Musli home-made

 

Ce pot pune în cerealele mele musli home-made?

musli home made

 Dacă vrei să schimbi puțin gustul fulgilor de ovăz sau dacă vrei să îi glamourizezi puțin, pentru a te bucura de un mic dejun mai dietetic și corect din punct de vedere nutrițional, îți spunem ce ingrediente trebuie să folosești.

 

Pentru un musli vegetarian

 Baza. Ia echivalentul unui bol de fulgi de ovăz integrali și bio care trebuie lăsați să se umfle cu o zi înainte în apă sau în suc de fructe.

 Mai ai nevoie de un ingredient care să lege totul.  Aici poți folosi echivalentul unui iaurt.

 

Musli cu lapte de migdale

 Este foarte digestiv și are un gust foarte bun. Îl poți alege îndulcit cu sirop de arțar sau de sirop de agave pentru indicele lor glicemic scăzut.

Citește mai mult:Musli home-made

Rețete de iarnă în verine

 

5 idei de rețete de iarnă în verine

retete de iarna in verine

 În orice anotimp sau în orice zi, verinele trebuie să se regăsească la tine pe masă. Din acest motiv, îți venim în ajutor cu câteva idei de preparate pentru iarnă care se pot degusta direct din pahare.

 

Dovlecelul trebuie să fie la loc de cinste în verinele tale în acest sezon

 Un piure de dovleac și șuncă la grătar, cremă de ciocolată cu dovleac sau o spumă de dovleac și de brânză de capră proaspătă, alegerile și ideile nu lipsesc atunci când vine vorba despre cele mai rafinate asocieri.

 

Un capuccino de castane

 Sunt de ajuns câteva castane, puțină smântână lichidă dar și o supă de pui pentru a prepara ceva care seamănă cumva cu o cafea. Îl poți servi în verine sau chiar și în cești pentru a păcăli pe toată lumea.

Citește mai mult:Rețete de iarnă în verine

Integrează grapefruitul la tine în alimentație

 

Integrează grapefruitul la tine în alimentație

integreaza grapefruitul la tine in alimentatie

 Consumul regulat de grapefruit vine cu numeroase beneficii pentru sănătate. Este un aliat pentru formă, pentru siluetă, dar te ajută și să previi cancerul sau să îi încetinești progresul. Învață din acest articol cum se poate integra foarte ușor grepfrutul la tine în meniu zi de zi.

 Grapefruit – trebuie să privilegiezi sucul sau fructul proaspăt? Proprietățile antioxidante ale grepfrutului se datorează în principal concentrației sale importante de vitamina C. Ori, cantitățile de vitamina C prezente în grapefruit proaspăt sau în cel sub formă de suc sunt foarte apropiate unele de altele. Deci poți folosi atât sucul cât și fructul proaspăt.

 

Idei cu grapefruitul sub formă de fruct

  Dacă grapefruitul se poate degusta și singur, simplu, sub formă de desert, acesta se poate preta unor numeroase rețete mai complicate dar extrem de delicioase. Gustul său se potrivește de minune cu cel al fructelor de mare, al peștelui și al brânzei de capră. Un bun motiv deci de a prepara cel mai delicios carpaccio de grapefruit și de creveți sau o ruladă de somon cu grapefruit și brânză.

Citește mai mult:Integrează grapefruitul la tine în alimentație

Gătește sub vid

 

Gătește ca un chef cu tehnica gătirii sub vid

gateste sub vid

 De ce oare carnea este atât de gustoasă și de moale la unele restaurante? Oare de ce unii cartofi sunt crocanți și se topesc în gură? Răspunsul: tehnica gătirii sub vid.

 Pentru prepararea felurilor de mâncare, tehnica aleasă este o etapă crucială în reușita sa. Pe aburi, în papiotă, pe grătar… fiecare vine cu avantajele sale. Dar de ceva ani încoace una este extrem de apreciată de marii chefi. Tehnica gătirii sub vid.

 Este o tehnică de gătit care folosește o temperatură joasă care păstrează calitățile organoleptice ale alimentelor.

 În ce constă aceasta? Chiar dacă este o tehnică revoluționară în concepția sa, principiile sale sunt destul de simple și se derulează în două etape:

 - alimentele de preparat se pun în niște saci de plastic rezistenți termic cu un interior vidat de aer.

 - alimentele din saci se prepară la bain-marie. Rezultatul final este unul delicios.

Citește mai mult:Gătește sub vid

Gătește cu mirodenii

 

9 feluri în care poți găti cu mirodeniile

gateste cu mirodenii

 Mirodeniile sunt cele care te ajută să pui cel mai bine în valoare savoarea alimentelor în momentul în care le pregătești. Iată nouă sugestii în acest articol care s-ar putea să îți fie extrem de utile.

 

Pune într-o clipă în valoare savoarea cărnii la cuptor

 Pentru asta trebuie să amesteci o lingură de scorțișoară și una de ghimbir. Mai adaugă un strop de nucșoară, de piper și de cuișoare. Freacă pieptul de pui cu acest amestec, un file de porc sau carnea de miel și pregătește-o apoi ca de obicei.

 

Vino cu mai mult relief pentru ciocolata ta

 Adaugă scorțișoară și câțiva fulgi de chili ciocolatei tala calde pentru a obține o versiune mai delicioasă.Sau mai poți folosi puțin cardamom și scorțișoară pentru a prepara o ciocolată home-made sau o prăjitură cu ciocolată.

Citește mai mult:Gătește cu mirodenii