perfe…

                        Relația de iubire perfectă     Ești în căutarea ...

Intimitatea sexuala

  Îmbrățișarea și intimitatea sexuală este un firesc al vieții   Nevoia de a împărtăș...

Cele 5 limbaje ale iubi…

  Cunoaștem cu adevărat cum să ne exprimăm iubirea?   Mulți oameni consideră că fuziunea ...

Surprizele

  Un gest valorează mai mult decât 1000 de cuvinte!   Femeii îi place cel mai mult să fie pl...