Ciorbă de fasole boabe (rețetă de post)
Ciorba de fasole este ideală atunci când vă este poftă de o ciorbiță consistentă È™i deopotrivă gustoasă. Dacă ne aflăm în post, atunci aceasta este reÈ›eta ideală. Pentru a prepara o reÈ›etă de ciorbă de fasole boabe ca la mama acasă, avem nevoie de ingrediente cât mai proaspete, dar È™i de câteva trucuri pe care să le urmăm.
Ingrediente necesare pentru ciorba de fasole
Pentru o delicioasă ciorbă de fasole boabe, avem nevoie de aproximativ 300 de grame de fasole (o cană È™i jumătate), doi morcovi, două cepe, jumătate de È›elină, jumătate de ardei gras roÈ™i, sare, cimbru, roÈ™ii în bulion È™i o foaie de dafin.
Cum preparam ciorba de fasole
În primul rând trebuie să È™tiÈ›i că fasolea se lasă peste noapte într-o oală cu apă la înmuiat. AÈ™a va fierbe mult mai repede, nu va mai produce neplăcutele gaze la stomac È™i nu va mai fi nevoie să adăugăm bicarbonatul de sodiu la foc. Cirba de fasole este o reÈ›etă care cere mult timp de pregătire, necesită timp pentru fierbere la foc mic, pentru a fi mai delicioasă. AÈ™adar, după ce a stat peste noapte la înmuiat fasolea, scurgeÈ›i apa È™i spălaÈ›i bine fasolea, încă o dată. Trebuie să È™tiÈ›i de la bun început că fasolea se fierbe în trei ape.
PuneÈ›i apă la fiert într-o oală mai mare, È™i adăugaÈ›i fasolea. LăsaÈ›i-o la fiert circa un sfert de ceas, după care schimbaÈ›i apa. Mai lăsaÈ›i încă un sfert de ceas fasolea să fiarbă în cea de-a doua apă, È™i scurgeÈ›i-o. În cea de-a treia apă, abia, adăugăm ingredientele cu încredere.
Între timp, spălaÈ›i bine toate ingredinetele È™i tocaÈ›i-le cubuleÈ›e mărunte, potrivite. AdăugaÈ›i-le în cea de-a treia apă în care fierbe fasolea. PuteÈ›i alege să le È™i trageÈ›i puÈ›in la tigaie înainte să le puneÈ›i în apă. PotriviÈ›i de sare È™i adăugaÈ›i È™i roÈ™iile în bulion tocate mărunt. Se serveÈ™te caldă.
Pofta buna!