Ai grijă ce ronțăi seara înainte de culcare

 

Ce nu trebuie să ronțăi seara înainte de culcare?

ai grija ce rontai seara inainte de culcare

 Pentru a reuși să „administrezi” mai bine ceea ce consumi seara, nu se recomandă să ronțăi chiar orice. Iată deci care sunt cele nouă tentații evitat pentru a visa cât mai frumos.

 

O tabletă de ciocolată neagră.

 Dacă uneori mai poți spune Da reconfortului adus de un pătrățel de ciocolată neagră, trebuie să eviți să ronțăi dintr-o tabletă de ciocolată seara înainte de culcare. Conține un nivel ridicat de teobromină, o substanță asemănătoare cafeinei. Deci poate deveni foarte repede un excitant și nu vei reuși să adormi ușor.

Citește mai mult:Ai grijă ce ronțăi seara înainte de culcare

Rețete de toasts pentru Crăciun

 

Rețete de toasts pentru Crăciun

retete de toasts pentru craciun

 Facile și foarte ușor de preparat, preparatele de tip toasts sunt un must have atunci când vine vorba despre aperitivul pentru Crăciun. Sunt ideale pentru a însoți vinul sau șampania și pentru a trezi apetitul tuturor mesenilor. Sunt si un simbol de convivialitate și de partajare.

 

Descoperă câteva idei de rețete pentru cel mai delicios Crăciun de până acum.

 Ce tip de pâine trebuie să folosești? Fructele de mare sunt delicios de servit pe o felie de pâine de secară alături de un strop de unt, un strop de lămâie sau o cremă de brânză proaspătă.

Citește mai mult:Rețete de toasts pentru Crăciun

Ce poți face cu citricele în bucătărie?

 

Ce poți face cu citricele în bucătărie?

ce poti face cu citricele in bucatarie

 Ai pe masă nelipsitele citrice ale iernii dar nu mai știi cum să le mai consumi, ce să mai faci cu ele? Iată cum poți folosi mandarinele, portocalele sau lămâile de la aperitiv și până la desert.

 

Citricele în bucătărie sunt o adevărată încântare.

 Pentru că le poți folosi în numeroase rețete și se pot folosi puțin peste tot. Și poți miza pe orice tip de citrică: portocale clasice, amare sau roșii, clementine, mandarine, lime, combava, kumquat, etc.

Citește mai mult:Ce poți face cu citricele în bucătărie?

Cum poți găti cu mai puțin zahăr?

 

Cum poți găti cu mai puțin zahăr?

cum poti gati cu mai putin zahar

 Iată care sunt cheile echilibrului atunci când vine vorba despre a găti cu zahărul: trebuie să joci cartea naturalului, să alegi cele mai bune ingrediente și mai ales să nu te privezi.

 

Îndulcește preparatele în mod natural.

 Să îndulcești felurile de mâncare nu este o greșeală. Poți îndulci o tartă, un iaurt sau o cafea. Trebuie doar să știi cum să adaptezi cantitățile – între 20 și 25 de grame pe zi, o cantitate care nu trebuie să fie depășită. Dar trebuie și să selectezi tipul de îndulcitor- miere, zahăr integral, rapadura, sirop de arțar… sunt cele care vin cu mai mult zahăr deci trebuie să pui mai puțin dar conțin și minerale sau substanțe protectoare.

Citește mai mult:Cum poți găti cu mai puțin zahăr?

Tipuri de oțet

 

Cele cinci tipuri de oțet pe care trebuie să le ai la tine în bucătărie

tipuri de otet

 Acest articol este destinat mai ales celor mai gurmanzi dintre voi. Un articol în care vom vorbi despre oțet și varietățile sale. Este un produs cel mai adesea subestimat de unii în ciuda minunatelor sale calități gustative. De asemenea, este un produs pe care fiecare în are cu siguranță în bucătărie. Și dacă nu îl ai, noi îți spunem care sunt tipurile de oțet pe care trebuie să le pui pe lista de cumpărături.

 Și un bun oțet schimbă totul. Da domnilor și doamnelor. Oare nu v-ați întrebat niciodată savurând o salată fresh și delicioasă care este ingredientul care o face să fie atât de surprinzătoare?

 Ei bine, răspunsul este oțetul.

 În unele țări precum Japonia și Italia oțetul este considerat a fi unele din cele mai bune produse și se savurează simplu, cu lingurița. Așa cei de aici pot profita din plin de aromele sale complexe și de incredibilul gust pe care îl lasă în gură.

Citește mai mult:Tipuri de oțet