Masturbarea

Scris de Midoris

 

Când surprindem o persoană apropiată masturbându-se

Masturbarea 2

Masturbarea este un lucru cât se poate de normal și de natural, care face parte din viața fiecărui om, fie că vorbim de femei sau de bărbați, chiar și de copii și de adolescenți. În cărțile de psihologie a copiilor, se menționează faptul că încă de la vârste foarte fragede (dinainte ca bebelușul să împlinească un anișor) acesta poate experimenta primul act cu tentă sexuală și anume masturbarea. Acest lucru ne convinge de faptul că masturbarea face parte din noi, din natura noastră și că nu trebuie să ne fie rușine cu ceea ce suntem și cu ceea ce facem, ci trebuie să respectăm și să ne fie respectată intimitatea.

 

Masturbarea la vârste fragede - cum o gestionăm?

 Foarte mulți copii, fetițe și băieței descoperă masturbarea încă din clasele primare și se folosesc de ea pentru a-și produce plăcere singuri, pentru a se autosatisface. De cele mai multe ori, aceștia conștientizează că ceea ce fac nu este un lucru pe care trebuie să îl vadă chiar toată lumea și se ascund oarecum atunci când fac acest lucru, în vreme ce alții văd masturbarea ca pe ceva cât se poate de normal și de firesc și nu se sfiesc să mai recunoască și în public fapta. Dar asa cum spuneam, masturbarea poate apărea de la vârste foarte fragede. Ce ne facem atunci când copilul nostru de câțiva ani sau câteva luni se înroșește tot la față, face mișcări ritmice cu picioarele sau își pune mânuța pe organele genitale și își produce plăcere singur/ă, având și o respirație greoaie?

 Ei bine, acesta poate fi motiv de îngrijorare pentru mulți părinți și doar un pediatru bun știe cum să îndrume un părinte să gestioneze această situație. Poate că acesta este momentul propice să începeți educația sexuală. Este prea mic copilul, spuneți dumneavoastră. Da, total de acord, dar copilul trebuie să conștientizeze ceea ce se întâmplă cu corpul său și nu ar fi o idee rea să îi explicați. Nu intrați în panică și nu faceți copilul să se simtă prost pentru ceea ce a făcut sau să creadă că face un lucru rău. Acest comportament va avea un impact puternic asupra sa la maturitate.

 

Adolescența și masturbarea

 Ei bine, la acest capitol părinții au mult de furcă. Fie că este vorba de fete sau de băieți, surprinderea lor în ipostazele în care aceștia se masturbează nu este deloc un lucru ușor pentru părinte. Băieții sunt totuși mult mai activi din acest punct de vedere, al masturbării, în vreme ce fetele sunt mai ascunse. Desigur, cu o ușă care se încuie de fiecare dată când este cazul și cu un părinte care bate la ușă și respectă intimitatea copilului, aceste scene pot fi ușor evitate. Dar se întâmplă adesea ca părinții să și surprindă fiul sau fiica adolescenți fiind masturbându-se. Primul lucru care ar trebui făcut, înainte de acest episod este începerea discuției referitoare la educația sexuală cu copilul, încă de la pubertate. Așadar, copilul trebuie să știe că a venit pe lume din dragostea părinților și nu adus de barză, trebuie să știe diferența dintre organele genitale ale fetelor și ale băieților și astfel va înțelege mult mai bine unele lucruri. Cea mai mare greșeală a părinților este aceea că nu explică copiilor aceste lucruri și nu discută deschis despre viața sexuală în general, pentru a nu „da apă la moară„, sperând că totul va fi trecut cu vederea. Însă sunt și părinți care rup toate revistele despre sex, acoperă ochii adolescenților la scenele din filme în care apare un comportament sexual, chiar și un simplu sărut și explică total eronat viața sexuală copiilor, spre exemplu mamele care explică fetelor că bărbații sunt profitori și că nu îi interesează femeia decât în scopuri sexuale. Evident, nici nu îi puteți oferi copilului detalii sexuale clare, nici acest lucru nu este indicat, dar puteți vorbi deschis despre scopul procreativ al sexului, puteți sfătui fetița ce să facă atunci când are ciclu menstrual, ce

Masturbarea 1

presupune acesta și de asemenea mai târziu puteți începe educația contraceptivă. Atunci când părintele își surprinde persoana dragă, căreia i-a dat viață, copilul său, masturbându-se, suferă de cele mai multe ori un șoc. Acest șoc însă trebuie gestionat cu mare atenție, deoarece copiii își descoperă de timpuriu corpul. Părinții nu trebuie să devină insistenți, agresivi, violenți, în momentul în care copilul se mângâie și își descoperă corpul cu plăcere, ci este de preferat ca adolescentul să fie lăsat în pace, să vă cereți scuze pentru intervenție și să porniți o discuție cât se poate de serioasă cu privire la viața sexuală. Copilul nu trebuie lăsat să manifeste un comportament obsesiv-compulsiv, ci trebuie să înțeleagă că acest lucru este cât se poate de normal. Trebuie să țineți cont de faptul că masturbarea nu este deloc îngrozitoare și nocivă, așa cum spuneau sursele medicale și biserica în trecut, este chiar benefică pentru organism deoarece s-a demonstrat că previne cancerul de prostată și ameliorează migrenele și este un pas important în dezvoltarea sexuală și cunoașterea propriului trup. De asemenea, orice parte a corpului are nevoie de mișcare, de a fi folosită, pentru a preveni atrofierea; mișcarea neoprindu-se doar la întregul organism. La băieţi pofta aceasta înmugureşte numai la dificila vârstă a pubertăţii, între 10 şi 16 ani, după ce testiculul devine activ şi spontan apar primele poluţii. În schimb la fete, flacăra pasiunii se aprinde uneori cu 4-5 ani mai repede decât începutul ciclului menstrual.

 

Mi-am suprins partenerul/partenera de viață masturbându-se, oare nu mă mai iubește?

 Discuțiile între prietene mai includ și diverse teme și probleme ale cuplului, precum și masturbarea. Nu că masturbarea ar fi o problemă a cuplului, nicidecum. Unele cupluri se masturbează împreună, reciproc, unul în fața celuilalt pentru a obține plăcere. Însă nu toate persoanele sunt la fel de îngăduitoare și de deschise. Masturbarea este un fenomen cât se poate de normal și firesc și face parte din viața noastră. Dacă ne surprindem partenerul sau partenera de viață în timp ce se masturbează acesta nu este un lucru rău și nici nu este o dovadă că ar avea nevoie de mai mult de la relația sexuală actuală. Există spre exemplu situații când partenerul este surprins de către iubita sau soția sa masturbându-se în timp ce se uită pe o revistă cu conținut dedicat adulților sau în timp ce urmărește un film porno. Acesta nu este un fapt relevant pentru ca partenera să se îmbufneze și să aibă impresia că ea nu îi mai este suficientă lui. Deși faceți sex în fiecare seară sau de câteva ori pe săptămână și aveți o relație sexuală cât se poate de împlinită, partenerul tot poate simți nevoia să se masturbeze. Nu trebuie să avem pretenția să fie totul perfect ca în povești, ci trebuie să acceptăm faptul că masturbarea face parte din viața noastră a tuturor. De asemenea, nu trebuie să aveți în minte tot felul de scenarii sau de idei care să vă pună în pericol relația. Vă puteți întreba, de exemplu la ce se gândește partenerul atunci când se masturbează, dacă se gândește la o altă femeie, dacă îi place mai mult să se masturbeze decât să facă sex cu iubita lui. Aceste întrebări nu fac decât să vă scadă încrederea de sine și să vă pună piedici în relația dumneavoastră. Dacă femeile se simt trădate atunci când surprind bărbații masturbându-se, aceștia se simt super excitați. Masturbarea femeii este cât se poate de excitantă pentru ei și puțini își vor pune problema dacă nu cumva greșesc undeva sau dacă femeia are nevoie de mai multă atenție din punct de vedere sexual. Atât bărbații cât și femeile simt aceleași nevoi de satisfacție din punct

Masturbarea

de vedere sexual. Iar dacă nu este posibil să ia parte la o partidă de amor nebună, atunci singura soluție rămâne masturbarea. Fiecare femeie este unică în felul ei, așadar există o mulțime de metode de masturbare. Pentru femeile ce preferă să își procure singure plăcere, există numeroase metode de masturbare, prin stimularea clitorisului sau prin stimularea punctului G din interiorul vaginului. Există, de asemenea și femei care se folosesc de diverse obiecte pentru a obține plăcere, precum vibratoare, dildo-uri, sau altfel de jucării sexuale. De cele mai multe ori, orgasmul resimțit în timpul masturbării nu poate fi comparat cu cel obținut în timpul unui act sexual.

 Masturbarea este un lucru firesc ce trebuie privit ca atare și nu trebuie condamnat. Chiar dacă vă surprindeți copilul, adolescent sau la pubertate, soțul sau soția, prietenul sau prietena în timp ce se masturbează, acesta nu este un motiv pentru a deveni neînțelegători față de sexualitatea persoanei dragi. Trebuie să respectăm dreptul la intimitate al fiecăruia și să ținem cont de dorințele fiecărei persoane în parte pentru a avea o relație de cuplu sau o relație părinte-copil reușită. Masturbarea nu este un motiv de șoc emoțional și nici de agresivitate de orice formă, nu înseamnă că partenerul sau partenera vă iubește mai puțin, nici că al dvs. copil este desfrânat, ci pur și simplu are nevoi ce trebuie satisfăcute.

Mai poți citi Despre cuplu si dragoste

Cadouri de Crăciun ide…

Cadouri de Crăciun ideale pentru femei  Mai este foarte puțin până la Crăciun iar domnii sunt...

4 tipuri de personalit…

  Cum ne alegem partenerul de viață ?  Ar trebui să ne alegem partenerul de viață în fun...

Iubirea neconditionata …

  Pentru a avea o relaţie de iubire minunată este important să iubim necondiţionat  Oameni...

De ce te-ar parasi pers…

  Descoperă motivele pentru care persoana iubită te-ar putea părăsi  Orice relaţie de iub...

Cum sa treci peste desp…

  Despărţirea poate să fie dezastruoasă, află cum să treci peste despărţirea de persoana i...

Responsabilitatea intr…

  Cum vă împărţiţi responsabilitățile în cuplu?  Fiecare cuplu are anumite responsabil...

Remediaza scaderea de d…

  Cum să remediați o scădere de dorință în cuplu Cu siguranță că fiecare dintre voi ...

Arta persuasiunii eroti…

  Cum să faci pe cineva să îşi dorească să facă dragoste sau arta persuasiunii erotice ...

Creste pasiunea relați…

  Adaugă un strop de pasiune relației sexuale în trei pași Cum putem da un strop de pasiune...

Călătoriile vă ajut…

    Cuplurile care călătoresc fac amor mai intens Studiile recente ne arată că persoanele...

Păstreză dorința vie…

  Cum să păstrezi dorința vie în relație? La un moment dat, orice relație are nevoie de u...

Sforăitul

  Sforăitul nu e sexy! Vă iubiți sincer partenerul sau partenera de viață, dar uneori, noa...

Mariajul fără sex

  Mariajul fără sex Multe mariaje trec prin perioade foarte dificile. Dar unele perioade dureaz...

Incompatibilitatea, mo…

  Incompatibilitatea ar trebui să fie principalul motiv de divorț? Din ce în ce mai multe cu...

De ce nu mai facem sex…

  De ce nu mai facem sex? De cele mai multe ori ne trezim că relația sexuală nu mai merge ș...

Compromisurile in cuplu

  Compromisurile în relațiile de cuplu Nu există cuplu în care să nu se fi făcut măcar u...

Chat online

  Chat-ul online poate fi considerat înșelat? Mulți dintre noi suntem acaparați de-a dreptu...

Masturbarea

  Când surprindem o persoană apropiată masturbându-se Masturbarea este un lucru cât se poa...

De ce este infidel part…

  Arme secrete împotriva infidelității partenerului De cele mai multe ori ne creem stereotip...

Numărul de parteneri s…

  Numărul de parteneri sexuali – contează?   Atunci când vine vorba de relații sexuale pr...

Poligamia

  Poligamia   Poligamia este un subiect tare fierbinte în situația contemporană deoarece est...

Prieteni cu beneficii

  Prieteni cu beneficii – sex buddy    Oare există în țara noastră, în societatea contem...

Viciile și relația de…

  Viciile „de societate„ și sexul  Viața sexuală a unui cuplu depinde foarte mult de o mu...

Cum descoperim o relaț…

  Cum descoperim o relație extraconjugală a partenerului de cuplu?    Într-un cuplu nu poat...

Cum descoperim o relaț…

  Cum descoperim o relație extraconjugală a partenerei de cuplu?  Deși vi se pare că...

Agresiunea sexuală

  Agresiunea sexuală în cuplu și căsnicie  Cuplurile și căsniciile trebuie în primul rân...

Probleme de natură sex…

  Probleme de natură sexuală ce pot apărea în cuplu  Relațiile de cuplu încep să sufere ...

8 dusmani ai cuplului

  8 dușmani de temut ai unui cuplu armonios  Relațiile de cuplu trebuie să fie cât se poate ...

Divorțul

              Divorțul  Multe cupluri se confruntă în ziua de azi cu o problemă ...

Stresul și viața sexu…

  Stresul și viața sexuală Stresul este unul din factorii cei mai importanți care ne afecte...

Problemele relaţionale…

  Problemele relaţionale în relaţiile de iubire   Fie că suntem la începutul unei relaţii...

Luna nouă te ajută sa…

  Luna nouă: moment al începutului Luna nouă este, din punct de vedere astronomic şi astrol...

Șantajul emoțional in…

       Șantajul emoțional în relația de cuplu  Șantajul emoțional este una din cele m...

Secrete ale cuplurilor …

  Câteva mici secrete ale cuplurilor fericite în pat  Care sunt secretele cuplurilor de îndr...

Elimina rutina din cupl…

  Cum să scapi de rutina din viața sexuală?    Te simți sufocată de rutină și începi s...

Locuri inedite pentru a…

  Locurile insolite şi inedite pentru a face dragoste Viaţa ta sexuală se adânceşte în ruti...

Iubirea perfectă exist…

  Fiecare ființă umană își dorește să trăiască iubirea perfectă Cu toții avem nevoie s...

5 Sfaturi pentru a vă …

  Reîmprospătarea relației de iubire Este timpul să-ți reîmprospătezi relația sexuală! ...

8 idei pentru a inlatur…

  Gesturile mici au efecte mari şi plăcut surprinzătoare!  Dacă vă găsiţi într-un impas ...

Relatia de iubire perfe…

                        Relația de iubire perfectă     Ești în căutarea ...

Intimitatea sexuala

  Îmbrățișarea și intimitatea sexuală este un firesc al vieții   Nevoia de a împărtăș...

Cele 5 limbaje ale iubi…

  Cunoaștem cu adevărat cum să ne exprimăm iubirea?   Mulți oameni consideră că fuziunea ...

Surprizele

  Un gest valorează mai mult decât 1000 de cuvinte!   Femeii îi place cel mai mult să fie pl...