Cum poți găti cu ajutorul plantelor aromatice?
Se spune că cel mai adesea, cel mai delicios fel de mâncare ține și de cea mai bună asezonare. Dar oare ce plantă aromatică trebuie să folosești pentru fiecare fel de mâncare? Îți venim în ajutor cu câteva sfaturi pentru a cultiva la tine acasă ierburile favorite care să îți aromatizeze felurile de mâncare.
Ce ierburi pentru ce feluri de mâncare?
Pentru antreu.
Îți poți pune în valoare supele cu țibuletă, cu frunze de anason, cu fenicul, cu caprifoi, cu coriandru, cu busuioc- supă cu pesto de exemplu, cu rozmarin, și/sau crudități.
Pentru crudități
Pentru crudități poți folosi și mentă, pătrunjel, țibuletă, caprifoi, tarhon pentru roșii dar și coriandru.
Pentru felurile de mâncare.
Pentru cele mai savuroase omlete poți folosi caprifoiul, tarhonul, pătrunjelul, pătrunjelul și țibuleta. Pentru a însoți legunele, te poți baza fără probleme pe anason, pe busuioc, pe salvie, pe tarhon și pe fenicul.