Descoperă fulgii de cereale

 

Îți plac fulgii de cereale ?

descopera fulgii de cereale

 Fulgii de ovăz, de orez sau de năut sunt noii prieteni ai tăi pe care trebuie să îi integrezi în meniu. Pentru asta îți venim în ajutor cu câteva idei.

 

Dar ce sunt fulgii mai exact?

 Fulgii de cereale sunt niște mici petale obținute prin pre-fierberea, mărunțirea și uscarea cerealelor sau a leguminoaselor. Se pot folosi datorită texturii lor în preparate de genul granola sau batoane de cereale sau pentru a veni cu o textură mai moale sau crocantă pentru tot tipul de preparate. Se pot folosi chiar și pentru a se obține o făină.

 

Fulgii de ovăz

 Fulgii de ovăz sunt ideali pentru tot felul de deserturi.

Citește mai mult:Descoperă fulgii de cereale

Iaurtul Grecesc în bucătărie

 

Ce poți face cu iaurtul grecesc în bucătărie?

iaurtul grecesc in bucatarie

 Iaurtul grecesc, un iaurt cremos și dulce, ce are el atât de particular și oare ce se poate găti cu el? Iată câteva explicații și câteva idei de rețete pentru a iubi și mai mult iaurtul grecesc.

 Iaurtul grecesc era la origine un iaurt preparat cu lapte de oaie. Elaborat pornindu-se de la fermenți mai particulari, acesta era lăsat la strecurat destul de mult timp, de unde și gustul său particular, un concentrat de savori care îi conferea și o textură mai speciala, atât fermă cât și fondantă.

 Iaurtul grecesc se poate elabora și pornind de la laptele de vacă, dar poate fi și un iaurt îmbogățit cu smântână care îi conferă moliciunea și gustul său atât de tipic.

 Iată însă cum te mai poți delecta cu el.

Citește mai mult:Iaurtul Grecesc în bucătărie

Avocado, partenerul tău de nădejde

 

Fructul Avocado și beneficiile lui 

avocado partenerul tau de nadejde

 Avocado este un fruct care îți vrea doar binele! Are o formă ușor rotunjită, un gust care ne duce cu gândul la alună foarte plăcut, este bogat în fibre și grăsimi bune, dar și în vitamine. Este cu alte cuvinte, cel care ne delectează dar și cel care ne face să fim cele mai frumoase. Și în plus, se poate degusta natur, fără să trebuiască să stai ore întregi în bucătărie. Ideal deci.

 

Virtuțile fructului avocado în domeniul frumuseții

 Fructul Avocado este gras sau nu? Da, nivelul său de lipide este unul destul de ridicat dar este constituit în majoritate din acizi grași mono-nesaturați care contribuie la buna funcționare a sistemului nervos și care protejează contra bolilor cardio-vasculare. Însă mai are o mulțime de alte virtuți:

 - pentru ochi – are un nivel important de luteină care te ajută să filtrezi razele UV, nefaste pentru ochi.

Citește mai mult:Avocado, partenerul tău de nădejde

Adu un aer festiv preparatelor tale

 

Micile detalii pentru ca preparatele tale să aibă un aer festiv

adu un aer festiv preparatelor tale

 Cel mai adesea, un mic ingredient suplimentar este de ajuns pentru a metamorfoza un fel de mâncare mai clasic într-un veritabil preparat pentru sărbătoare. Iată câteva idei rapide și foarte ușor de pus în practică.

 

Trufele

 Dacă există un moment al anului în care trebuie să îți faci plăcere și să te bucuri de niște produse extraordinare, ei bine acesta este Crăciunul. Printre produsele must have la care poți apela se numără și trufele. Este de ajuns să răzuiești o trufă proaspătă pentru a te bucura de toate savorile sale. Folosește o cremă de lapte pentru un sos Chantilly și încorporează niște bucățele de trufe. Un sos care poate servi de exemplu pentru a servi sparanghelul la aperitiv. Pentru un fel de mâncare mai economic poți apela la un ulei parfumat cu trufe pentru a pune cel mai bine în valoare un piure care însoțește carnea de pasăre.

Citește mai mult:Adu un aer festiv preparatelor tale

Câteva motive ca să folosești laptele praf

 

De ce să folosești laptele praf în bucătărie? Câteva motive

cateva motive ca sa folosesti laptele praf

 Laptele praf nu se folosește doar pentru bebeluși. este un ingredient special care se poate folosi în numeroase rețete de bucătărie. Iată câteva atuuri ale acestui aliat de preț pentru tine și bucătăria ta.

 

Laptele praf- secretul clătitelor ușor de preparat și al clătitelor reușite

 Dacă vei înlocui laptele lichid cu laptele praf nu vei mai obține un aluat cu cocoloașe. este de ajuns dacă îl vei încorpora așa cum este alături de ingredientele uscate și dacă vei adăuga apoi apă. Clătitele tale vor mai moi, mai suple și se pot păstra pentru mai mult timp.

Citește mai mult:Câteva motive ca să folosești laptele praf