Ce poți face cu diferitele tipuri de sare în bucătărie?

 

Ce poți face cu diferitele tipuri de sare în bucătărie?

ce poti face cu diferitele tipuri de sare in bucatarie

 Pe piață există mai multe tipuri de sare. Bineînțeles că le poți folosi pentru a săra diferite feluri de mâncare, dar doar atât? Ce poți face cu o sare de Guerande, cu o sare de Hawaï sau de Noirmoutier? Iată diferitele utilizări ale acestora.

 

Sarea roz de Himalaya.

 Sarea roz de Himalaya este un tip de sare de stâncă, care se extrage din minele din Pakistan. Reflexiile sale în nuanțe de roz se datorează bogăției sale de fier. Gustul său este mai fin și mai dulce decât cel al sării de Guerande. Se poate presăra așa cum este peste carne, pește sau legume. În stare natur, trebuie să se macine înainte de a se folosi pentru a se putea păstra toate beneficiile sale remineralizante.

Citește mai mult:Ce poți face cu diferitele tipuri de sare în bucătărie?

Edulcoranți 100% naturali

 

6 edulcoranți 100% naturali

edulcoranti 100 naturali

 Edulcoranții artificiali nu conțin calorii. Însă, acesta este singurul lor avantaj. În rest, au doar efecte negative asupra sănătății. De aceea, cel mai bine ar fi să îți îndrepți atenția spre edulcoranții naturali.

 Majoritatea edulcoranților artificiali au un gust chimic extrem de neplăcut și au efecte nefaste asupra greutății tale, apetitului și stării tale generale de sănătate. De fapt, edulcoranții artificiali sunt la fel de nefaști pentru silueta ta cum este și zahărul pe care cauți să îl înlocuiești. A venit vremea să renunți la toate artificiile și să îți îndrepți atenția spre natură. Aceasta ne oferă șase edulcoranți naturali cu un gust incredibil și cu multiple beneficii asupra sănătății.

Citește mai mult:Edulcoranți 100% naturali

Cum poti gati mai lejer?

 

Cum poți găti mai lejer?

cum poti gati mai lejer

 Pentru a te bucura de o masă cât mai echilibrata, modul în care prepari felurile de mâncare este la fel de important ca și ingredientele care le compun. Iată câteva sfaturi pentru ca regimul tău să fie unul cât mai echilibrat.

 

Ai grijă la modul de preparare.

 După alegerea celui mai bun produs, de calitate și proaspăt în același timp, am putea spune ca felul în care îl prepari este un parametru capital pentru a reuși în bucătărie.

 

Iată câteva sfaturi pentru a pregăti mâncarea cât mai corect și cât mai dietetic cu putință.

 - privilegiază prepararea unor feluri de mâncare pe vapori sau în cuptorul cu microunde. Pregătind legumele pe vapori, acestea își vor păstra toate calitățile nutriționale.

Citește mai mult:Cum poti gati mai lejer?

11 reguli pentru un mic dejun sănătos

 

11 reguli pentru un mic dejun sănătos

11 reguli pentru un mic dejun sanatos

 Fie că dorești să slăbești sau să ai o viață mai sănătoasă, este important să urmezi anumite reguli.

 Este imposibil să urmezi întotdeauna o dietă sau o rețetă, cu atât mai puțin pentru micul dejun, care de obicei este luat rapid și în grabă, însă poți să urmezi aceste sfaturi și astfel să te bucuri întotdeauna de un mic dejun excelent.

 

1. Să fie un mic dejun alcalin

 Nu îți începe ziua cu un mic dejun care să-ți provoace aciditate în corp. Evită prăjelile, excesul de zahăr și cafeina. Dacă vrei să-ți trezești corpul, mănâncă un măr sau bea un ceai verde, au același efect ca o cafea, însă sunt mult mai sănătoase și mai puțin agresive pentru stomac.

 Dacă dimineața te trezești cu un gust neplăcut în gură, înseamnă că ai o dietă prea acidă. Servește pe nemâncate o limonadă ușoară, fără zahăr, eventual cu puțină miere și vei începe să te simți mai bine.

Citește mai mult:11 reguli pentru un mic dejun sănătos

8 ingrediente de avut mereu la îndemână

 

Trucuri și sfaturi – 8 ingrediente de avut mereu la îndemână

8 ingrediente de avut mereu la indemana

 Oare există ceva mai stresant decât să revii acasă de la lucru după o zi lungă la locul de muncă şi să realizezi că nu ai nicio idee cu privire la ceea ce vei face de mâncare? Întreaga seară se poate transforma astfel în haos sau în catastrofă.

 Dar este destul de ușor să previi acest lucru şi să reziști mâncării comandate sau semi-preparate, chiar şi restaurantului. Trebuie doar să te asiguri că vei avea mereu la îndemână niște alimente care nu sunt perisabile și care pot fi preparate în tot felul pentru a te bucura tu și familia ta de cele mai delicioase feluri de mâncare, care se prepară extrem de rapid.

 Aceste alimente însă nu țin cont de „ingredientele de bază” precum laptele, ouăle, uleiul de măsline, oțetul, sosul de soia, ceapa şi usturoiul, cartofii, orezul sau mirodeniile.

Citește mai mult:8 ingrediente de avut mereu la îndemână