Top 10 cele mai bune uleiuri naturale

 

Top 10 cele mai bune uleiuri

top 10 cele mai bune uleiuri naturale

 Rapiță, măsline, porumb, arahide, nuci… alegerea este vastă însă diferențele sunt semnificative între diferitele tipuri de ulei. Fiecare tip de ulei are o serie de caracteristici precise. Un lucru este sigur: toate uleiurile sunt compuse din 100% materii grase. Iată care sunt cele mai bune uleiuri.

 

1.Uleiul de rapiță

 Uleiul de rapiță nu trebuie să lipsească din bucătăria ta. Uleiul de rapiță este un ulei cu gust neutru care se poate folosi la aproape orice. Comparativ cu uleiul de măsline, uleiul de rapiță este mai abordabil ca preț. Structura uleiului de rapiță este similară uleiului de măsline: este bogat în grăsimi mononesaturate și polinesaturate, grăsimi ale căror efecte asupra diminuării colesterolului rău au fost dovedite. Datorită conținutului bogat de grăsimi polinesaturate, uleiul de rapiță este un ulei ce rezistă foarte bine la căldură în momentul gătirii.

Totul despre cereala farro

 

Cereala farro din nou la modă

Totul despre cereala farro

 Ai auzit vorbindu-se despre farro, o cereală mai veche care a revenit la modă ce ceva ani? Este o cereală delicioasă și plină de beneficii. Iată câteva informații în acest articol despre această cereală care se poate integra foarte ușor în meniul de zi cu zi.

 Farro este o cereală cu origini în Italia unde se cultivă deja de foarte mulți ani încoace. Este una din cele mai vechi recolte din Europa. În epoca romanilor cereala farro era cea care hrănea majoritatea populației.

 Farro este un tip de cereală care face parte din aceeași familie de cereale ca și grâul. Dar seamănă mai degrabă cu orzul. Te-am indus puțin în eroare? Ei bine, nu ești singurul. Există uneori mici confuzii și farro este numită alac, care este o cereală cu totul diferită.

5 asezonări vedetă pentru reţetele tale

 

5 condimente din 5 ţări

5 asezonari vedeta pentru retetele tale

 Diferitele reţete specifice unor anumite ţări te ajută să te bucuri de o experienţă gastronomică unică şi originală. Călătoreşte în jurul lumii cu papilele gustative cu 5 asezonări vedetă pe care ţi le propunem în acest articol.

 

Italia

 Vedeta pentru reţetele de aici – busuiocul. Este ideal pentru felurile de mâncare pe bază de roşii, pe bază de carne de iepure sau pasăre.

 Pentru a profita la maximum de savoarea si parfumul său, adaugă-l cât mai proaspăt la sfârşit. Poţi încerca să prepari şi o vinegretă cremoasă cu busuioc.

8 feluri sănătoase de a prepara ceapa

 

8 rețete cu ceapă

8 feluri sanatoase de a prepara ceapa

 Ceapa este o legumă plină de beneficii pentru sănătate. Iată câteva feluri de a le integra în regimul tău alimentar.

 

Un platou cu salată

 Garniseşte un platou cu rondele de castravete, cu rondele de ceapă roşie, cu brânză de capră şi cu pătrunjel. Adaugă peste un strop de ulei de măsline şi puţin suc de lămâie.

 

O salsa plină de prospeţime

 Adaugă unui suc de lămâie următoarele alimente bucăţele – ardei iute, ceapă, roşii şi coriandru. Foloseşte acest amestec pentru a umple un taco sau drept garnitură pentru chifle sau feluri de mâncare sărate.

Cum poți găti dacă nu ai cuptor

 

Rețete fără cuptor

cum poti gati daca nu ai cuptor

 Un festin original și gurmand este posibil chiar dacă nu deții un cuptor. Îți venim în ajutor pentru a prepara cele mai delicioase rețete fără cuptor și pentru a prepara fără complexe un meniu de la aperitiv la desert.

 

Rețete pentru aperitiv fără cuptor

 Atunci când nu ai cuptor, trebuie să mizezi pe unele ingrediente esențiale, cum ar fi pâinea de exemplu. Poți servi de exemplu tartine de pâine pe care le poți servi cu ceea ce ai prin cuptor. Pâinea tartinată cu brânză, cu tarama sau cu un caviar de vinete este la fel de delicioasă. Mai poți folosi șuncă de vită uscată, un sos chutney gurmand sau ierburi proaspete. Rulează totul și prinde cu o scobitoare.