Vanilia, aroma preferată din bucătărie

 

Vanilia ne învăluie cu un parfum îmbătător

vanilia aroma preferata din bucatarie

 Fructul unei orhidee, vanilia este aroma preferată a multora dintre noi. Semințele sale negre sunt cele care aromatizează de minune deserturile și vin cu o dulceață neașteptată pentru toate felurile de mâncare sărate.

 Vanilia este cea care învăluie toate felurile de mâncare cu un parfum îmbătător, delicat și exotic.

 

Varietățile vaniliei

 Vanilia Fragrans este cea mai cultivată specie de vanilie din lume, o specie care se cultivă în India, în Indonezia, în Mexic, etc.

 Aceasta poartă numele de vanilie de Bourbon atunci când provine din Madagascar, Comores sau Reunion. Vanilia din Tahiti este o varietate mai fructată care îi seduce pe cunoscători.

Plante cu savori surprinzătoare

 

Plante cu savori surprinzătoare pentru a-ţi parfuma felurile de mâncare

plante cu savori surprinzatoare

 Ştiai că este posibil să savurezi nişte stridii fără să te jeneze textura lor sau să mănânci seara un caramel fără să îţi fie teamă că te vei îngrăşa? Bogăţia naturii îţi vine în acest caz în ajutor. Aceasta este cea care îţi permite să ronţăi o plantă cu gust de stridie, să consumi un fruct cu gust de caramel sau să te delectezi cu multe alte savori minunate.

 

Arborele cu fazani sau leycesteria formosa. Sau Caprifoiul de Himalaya

 Se numeşte şi arborele cu fazani datorită faptului că face deliciul fazanilor care iubesc gustul său care ne duce cu gândul la caramel.

 Fructul său negru într-un adăpost mai purpuriu, pe lângă faptul că este decorativ, are şi un gust minunat de caramel. Fructul nu este deloc dulce, ba chiar mai este şi puţin amar şi oferă un moment gurmand cu zero calorii.

Usturoiul negru

 

Usturoiul negru, o specialitate asiatică necunoscută

usturoiul negru

 Usturoiul negru… nu te lăsa păcălit de aspectul său. În acest caz, hainele nu fac leguma. Usturoiul negru este un partener ideal pentru sănătatea ta și care respectă mediul în același timp.

 Nu toată lumea cunoaște acest magnific produs. Chiar dacă nu este foarte popular în Europa, în Asia, usturoiul negru face parte din meniul obișnuit deja. Se folosește foarte mult în bucătăria thailandeză şi cea coreeană, chiar dacă originea sa este una japoneză.

 Şi dacă la prima vedere nu prea te atrage cu aspectul său, este partenerul ideal pentru sănătatea ta. La prima vedere usturoiul negru seamănă cu un usturoi clasic dar mai uscat. Şi când îl deschizi îţi dai seama că este şi mai închis decât cel clasic. Este negru cu un aspect aproape carbonizat.

Sosul chantilly în varianta sărată

 

Sosul chantilly sărat, șic și festiv

sosul chantilly in varianta sarata

 Termenul de sos chantilly desemnează cu siguranță un fel de frișcă bătută dulce, dar cine a zis că nu te poți distra cu tradițiile culinare? Sosul chantilly sărat este original, este ușor de preparat și este un sos foarte rafinat. Un must pentru cele mai delicioase preparate mai ales dacă vrei să prepari unele mai festive.

 

Cum poți obține sosul chantilly sărat?

 Ai mai multe opțiuni la îndemână:

 - încorporează sare și aromate la alegere după ce ai bătut frișca și după ce ai obținut o consistență cremoasă și fermă. Aici intră sucul de lămâie, coaja de lămâie, condimente pudră sau ierburi fine.

 - prin infuzie poți încălzi sosul cu un ingredient destinat să îl parfumeze – ierburi uscate, slănină afumată sau condimente.

Cum poți folosi Maizena în bucătărie?

 

Cum poți folosi Maizena în bucătărie?

cum poti folosi maizena in bucatarie

 Un aliat de nădejde al persoanelor care suferă din cauza intoleranței la gluten, Maizena este un produs indispensabil din bucătărie. Descoperă toate puterile sale.

 

Ce este Maizena?

 Maizena este amidonul sau fecula de porumb. Făina sau floarea de porumb este extrasă din amidonul de porumb care este apoi afinat și constituit doar din glucide. Însă, uneori, amidonul de porumb este mult prea amar pentru gustul unora. Pentru ca această amăreală să dispară, este de ajuns dacă pui amidonul într-un lichid- apă sau lapte. Trebuie să pui apoi amestecul la fiert. După ce ai luat totul de pe foc vei vedea că amidonul nu va mai face nici cocoloașe.