Reinventează mâncarea clasică cu 5 ingrediente exotice

 

Reinventează felurile tale de mâncare clasice cu 5 ingrediente exotice

Reinventează mâncarea clasică cu 5 ingrediente exotice Din când în când ar trebui să folosești în felurile tale de mâncare clasice niște ingrediente exotice. Aceste ingrediente exotice savuroase și minunate pot face minuni la tine în bucătărie. Vei veni cu o notă personală dar și exotică pentru toate felurile tale de mâncare, chiar și pentru cele mai clasice.

 

Laptele de cocos

  Nu trebuie să confunzi laptele de cocos care se face pornind de la pulpa de nucă de cocos zdrobită și preparată cu apă cu sucul prezent în mod natural în nuca de cocos. Laptele de cocos se poate cumpăra în conservă sau se poate prepara în casa și este foarte folosit în bucătăria asiatică.

 Laptele de cocos are un gust unic și suav și poate parfuma de minune atât felurile de mâncare sărate cat și cele dulci. Este plin de elemente nutritive, printre care fier și mangan.

Citește mai mult:Reinventează mâncarea clasică cu 5 ingrediente exotice

Cum să nu mai irosim alimentele

 

Câtă mâncare aruncăm la gunoi?

Cum să nu mai irosim alimentele Puțini dintre dvs. știți ce cantitate uriașă de alimente se irosește anual, câte milioane de tone de fructe și legume se aruncă pur și simplu la gunoi, în condițiile în care sunt atâția oameni care nu au cu ce se hrăni. Mergem adesea la supermarket și luăm alimente care nu ne folosesc, pe care nu le consumăm sau pe care le mai avem în frigider, doar ca să ne aprovizionăm și ajungem apoi să le aruncăm la gunoi. Să nu mai vorbim de oalele întregi cu mâncare pe care le putem admira după sărbători la gunoi, o risipă totală de timp, bani, alimente... Trebuie, așadar, să ne revizuim puțin stilul de viață, comportamentul nostru ca și cumpărător și consumator și să avem un plan bine stabilit în acest sens.

Citește mai mult:Cum să nu mai irosim alimentele

Ce să mâncăm la mesele principale ale zilei?

 

Când să mâncăm

Ce să mâncăm la mesele principale ale zilei? Dacă vă ascultați ceasul biologic și instinctele, vă veți da seama când trebuie să mâncați și ce anume trebuie să mâncați la fiecare masă. Așadar, în momentul în care vă este cu adevărat foame, puteți mânca fără să vă puneți în pericol sănătatea și silueta. Fiecare aliment și tip de alimente are un maximum de proprietăți și se mulează perfect pe nevoile noastre din fiecare moment al zilei. Dacă ne ascultăm instinctele vom ști ce, cât și când să mâncăm pentru a ne simți bine.

 

Micul dejun ne hrănește celulele

 Dimineața, cel mai bine este să luăm un mic dejun copios, deoarece atunci corpul secretă cea mai mare cantitate de insulină și de lipaze, două substanțe care ne dau puseul de energie ce ne pune pe picioare pentru întreaga zi. Insulina pune toate organele la lucru în vreme ce lipazele ne revigorează întregul organism.

Citește mai mult:Ce să mâncăm la mesele principale ale zilei?

Slăbește cu ajutorul micului-dejun

 

Cum să slăbești cu ajutorul micului-dejun

slabeste cu ajutorul micului dejun Dacă îți dorești să slăbești câteva kilograme, cea mai bună soluție este să apelezi la micul-dejun. Iată cum poți slăbi cu ajutorul celei mai importante mese ale zilei.

 

Caută echilibrul

 Un mic-dejun perfect înseamnă o porție de proteine, o porție de fructe și o porție de glucide provenite din semințe integrale. Este amestecul perfect pentru o alimentație sănătoasă. Astfel, ți se va face foame abia după câteva ore de la luarea micului-dejun. Din păcate, multe persoane consideră că micul-dejun este sinonim cu o brioșă, un bol cu cereale sau o baghetă – toate acestea conțin glucide care cresc rapid nivelul de glicemie. Pentru o glicemie stabilă, pentru a nu ți se face foame repede, asigură-te că ai parte de alimentele potrivite la micul-dejun.

Citește mai mult:Slăbește cu ajutorul micului-dejun

Trucuri pentru a prepara resturile de mâncare

 

Ce facem cu resturile de mâncare?

trucuri pentru a prepara resturile de mancare

 Nu ştii ce să faci cu resturile de mâncare? Cu siguranţă că nu îţi doreşti să le arunci. Iată câteva trucuri pentru a le pune în valoare şi pentru a te bucura de cele mai savuroase feluri de mâncare. Ţi se va cere cu siguranţă încă o porţie.

 

Tartinadă de carne

 Chiar şi o mică porţie de carne rămasă, fie ea de porc, fie ea de miel, este de ajuns pentru a prepara o fabuloasă tartinadă pentru un sandviş delicios. Mărunţeşte carnea şi amestec-o cu ceapă, cu ţelină, cu sare şi piper şi mai adaugă şi maioneză.

Citește mai mult:Trucuri pentru a prepara resturile de mâncare