Zero kilograme de sărbători, trucuri și sfaturi

 

Obiectiv zero kilograme de sărbători, câteva trucuri și sfaturi

zero kilograme de sarbatori trucuri si sfaturi

 Foie gras, curcan, buturugă de Crăciun, castane glasate, cârnați sau caltaboș… De Crăciun este dificil să sari peste mesele din familie și excesele culinare care vin o dată cu ele. Pentru a limita însă excesele sau kilogramele în plus din perioada sărbătorilor, fără să te privezi însă, iată câteva trucuri și sfaturi de care să ții cont.

 

Dormi cât mai mult.

 Se știe de acum înainte că există o legătură clară între o noapte scurtă și niște kilograme în plus. Dacă vei dormi mai puțin de șase ore pe noapte îți vei perturba hormonii care reglează apetitul. Și este vorba despre o perturbare care se manifestă prin excese alimentare mai importante cu o predilecție pentru ronțăială.

 

Treci la ceaiul verde.

 La micul dejun încearcă să îți schimbi obiceiurile și schimbă-ți obiceiurile negre cu unele verzi. O băutură care este atât diuretică cât și care te ajută să slăbești, care te ajută să arzi calorii și să frânezi absorbția de grăsimi. De savurat fără zahăr sau fără lapte.

Citește mai mult:Zero kilograme de sărbători, trucuri și sfaturi

Învață să savurezi muștarul!

 

Învață să savurezi mai mult muștarul!

invata sa savurezi mustarul

 Crezi că știi totul despre muștar, acest condiment care este nelipsit din patrimoniul nostru cultural? Muștarul poate să piște, poate să te delecteze, dar nu numai… dovada în cele ce urmează….

 

Variază plăcerile și utilizările.

 Cea mai curentă folosire a muștarului este la marginea farfuriei alături de mici, de carne sau de cârnați. Iată însă alte rețete pentru a folosi muștarul mai des și mai bine. Și pentru a veni cu puțină nebunie la tine în farfurie.

Citește mai mult:Învață să savurezi muștarul!

Reguli de aur pentru o alimentație echilibrată

 

Reguli de aur pentru o alimentație echilibrată

reguli de aur pentru o alimentatie echilibrata

 A te hrăni bine înseamnă, înainte de toate, a-ți face unele plăceri. Însă, există unele reguli de respectat pentru a-i oferi corpului nostru tot ce are nevoie pentru a funcționa în parametri normali. Chiar dacă nu există alimente interzise, trebuie să privilegiezi unele alimente în detrimentul altora.

 O farfurie echilibrată înseamnă: 1/3 legume, 1/3 feculenți, 1/3 proteine. O gustare echilibrată înseamnă: un fruct sau un produs lactat. Zilnic, ar trebui să consumi: 5 porții de fructe și legume: o porție = 80g = un măr = ½ grapefruit = o roșie = 5 sparanghel; 3 produe lactate, 3 porții de feculenți (o porție = o felie de 30g de pâine = 120g de cartofi natur = 120g paste, orez sau legume uscate fierte, una sau două porții de proteine animale (o porție = 30g proteine animale = 4 ouă = 200g pește proaspăt = 180g carne de pasăre) și 1-1,5 l de apă.

Citește mai mult:Reguli de aur pentru o alimentație echilibrată

Sosul de soia

 

Sosul de soia îți pune în valoare felurile de mâncare

sosul de soia

 Știai că sosul soia era la origine chinez și nu japonez? Și că nuanța sa este cea care spune multe despre calitatea sa? Un ingredient de bază din bucătăria asiatică care se folosește mai ales pentru sushi.

 Dar poate să aibă și multe alte întrebuințări. Iată mai multe cuvinte despre sosul soia, un condiment care trebuie să fie adoptat fără a mai sta prea mult pe gânduri.

Un produs vechi de mii de secole. Originea sosului soia este foarte veche, este folosit de deja 2500 de ani.  Folosit inițial în China, a fost introdus în Japonia de către călugării budiști în secolul al VII-lea unde a luat numele de tamari apoi de shoyu. În Europa a fost introdus destul de devreme dar considerat ca fiind comestibil doar prin secolul XX.

Citește mai mult:Sosul de soia

Alternative facile în bucătărie

 

Trucuri şi sfaturi – alternative facile în bucătărie

alternative facile in bucatarie

 Cu siguranță că ți se mai întâmplă să începi o rețetă și să realizezi mai apoi că îți lipsește un ingredient. Ce e de făcut în acest caz? Cel mai adesea există destul de multe soluții. Iată câteva:

 

   Alternative facile pentru deserturi și pentru produsele de patiserie.

 Pentru a înlocui praful de copt.

 Pentru o linguriță de praf de copt poți amesteca o jumătate de linguriță de sodiu cu o jumătate linguriță de cremă de tartru.

Pentru a înlocui bicarbonatul de sodiu.

 Pentru o linguriță de bicarbonat de sodiu ai nevoie de 3 lingurițe de pudră de tartru.

Citește mai mult:Alternative facile în bucătărie