Top 10 cele mai bune uleiuri
Rapiță, măsline, porumb, arahide, nuci… alegerea este vastă însă diferențele sunt semnificative între diferitele tipuri de ulei. Fiecare tip de ulei are o serie de caracteristici precise. Un lucru este sigur: toate uleiurile sunt compuse din 100% materii grase. Iată care sunt cele mai bune uleiuri.
1.Uleiul de rapiță
Uleiul de rapiță nu trebuie să lipsească din bucătăria ta. Uleiul de rapiță este un ulei cu gust neutru care se poate folosi la aproape orice. Comparativ cu uleiul de măsline, uleiul de rapiță este mai abordabil ca preț. Structura uleiului de rapiță este similară uleiului de măsline: este bogat în grăsimi mononesaturate și polinesaturate, grăsimi ale căror efecte asupra diminuării colesterolului rău au fost dovedite. Datorită conținutului bogat de grăsimi polinesaturate, uleiul de rapiță este un ulei ce rezistă foarte bine la căldură în momentul gătirii.