Dezhidratează fructele și legumele

 

Conservă fructele și legumele prin dezhidratare!

dezhidrateaza fructele si legumele

 Pentru a conserva cele mai bune legume sau fructe ai mai multe opțiuni la îndemână: le poți congela, le poți pune în borcane, poți prepara cele mai bune dulcețuri... dar le mai poți și dezhidrata. Ai încercat până acum? Iată mai multe despre această tehnică.

 

În ce constă dezhidratarea?

 Dezhidratarea este cu siguranță una din cele mai vechi metode de a păstra fructele sau legumele. Un procedeu care constă în a elimina în parte sau în totalitate apa care este conținută de alimente. Apoi fructele și legumele curățate se pun tăiate bucățele pe platouri care se pot suprapune iar apoi aparatul transmite un aer cald care se răcește la contactul cu alimentele și care vine cu mai multă umiditate. Procesul de dezhidratare ține cel mai adesea între 4 și 8 ore la o temperatură între 30 și 70 de grade aproximativ.

Citește mai mult:Dezhidratează fructele și legumele

Bicarbonatul de sodiu are puteri magice in bucatarie

 

Cele 10 puteri formidabile ale bicarbonatului în bucătărie

bicarbonatul de sodiu are puteri magice in bucatarie

 Un fel de super erou în bucătărie, bicarbonatul de sodiu este cel care poate să „îmblânzească” alimentele acide, este cel care poate să aereze un piure, este cel care face să devină carnea mai netedă, nu lasă laptele să se brânzească, accelerează fierberea și așa mai departe. Imposibil să treci pe lângă el de acum înainte.

 

Ce este bicarbonatul de sodiu?

 În domeniul bucătăriei mai ales, poți folosi bicarbonatul de sodiu. Aici se folosește cu un scop alimentar mai ales şi este inofensiv pentru sănătate. Această pudră fină şi albă se poate regăsi în orice raion al supermarketului. În domeniul industriei alimentare, se regăsește sub numele de „E500”. Se folosește foarte des mai ales în țările anglo-saxone şi este unul din compușii principali ai drojdiei alimentare. Iată însă cum se poate folosi în bucătărie.

Citește mai mult:Bicarbonatul de sodiu are puteri magice in bucatarie

Atuuri ale bucătăriei italiene

 

Cele patru atuuri ale bucătăriei italiene

atuuri ale bucatariei italiene

 Cu siguranță că știi care sunt atuurile gurmande ale bucătăriei italiene, care îi sunt savorile şi care îi sunt cele mai delicioase preparate. Dar cu siguranță că nu știi care îi sunt și atuurile în materie de sănătate.

 

Feculenții.

 Printre risotto, aluatul pentru pizza, tartinele și bruschetele, dar şi nenumăratele rețete de paste, italienii consumă multe legume complexe la fiecare masă. Datorită difuzării progresive a energiei, aceste glucide complexe te vor ajuta să nu mai ronțăi toată ziua. De o mini pizza cu ceapă roșie ce zici?

 

Ceapa și usturoiul.

 Foarte des folosite în bucătăria mediteraneană, ceapa și usturoiul sunt două legume condiment care participă la buna funcționare a inimii dar și a arterelor. Ceapa vine mai ales cu quercentina un antioxidant care se asimilează foarte bine, dar și compuși care conțin sulf, care la fel ca şi cei din usturoi ajută la fluidizarea sângelui. Prepară deci fără a mai sta pe gânduri o tartă cu ceapă și cu ricotta.

Citește mai mult:Atuuri ale bucătăriei italiene

Parfumează-ți singură zahărul!

 

Zahărul parfumat face furori în bucătăria ta

parfumeaza ti singura zaharul

 Cu vanilie, cu scorțișoară, cu citrice sau chiar cu flori, zahărul parfumat este cel care face furori atât în cafeaua ta cât și în bucătărie în tot felul de preparate. Ce zici? Încerci?

 

Pentru a obține un zahăr parfumat, nimic mai simplu.

 Dar ai nevoie totuși de zahăr. Până aici, nimic complicat. Și de câteva borcane sau vase care se închid ermetic în care să îl pui la păstrare. De zahărul vanilinat ai auzit deja cu siguranță. În loc să arunci păstăile de vanilie tăiate în două după ce ai scos semințele, mai bine le pui într-un vas, tăiate în bucăți mai mici. Trebuie să scuturi puțin vasul și după o săptămână te vei putea bucura de un zahăr vanilinat ideal pentru iaurturi, pentru cheescakes sau chantilly.

 

Zahăr cu citrice.

 Pentru un zahăr cât mai acidulat trebuie să mizezi pe citrica ta preferată. Coaja lor răzuită va trebui să se amestece apoi cu zahărul. Ideal pentru salatele de fructe sau pentru cafeaua de dimineață.

Citește mai mult:Parfumează-ți singură zahărul!

Seitan, o alternativă la carne?

 

Seitan, carnea vegetarienilor.

seitan o alternativa la carne

 Am putea spune despre seitan că este carnea vegetarienilor. Seitan este un produs bogat în proteine, un produs de descoperit, extrem de ușor de integrat în meniul de zi cu zi.

 

Originea produsului Seitan

 Preparatul seitan vine de la călugării budiști, vegetarieni, care l-au popularizat apoi în întreaga Asie. Şi asta cu mult înainte ca acesta să ajungă în magazinele bio. Pentru a-l obține, trebuie să se folosească făină de grâu care trebuie să se frământe pentru a se obține un aluat. Acest aluat trebuie să se spele în mai multe ape pentru a se putea înlătura amidonul şi pentru a se concentra partea care conține gluten.

 Aluatul astfel obținut care conține aproape numai gluten trebuie să se pună la fiert ca într-o supă de zarzavat pentru a primi mai mult gust. Se vinde bucăți. Gustul său este unul destul de sărat şi depinde şi de ce arome s-au folosit în preparare sa. Aici intră sosul soia, ghimbirul, paprika, ceapă, usturoi sau dafin… trebuie să știi că mai există și unele galette şi fripturi pe bază de seitan care conține pe lângă cereale și legume sau chiar şi carne.

Citește mai mult:Seitan, o alternativă la carne?