Găteste cu ajutorul plantelor aromatice

 

Cum poți găti cu ajutorul plantelor aromatice?

gateste cu ajutorul plantelor aromatice

 Se spune că cel mai adesea, cel mai delicios fel de mâncare ține și de cea mai bună asezonare. Dar oare ce plantă aromatică trebuie să folosești pentru fiecare fel de mâncare? Îți venim în ajutor cu câteva sfaturi pentru a cultiva la tine acasă ierburile favorite care să îți aromatizeze felurile de mâncare.

 

    Ce ierburi pentru ce feluri de mâncare?

Pentru antreu.

 Îți poți pune în valoare supele cu țibuletă, cu frunze de anason, cu fenicul, cu caprifoi, cu coriandru, cu busuioc- supă cu pesto de exemplu, cu rozmarin, și/sau crudități.

Pentru crudități

 Pentru crudități poți folosi și mentă, pătrunjel, țibuletă, caprifoi, tarhon pentru roșii dar și coriandru.

Pentru felurile de mâncare.

 Pentru cele mai savuroase omlete poți folosi caprifoiul, tarhonul, pătrunjelul, pătrunjelul și țibuleta. Pentru a însoți legunele, te poți baza fără probleme pe anason, pe busuioc, pe salvie, pe tarhon și pe fenicul.

Citește mai mult:Găteste cu ajutorul plantelor aromatice

Laptele de capră, mai bun decât laptele de vacă?

 

Laptele de capră: de ce este mai bun?

laptele de capra mai bun decat laptele de vaca

 Ai obiceiul să consumi în mod regulat lapte de vacă dar să neglijezi laptele de capră? Mai puțin consumat, laptele de capră începe să câștige din ce în ce mai mulți adepți.

 

Compoziția laptelui de capră este similară laptelui de vacă.

 Laptele de capră conține același tip de proteine – 80% cazeină, 19% proteine solubile și 1% enzime – vitamine și minerale. In schimb, compoziția de materii grase este diferită. O particularitate care face ca laptele de capră să fie mult mult mai digestiv.

 

Laptele de capră este mai ușor de digerat

 Una din diferențele notabile dintre laptele de capră și laptele de vacă este calitatea materiei grase. Globulele grase din laptele de capră au un diametru mai mic decât cele din laptele de vacă iar acizii grași sunt cu lanț scurt și mediu în timp ce cei din lapte de vacă sunt cu lanț lung. De aceea, laptele de capră este mai ușor de digerat decât laptele de vacă.

Citește mai mult:Laptele de capră, mai bun decât laptele de vacă?

Alimente în tendințe pentru anul 2015

 

Alimente în tendințe pentru anul 2015

alimente in tendinte pentru anul 2015

 Fiecare an vine cu lotul său de noutăți, cu alimente vedetă și în tendințe. Care vor fi alimentele în tendință pentru anul 2015? Valérie Orsoni, nutriționist și antrenor sportiv ne dezvăluie previziunile….

 

Vânăta roșie de Rotonda, noua legumă anti-age

 Rotundă și roșie la maturitate, această vânătă vine din sudul Italiei fiind singura din Europa ale cărei beneficii au fost dovedite în mod oficial. Vânăta roșie conține foarte mult calciu ceea ce este surprinzător pentru o legumă (498mg/100g), este bogată în antioxidanți (fenoli, flavonoide, tanini) și în fitosteroli (cu efecte hipocolesterolemiante). Specialiștii sunt extrem de interesați de această legumă specială. Insă, din păcate, pentru a o consuma, trebuie să mai așteptăm puțin sau să luăm un bilet de avion spre Italia.

 

Fonio, cereala ecolo

 La fel ca semințele de teff, fonio vine din Africa. Fără gluten, aceasta se apropie de orez datorită compoziției sale și poate fi cultivată până și pe cele mai sărace soluri. Fonio se poate găsi online sau în magazinele bio și se gătește la fel ca grișul, se poate consuma rece în salate sau caldă alături de pește.

Citește mai mult:Alimente în tendințe pentru anul 2015

Cum poți reduce consumul de zahăr?

 

Cum poți reduce consumul de zahăr? 4 modalități

cum poti reduce consumul de zahar

 Dacă vrei să reduci consumul de zahăr și nu știi ce să mai faci, dar și dacă poftele de dulce nu îți dau pace, exisă unele soluții la care poate nu te-ai gândit încă. Și care nu țin neapărat de faimoșii edulcoranți. Îți venim în ajutor cu patru propuneri care merită să fie încercate fără să te privezi în mod neapărat de zahăr și fără să consumi niște edulcoranți artificiali.

 

Curmalele.

 Curmalele reprezintă cea mai bună modalitate de a reduce consumul de zahăr în mod natural. Zahărul rafinat nu vine cu nici un avantaj din punct de vedere nutrițional dar curmalele sunt bogate în vitamine, în minerale, antioxidanți, fitonutrienți, dar și în fibre.

Citește mai mult:Cum poți reduce consumul de zahăr?

Alternative pentru făina cu gluten

 

3 alternative pentru făina cu gluten

alternative pentru faina cu gluten

 De ceva ani încoace, glutenul a devenit inamicul public numărul 1. Este cea mai importată proteină care trebuie să dispară de la noi din alimentație. Promisiunea – poți să pierzi din greutate, să îți recâștigi vitalitatea sau să te bucuri de o mai bună digestie în același timp. În plus, vedetele tale preferate nu mai știu altceva în afară de acest celebru regim.

 Glutenul reprezintă un amestec de proteine și de amidon constituind făina de cereale precum grâul, ovăzul, orzul sau secara. Toate produsele pe bază de făină conțin deci gluten. Aici intră pastele, pâinea, prăjiturile sau alte tipuri de patiserie, etc. Și dacă ai suprima din alimentația ta pastele, pâinea și mai ales produsele de patiserie ai deveni cu siguranță mai trist. Dar există unele alternative pentru făina cu gluten la care poți apela.

Citește mai mult:Alternative pentru făina cu gluten