Trucuri pentru a folosi resturile de vin

 

8 trucuri pentru a folosi resturile de vin

trucuri pentru a folosi resturile de vin

 Dacă nu ai reușit să termini o sticlă de vin, asta nu înseamnă că trebuie să o arunci. Citește articolul nostru în care îți venim în ajutor cu câteva sfaturi.

 

Prepară un oțet home-made.

 Pune într-un vas sau într- o sticlă o varietate de vin rosu și lasă-l la păstrare timp de mai multe zile. Amestecă însă totul zilnic. În câteva săptămâni te vei putea folosi de un oțet de vin home-made.

 

Pune în valoare savoarea supelor și a tocănițelor.

 Vinurile albe și cele spumante sunt ideale pentru supele cremoase sau mai subțiri, dar şi pentru cele de legume. Vinul roșu este ideal de folosit cu roșiile sau cu felurile de mâncare pe bază de vită. Încearcă de exemplu să prepari un chili.

Citește mai mult:Trucuri pentru a folosi resturile de vin

Alternative pentru a inlocuii ouale in bucatarie

 

Cu ce poţi înlocui ouăle în bucătărie?

alternative pentru a inlocuii ouale in bucatarie

 Unele persoane se văd nevoite să renunțe la toate tipurile de prăjituri sau dulciuri din cauza unei intoleranțe la ouă. Din aceste motive am decis să împărtășim cu tine ideile noastre pentru a înlocui acest aliment în rețete. Este posibil să prepari cele mai delicioase şi mai gurmande dulciuri renunțând la acest ingredient care pentru unii este indispensabil în bucătărie. Şi în plus, aceste mici trucuri nu vor schimba nici gustul, nici textura preparatelor tale culinare. Iată cum poți înlocui deci ouăle.

 

Înlocuiește ouăle cu banane.

 Dacă o anumită persoană din familie sau chiar tu suferiți din cauza intoleranței la ouă trebuie neapărat să găsești o alternativă. Primul nostru truc este valabil doar pentru preparatele dulci deoarece o jumătate de banană va înlocui oul pe care trebuie să îl folosești la anumite reţete. Este de ajuns dacă reduci banana sub formă de piure şi dacă folosești mixtura în locul oului.

Citește mai mult:Alternative pentru a inlocuii ouale in bucatarie

Alimente energizante

 

7 alimente energizante pentru o zi productivă

alimente energizante

 Data viitoare când vrei să îți faci plinul de energie, lasă deoparte cafeaua sau alte băuturi energizante şi apelează la alimentele energizante care sunt mult mai sănătoase.

 

Apa cu lămâie.

 Este cea mai simplă modalitate de a te umple de energie. Adăugând apei lămâie te vei putea bucura de o băutură energetică naturală, plină de electroliți care sunt esențiali pentru celulele care produc energie.

 

Un fruct proaspăt.

 Zahărul natural din fructe este cel care furnizează energie cu un efect rapid atunci când te simți lipsit de vlagă. Vei reuși să menții glicemia la un nivel constant deoarece fructele conțin foarte multe fibre. Îți poți prepara un suc smoothie energizant pentru micul dejun, cu coacăze pentru concentrare, cu căpșuni pentru vitamina C care permite transformarea grăsimilor în energie şi cu iaurt care conține magneziu şi ajută la reglarea nivelului de energie şi la eliberarea acestuia. Poți adăuga şi un fruct tropical cum ar fi ananasul.

Citește mai mult:Alimente energizante

Fibrele alimentare

 

Puterea fibrelor alimentare

fibrele alimentare

 Auzi peste tot vorbindu-se despre fibrele alimentare și despre beneficiile acestora asupra sănătății. Care este diferența dintre fibrele solubile și cele insolubile? Unde putem găsi fibrele și care sunt particularitățile lor?

 

Ce sunt fibrele?

 Fibrele fac parte din familia glucidelor. Fibrele furnizează mai puține calorii decât zaharurile simple (miere, zaharurile naturale din fructe sau din lapte) și decât unele glucide complexe precum amidonul din produsele cerealiere. Cum este posibil acest lucru? Este vorba despre un tip de glucide care traversează sistemul digestiv ajungând practic intacte in intestinul gros, unde fermentează datorită acțiunii bacteriei florei intestinale.

 

Fibre solubile sau fibre insolubile?

 Există două tipuri de fibre, solubile și insolubile. Oricare ar fi tipul lor, toate fibrele sunt benefice organismului.

Citește mai mult:Fibrele alimentare

Cum pastram alimentele vara

 

Cum păstrăm alimentele pe căldură?

cum pastram alimentele vara

 Vara gospodinele se confruntă cu foarte multe probleme, printre care și prospețimea alimentelor, a mâncării, a fructelor și a legumelor, a tartelor luate la picnic, a mititeilor preparați proaspeți, și lista poate continua. Soarele poate degrada foarte ușor alimentele preparate termic, dar și unele fructe și legume care nu rezistă prea mult în soare. Temperaturile ridicate din sezonul cald provoacă de asemenea și multe toxiinfecții alimentare, iar simptomele precum greața, vărsăturile, diareea ori balonarea nu trebuie ignorate. Severitatea infecțiilor digestive poate depinde de la o persoană la alta, în funcție de imunitate și de starea generală de sănătate a persoanei respective. Să vedem așadar ce putem face pentru a evita toxiinfecțiile alimentare.

Citește mai mult:Cum pastram alimentele vara