Alege sa faci dulciurile si prăjiturile acasă
Oricine are nevoie și de un moment dulce din când în când. Chiar dacă ținem regim, avem o dietă mai mult sau mai puțin strictă pe care o urmăm sau pur și simplu nu îndrăgim atât de tare dulciurile, din când în când, o prăjitură este binevenită. Și să recunoaștem, prăjiturile făcute în casă au cu totul și cu totul alt gust. Sunt mult mai delicioase decât cele din comerț, se pot consuma calde, știm ingredientele pe care le adăugăm, fără E-uri inutile... Așadar, pentru gospodinele ce adoră să facă prăjituri de casă, pentru mămicile ce pregătesc copiilor prăjituri proaspete, pentru cei ce vor să experimenteze, există un fel de „ghid” al unei prăjituri reușite, câțiva pași pe care dacă îi respectăm, oricine poate deveni bucătar.
Rețeta este esențială
Astăzi, găsim sute, poate chiar mii de rețete pe internet, în reviste și la televizor și nu știm ce rețetă să alegem. De cele mai multe ori, rețeta este cheia succesului unei prăjituri perfecte. Multe din prăjiturile ale căror rețete se pun pe internet nu au fost încă testate, iar pozele sunt furate de pe site-uri de specialitate ori de pe Google. Așadar, aveți grijă ce rețetă folosiți. Alegeți un blog ori un site culinar cu vizitatori, cu bucătari iscusiți, cu poze decente, de unde să faceți câteva rețete pentru a vă convinge de reușita lor. Sau întrebați o prietenă, pe mama, pe bunica...