5 Sfaturi pentru a vă reîmprospăta relaţia

Scris de Midoris

 

Reîmprospătarea relației de iubire

5 sfaturi pentru a va reimprospata relatia Este timpul să-ți reîmprospătezi relația sexuală! Așa cum primăvara aduce întotdeauna o energie vie şi proaspătă, dacă constaţi că relaţia voastră de iubire este monotonă și ați intrat în rutină, e timpul să depăşiţi aceste obstacole pentru a vă bucura mai mult de voi de iubirea voastră și de viața sexuală care să fie mai împlinitoare.
 Iată cinci sfaturi pentru a-ți condimenta relația şi reaprinde flacăra dragostei. Ţine-le minte şi mai ales, pune-le în aplicare!

 Să fim realiști, este mult mai dificil şi complicat să încercăm să reparăm o relație de iubire decât să ne reorganizăm dulapul cu pantofi, de exemplu. La început ţi se va părea incomod, dar rezultatul final te va încânta. Nimic nu este pierdut! Totul poate să fie recâștigat, iar aceasta este valabil și când este vorba de iubire și relația sexuală. Cel mai important este ca întotdeauna să fii încrezător și să începi...

 

1. Fără resentimente în iubire!

 Resentimentele pot dăuna grav unei relații de iubire. Resentimentele otrăvesc relația şi deschid ușa reproșurilor și tensiunilor din cuplu. Acestea se întâmplă când lucrurile nu s-au discutat la momentul potrivit, iar tensiunile şi frustrările s-au acumulat. Ele îi împiedică pe cei doi iubiți să se apropie la modul intim și să aibă o relație sexuală împlinitoare. Alungă resentimentele şi ranchiuna din viaţa ta! Disprețul poate ruina o relaţie de iubire, mai ales pentru că totul este ascuns, ca un duşman tăcut, astfel încât orice chestiune minoră poate deveni exagerat de iritantă şi se poate transforma într-o problemă mult mai mare şi poate declanşa o adevărată furtună” în cuplul care dorește să fie fericit. Nu poți să faci dragoste cu iubita sau cu iubitul dacă îl consideri mereu vinovat și păstrezi resentimente. Aceasta afectează enorm viața voastră sexuală și gradat vă distruge relaía.

 Dacă ai păstrat resentimente faţă de o anumită situaţie din relaţia de cuplu, de exemplu faptul că el a întârziat fără să te anunţe la o întâlnire cu tine sau mai grav, dacă s-a folosit de economiile voastre comune, ai două opţiuni: prima este să comunici cu ființa iubită cu sinceritate tot ce te-a deranjat, a doua să ierţi şi să uiţi, fără să-i mai reproşezi ulterior. Cu atât mai mult, dacă aţi discutat deja despre situaţia respectivă la momentul oportun, este corect ca amândoi să iertaţi şi să uitaţi. Poate fi un demers foarte dificil uneori, însă este foarte important pentru armonia relaţiei voastre de iubire ;i pentru relaționarea sexuală dintre voi.

 Așa cum înțelepciunea populară afirmă, e foarte adevărat că “Cine iubește mult, iartă mult!” Iertarea nu înseamnă uitare şi nici ignorare (să ne prefacem că nu s-a întâmplat nimic, când de fapt suntem afectaţi). Iertarea înseamnă să acceptăm faptul că a greşi este uman şi că noi toţi facem greşeli mai mari sau mai mici; iertarea este a acorda o nouă şansă cu inima deschisă ființei pe care o iubești.

 

2. Comunică ființei iubite cum te simți!

 Ai descoperit ceva care te deranjează la iubitul tău? Dacă aţi hotărât să locuiţi împreună şi, brusc, ţi-ai dat seama că iubitul tău nu este aşa ordonat cum credeai sau nu te ajută cu treburile casei...nu trebuie să suporţi sau să taci! Dimpotrivă: comunică cu el și spune-i cum te simți. Dacă nu comunici cu el vei vedea că în timp nu te mai poți deschide față de el să faceți dragoste. Astfel viața voastră sexuală va fi neîmplinitoare și frustrantă.
 Oricare ar fi situația care te preocupă, în primul rând linişteşte-te și alege să comunici! Dacă ai observat de exemplu că iubitul tău s-a îndepărtat de tine în ultimul timp şi aceasta te afectează, e necesar să-i spui. Cele mai importante aspecte pe care trebuie să le iei în considerare pentru a rezolva ceva ce te frământă în relaţia voastră de iubire sunt următoarele:

 • găseşte un moment potrivit când amândoi vă simţiţi relaxaţi;

 • deschide discuţia asupra aspectului respectiv;

 • fii calmă chiar dacă eşti neliniştită;

 • abordează subiectul cu prietenie şi tact;

 • chiar dacă ţi se pare greu, nu-i reproşa şi nu-l învinui;

 • ai încredere că veţi găsi împreună o soluţie.

 Nu uita! Bărbații reacționează cel mai bine la o abordare calmă, afectuoasă şi fără ton de ceartă.

 Orice ai vrea să-i spui, trebuie să ai în primul rând un control foarte bun al emoțiilor tale şi multă stăpânire de tine. Procedând astfel, vei avea rezultate uimitoare!

 Comunică-i exact ce te frământă și vei vedea că gradat veți reuși să vă apropiați din nou, iar relaționarea sexuală dintre voi va fi din nou împlinitoare.

 

3. Reaprinde magia iubirii în inima ta!

 Uneori comitem greșeala de a ne obișnui cu relația de iubire în care ne aflăm. Paradoxal, faptul de a locui împreună şi de-a împărţi acelaşi acoperiş ne face să uităm să avem grijă cu adevărat de persoana pe care o avem alături. Treptat, pe măsură ce timpul trece, iar rutina ne invadează viețile ieşim din magia începutului relaţiei de iubire. E ca şi cum nu mai apreciem cu adevărat persoana pentru care altădată aveam fluturi în stomac, ca şi cum un văl ne ascunde misterul fiinţei pe care o iubim. Aceasta ne afectează și viata sexuală care riscă să devină banală sau chiar să lipsească cu desăvârșire.

 Un antidot reușit pentru această situaţie este să ne reamintim emoţiile pe care iubitul le trezea în noi, să ne reamintim începutul iubirii noastre şi să recunoaştem cu sinceritate ce anume iubim şi apreciem la persoana iubită. Ne putem aminti emoțiile profunde pe care le trăiam atunci când făceam dragoste și aveam o viață sexuală fericită. Putem să ne propunem ca zilnic să ne acordăm cinci minute pentru a ne gândi cu iubire la iubitul nostru şi la calitățile sale pe care le apreciem cel mai mult. Acest fapt, în aparență simplă, are o valoare deosebită pentru reaprinderii iubirii în inima noastră! Pe măsură ce vom face astfel vom descoperi că viața sexuală își va relua locul ei firesc, făcându-ne din nou fericiți.

 

4. Împărtăşiţi experienţe noi în relația voastră de iubire!

 Mai ales dacă vă vedeţi zilnic sau foarte des, sau chiar locuiţi împreună, este foarte important să ieșiţi din rutină şi să faceți împreună activități noi. Pot să fie acţiuni simple dar de efect, sau altele mai elaborate şi mai complexe, care au rolul să vă „dezmorţească” creativitatea şi să amplifice intimitatea şi complicitatea amoroasa dintre voi! Simplul fapt de a face lucruri noi va aduce o doză extra de energie în cuplul vostru care va deveni din ce în ce mai fericit.  Mai ales când este vorba de intimitatea sexuală , a fi mereu spontan, jucăuș și nou, aduce un farmec special iubirii dintre voi, făcând ca sexualitatea voastră să fie foarte fericită.

 Încercați de exemplu ca într-o seară să renunțați la televizor pentru a discuta în liniște sau pentru a face o plimbare undeva în natură cu ființa iubită. Sau deschideți o sticlă de vin specială în timpul cinei. Sărbătoriți iubirea dintre voi fără a avea nevoie de motive speciale sau zile festive! Iubirea este o sărbătoare a inimilor care merită să fie mereu savurată. Atracția sexuală dintre voi devine mai intensă și împlinitoare pe măsură ce învățați să sărbătoriți iubirea. Acesta este un mare secret, pe care dacă îl veți aplica în mod constant în relația voastră, vă veţi bucura de o prospețime și de o intimitate amoroasă deosebită între inimile voastre.

 Cel mai bine este să adoptaţi obiceiuri noi în stilul vostru de viață. Cu siguranță vei observa diferența! Nu există nimic mai special decât a împărtăși o experiență nouă şi diferită cu iubitul tău pentru a reaprinde pasiunea dintre voi! Te va ajuta de asemenea să-ți amintești de ce anume ai ales acea persoană și ce apreciezi în mod deosebit la ea. Așa cum ai  remarcat, fiecare este unic în felul său și trăirile afective pe care le trăim împreună sunt de asemenea unice. De aceea, tot ceea ce împărtășim cu ființa iubită poartă amprenta unei unicități care nu se repetă și pentru aceasta are o mare valoare.

 Orice activitate pe care o realizați şi care vă face să vă amuzați împreună și care să vă intereseze pe amândoi, vă va ajuta să trăiți magia unei iubiri savuroase. Gândește-te ce pasiuni împărtășiți sau ce v-ar place amândurura. Un curs de înot sau de scufundări, o zi într-un parc de distracții, un curs de dans romantic, nu contează dacă aţi mai făcut aceste activități sau nu. Ceea ce contează este atitudinea pe care o aveți referitoare la aceasta!

 

5. Visaţi împreună cu ființa iubită!

 Cu toții suntem prinși mai mult sau mai puţin în cercul rutinei din viețile noastre. Atât la locul de muncă, cât și în relațiile de cuplu sau cu ceilalți. Însă gândește-te bine la un aspect: întotdeauna când ai un proiect pe termen mediu, lucrurile devin diferite. A te gândi la ceva care o să-ți aducă bucurie şi satisfacție în viitor te poate ajuta să fii motivată și să înfrunți viața de zi cu zi cu mai mult entuziasm. Aceasta nu înseamnă să trăiești doar proiectându-te în viitor și ratând astfel trăirea prezentului, ci este doar o modalitate, mai ales dacă faceți aceasta în cuplu, de a vă însufleți, de-a vă bucura şi de a consolida starea de echipă dintre voi. A visa împreună cu ființa iubită înseamnă să ai curaj să creezi viața pe care dorești să o trăiți.

 De exemplu...o vacanță exotică! Dacă știi că peste câteva luni te așteaptă o plajă paradisiacă și o oază de pace doar pentru voi, problemele zilnice par dintr-odată mai mici, iar micile certuri dintre voi își pierd importanța. Aceasta face să creați cu ajutorul imaginației benefice un timp și un loc mirific în care să trăiți momente unice de fericire și împlinire. Dacă procedăm astfel, reușim să păstrăm magia iubirii, a fericirii și a bucurie în relația noastră de cuplu.

 Însă nu uita un amănunt important! Aceasta este o modalitate de a da un impuls relației de cuplu și de a o „condimenta”. Fii lucidă şi nu permite ca aceste idei să ascundă probleme mai profunde sau chiar grave dintre voi. Dacă acestea există trebuie să le rezolvați şi să vă confruntați cu ele. Nu vă amăgiți singuri că o vacanță vă poate salva relația dacă iubirea dintre voi s-a stins. Oricare ar fi situația cuplului vostru, în primul rând trebuie să vedeți dacă iubirea există. Dacă răspunsul e afirmativ, atunci aveți încredere, căci iubirea vă va arăta întotdeauna calea!

Mai poți citi Despre cuplu si dragoste

Cadouri de Crăciun ide…

Cadouri de Crăciun ideale pentru femei  Mai este foarte puțin până la Crăciun iar domnii sunt...

4 tipuri de personalit…

  Cum ne alegem partenerul de viață ?  Ar trebui să ne alegem partenerul de viață în fun...

Iubirea neconditionata …

  Pentru a avea o relaţie de iubire minunată este important să iubim necondiţionat  Oameni...

De ce te-ar parasi pers…

  Descoperă motivele pentru care persoana iubită te-ar putea părăsi  Orice relaţie de iub...

Cum sa treci peste desp…

  Despărţirea poate să fie dezastruoasă, află cum să treci peste despărţirea de persoana i...

Responsabilitatea intr…

  Cum vă împărţiţi responsabilitățile în cuplu?  Fiecare cuplu are anumite responsabil...

Remediaza scaderea de d…

  Cum să remediați o scădere de dorință în cuplu Cu siguranță că fiecare dintre voi ...

Arta persuasiunii eroti…

  Cum să faci pe cineva să îşi dorească să facă dragoste sau arta persuasiunii erotice ...

Creste pasiunea relați…

  Adaugă un strop de pasiune relației sexuale în trei pași Cum putem da un strop de pasiune...

Călătoriile vă ajut…

    Cuplurile care călătoresc fac amor mai intens Studiile recente ne arată că persoanele...

Păstreză dorința vie…

  Cum să păstrezi dorința vie în relație? La un moment dat, orice relație are nevoie de u...

Sforăitul

  Sforăitul nu e sexy! Vă iubiți sincer partenerul sau partenera de viață, dar uneori, noa...

Mariajul fără sex

  Mariajul fără sex Multe mariaje trec prin perioade foarte dificile. Dar unele perioade dureaz...

Incompatibilitatea, mo…

  Incompatibilitatea ar trebui să fie principalul motiv de divorț? Din ce în ce mai multe cu...

De ce nu mai facem sex…

  De ce nu mai facem sex? De cele mai multe ori ne trezim că relația sexuală nu mai merge ș...

Compromisurile in cuplu

  Compromisurile în relațiile de cuplu Nu există cuplu în care să nu se fi făcut măcar u...

Chat online

  Chat-ul online poate fi considerat înșelat? Mulți dintre noi suntem acaparați de-a dreptu...

Masturbarea

  Când surprindem o persoană apropiată masturbându-se Masturbarea este un lucru cât se poa...

De ce este infidel part…

  Arme secrete împotriva infidelității partenerului De cele mai multe ori ne creem stereotip...

Numărul de parteneri s…

  Numărul de parteneri sexuali – contează?   Atunci când vine vorba de relații sexuale pr...

Poligamia

  Poligamia   Poligamia este un subiect tare fierbinte în situația contemporană deoarece est...

Prieteni cu beneficii

  Prieteni cu beneficii – sex buddy    Oare există în țara noastră, în societatea contem...

Viciile și relația de…

  Viciile „de societate„ și sexul  Viața sexuală a unui cuplu depinde foarte mult de o mu...

Cum descoperim o relaț…

  Cum descoperim o relație extraconjugală a partenerului de cuplu?    Într-un cuplu nu poat...

Cum descoperim o relaț…

  Cum descoperim o relație extraconjugală a partenerei de cuplu?  Deși vi se pare că...

Agresiunea sexuală

  Agresiunea sexuală în cuplu și căsnicie  Cuplurile și căsniciile trebuie în primul rân...

Probleme de natură sex…

  Probleme de natură sexuală ce pot apărea în cuplu  Relațiile de cuplu încep să sufere ...

8 dusmani ai cuplului

  8 dușmani de temut ai unui cuplu armonios  Relațiile de cuplu trebuie să fie cât se poate ...

Divorțul

              Divorțul  Multe cupluri se confruntă în ziua de azi cu o problemă ...

Stresul și viața sexu…

  Stresul și viața sexuală Stresul este unul din factorii cei mai importanți care ne afecte...

Problemele relaţionale…

  Problemele relaţionale în relaţiile de iubire   Fie că suntem la începutul unei relaţii...

Luna nouă te ajută sa…

  Luna nouă: moment al începutului Luna nouă este, din punct de vedere astronomic şi astrol...

Șantajul emoțional in…

       Șantajul emoțional în relația de cuplu  Șantajul emoțional este una din cele m...

Secrete ale cuplurilor …

  Câteva mici secrete ale cuplurilor fericite în pat  Care sunt secretele cuplurilor de îndr...

Elimina rutina din cupl…

  Cum să scapi de rutina din viața sexuală?    Te simți sufocată de rutină și începi s...

Locuri inedite pentru a…

  Locurile insolite şi inedite pentru a face dragoste Viaţa ta sexuală se adânceşte în ruti...

Iubirea perfectă exist…

  Fiecare ființă umană își dorește să trăiască iubirea perfectă Cu toții avem nevoie s...

5 Sfaturi pentru a vă …

  Reîmprospătarea relației de iubire Este timpul să-ți reîmprospătezi relația sexuală! ...

8 idei pentru a inlatur…

  Gesturile mici au efecte mari şi plăcut surprinzătoare!  Dacă vă găsiţi într-un impas ...

Relatia de iubire perfe…

                        Relația de iubire perfectă     Ești în căutarea ...

Intimitatea sexuala

  Îmbrățișarea și intimitatea sexuală este un firesc al vieții   Nevoia de a împărtăș...

Cele 5 limbaje ale iubi…

  Cunoaștem cu adevărat cum să ne exprimăm iubirea?   Mulți oameni consideră că fuziunea ...

Surprizele

  Un gest valorează mai mult decât 1000 de cuvinte!   Femeii îi place cel mai mult să fie pl...