Cu ce poți înlocui crema tartinabilă?

 

Cu ce poți înlocui crema tartinabilă?

cu ce poti inlocui crema tartinabila

 Crema tartinabilă este plăcerea noastră vinovată. Dar, din nefericire, nu este benefică pentru siluetă și chiar este destul de nefastă pentru sănătate. Dar din fericire, se poate înlocui cu alte delicii.

 

Un compot fără zahăr.

 De mere, de pere, de orice altceva…. Nu prea contează atâta timp cât piureul de fructe nu conține deloc zahăr. Și pentru a mări aportul de fibre, dar și pentru a veni cu un aport de omega 3, poți amesteca semințe măcinate de chia sau de in cu acesta.

 Și acest deliciu se poate consuma la micul dejun. Mai ales dacă mănânci foarte puține fructe sau deloc dimineața, pentru a asigura un aport de vitamina C și pentru a începe o nouă zi plină de energie. Este perfect și pentru a prelungi senzația de sațietate și alături de pâine.

Citește mai mult:Cu ce poți înlocui crema tartinabilă?

Cum poți înlocui ouăle în bucătărie?

 

Cum poți înlocui ouăle în bucătărie?

cum poti inlocui ouale in bucatarie

 Atunci când adopți un regim vegetarian, nu este mereu ușor să înlocuiești ouăle în anumite rețete. Există însă niște trucuri care trebuie știute pentru a putea să prepari în continuare rețetele tale preferate.

 

Semințe de in plus apă.

 Amestecate cu apă, semințele de in iau o formă gelatinoasă care poate înlocui foarte bine un ou. Rețeta – amestecă un volum de semințe de in cu 3 volume de apă. Lasă totul să stea timp de 10 minute. Un amestec care poate înlocui foarte bine un ou.

 

Seminţe de chia plus apă.

 La fel ca și semințele de in, semințele de chia iau și ele o formă gelatinoasă amestecate cu apă. Un avantaj față de semințele de in: semințele de chia nu trebuie să fie măcinate. Rețeta – amestecă un volum de semințe de chia cu 3 volume de apă. Lasă totul să stea timp de vreo 12 minute. Un amestec care poate înlocui foarte bine un ou.

Citește mai mult:Cum poți înlocui ouăle în bucătărie?

Trucuri pentru gătitul pe aburi

 

4 trucuri pentru ca gătitul pe aburi să nu devină o corvoadă ci o plăcere

trucuri pentru gatitul pe aburi

 Cu siguranță că nu vom repeta niciodată destul. Gătitul pe aburi este extrem de sănătos. Dar nu este pe placul tuturor. Și nu trebuie să rimeze cu o corvoadă, cu un gust tern, ci cu bună dispoziție și cu savoare. Dar și cu siluetă, deci este o situație câștigătoare din toate punctele de vedere.

 Iată câteva motive pentru care ar trebui să apelezi și tu la gătitul pe aburi și cum trebuie să faci pentru a savura cele mai delicioase preparate pe aburi.

 

Îți face bine ego-ului.

 Este de ajuns să știi care sunt toate beneficiile gătitului pe aburi pentru a te convinge că gătitul pe aburi îți face mult bine. Mai puține materii grase, nutrienți păstrați, foarte multe tipuri de parfumuri condensate, deoarece savorile se impregnează unele în altele, obții o supă de legume home-made imediată și o gătire care nu are cum să fie ratată.

Citește mai mult:Trucuri pentru gătitul pe aburi

Alimente fără zahăr pentru a fi plină de energie

 

5 alimente fără zahăr pentru a fi plină de energie

alimente fara zahar pentru a fi plina de energie

 Chiar dacă zahărul este indispensabil, asta nu înseamnă că trebuie să abuzezi de el. Și din fericire există numeroase alimente care nu conțin deloc zahăr dar care au o mulțime de alte atuuri. Iată deci care sunt alimentele care nu conțin zahăr și care sunt extrem de bune pentru organism și pentru sănătate.

Citește mai mult:Alimente fără zahăr pentru a fi plină de energie

Cum poți mânca fără gluten

 

Cum poți mânca echilibrat fără gluten?

cum poti manca fara gluten

 Glutenul este prezent în majoritatea alimentelor cerealiere și a produselor transformate. Care este soluția atunci când ai o intoleranță la gluten? Să alegi cele mai bune surse de glucide și să fugi cât mai departe de produsele semi-preparate. Iată cinci sfaturi utile, de urmat în viața de zi cu zi.

 Intoleranța la gluten sau boala coliacă este o patologie cronică a intestinului declanșată de către gluten, o proteină care se află în unele cereale. Aceasta duce la o inflamație a intestinului și nu lasă nutrienții cei buni să se absoarbă. Dar nici mineralele sau alte vitamine. Singura soluție – să âl excluzi de la tine din alimentație.

Citește mai mult:Cum poți mânca fără gluten