Supă de pui cu găluște

 

Supă de pui cu găluști

supa de pui cu galuste

 Supa de pui cu găluști este o rețetă tradițională românească și nu există gospodină care să nu o fi făcut-o. Dacă nu ați încercat să faceți supa de pui cu găluști până acum, atunci acum este momentul. Supa de pui cu găluști favorizează tranzitul intestinal și aduce un aport semnificativ de lichide în organism. Așadar, consumul zilnic de supă este recomandat, și o delicioasă supă cu găluști este ideală pentru un prânz sățios.

 

Ingrediente necesare pentru a prepara supa de pui cu găluști

 Supa de pui cu găluști necesită, în primul rând, bucăți de pui. Jumătate de kilogram de bucăți de pui sunt suficiente pentru o oală de ciorbă. Iar dacă puiul este de țară, dacă aveți norocul să faceți supa cu pui de țară, veți simți diferența. Așadar, aveți nevoie de bucățele de pui. Puteți folosi aripile de la pui, spatele, pieptul tăiat în bucățele mici, orice vă atrage mai mult. ca și legume, aveți nevoie de un morcov mare, un ardei gras roșu, o ceapă albă mare, o rădăcină de țelină, un dovlecel mic, o roșie și doi cartofi de mărime medie. Pentru găluști, aveți nevoie de griș de grâu, cam patru-cinci linguri, și două ouă, dacă se poate tot de țară. În plus, mai aveți nevoie și de o legătură de pătrunjel, sare, și ulei pentru găluști.

 

Preparare supa de pui cu găluști

 Se pun la fiert, într-o oală mare, bucățile de pui. Se spumuiesc din când în când, pentru a înlătura spuma. Nu schimbați apa de la pui, aceasta dă savoare supei. Lăsați puiul să fiarbă încet, și apoi curățați și spălați bine toate legumele. Tăiați morcovul fin, ceapa fideluță, ardeiul cubulețe mici, rădăcina de țelină, curățați dovlecelul de coajă și tăiați bucățele mici de mărimea unor cubulețe, și cartofii. Adăugați legumele în apa în care fierbe puiul, și potriviți și de sare supa. Dacă puiul a lăsat prea multă grăsime, mai luați din ea cu lingura. După ce ați pus și legumele și puiul la fiert, apucați-vă de compoziția pentru găluști. Bateți două ouă foarte bine, amestecându-le cu un praf de sare, puțin ulei, și apoi turnați în ploaie grișul, câte o lingură pe rând. Când legumele sunt aproape fierte, formați cu lingura găluștile și puneți-le cu grijă, pe rând, în oala cu supă. Adăugați apoi o cănuță de apă rece pentru ca acestea să nu se desfacă. Mai potriviți o dată supa de sare, și lăsați să fiarbă găluștile. Adăugați spre final și roșia (poate fi și roșie în bulion) tocată mărunt amestecată cu o linguriță de bulion sau de suc de roșii. Când închideți supa, adăugați și pătrunjelul tocat mărunt. De ce nu, puteți alege să puneți mărar în supă în loc de pătrunjel.

 

Cum servim supa de pui cu găluști

 Supa de pui cu găluști se servește caldă, alături de o chiflă proaspătă. Supa de pui cu găluște este ideală atât pentru masa de prânz, cât și pentru cină, dacă nu mai consumăm felul doi.

Pofta buna!

Mai poți citi din Rețete - Supe si ciorbe

Supă-cremă anti-infla…

  Supă-cremă anti-inflamatorie  Această supă cremoasă de cartofi cu condimente anti-inflama...

Supă indiană de linte…

  Masoor Dal este delicioasă și plină de nutrienți benefici  Vă prezentăm în acest artico...

Supă de avocado

  Supa de avocado este bogată in enzime, proteine și acizi grași esențiali  Următoarea re...

10 supe de post sănăt…

10 supe de post  Rețetele prezentate în acest articol sunt foarte binevenite pentru Postul Pașt...

Idei pentru niște supe…

  10 idei pentru niște supe mai glamour în această iarnă  Nu te-ai gând...

Cum te poți bucura alt…

  Supele, ideale pentru sezonul rece  Supele sunt probabil cele mai delicioase feluri ...

Idei de supe de încerc…

  5 idei de supe de încercat în această seară  Gata cu supele reci ale v...

Supa, aliatul tău pe …

  Supa, cel mai bun aliat al tău pentru iarna ce vine  Cum iarna se apropie cu pași ...

Trucuri pentru cea mai …

  Trucuri şi sfaturi pentru cea mai delicioasă supă de legume  Înainte de a t...

Supe ideale pentru sezo…

  6 supe ideale pentru sezonul rece  Oare care este cel mai bun fel de mâncare p...

Supe reci si gaspacho

  Supe reci şi gaspacho  Vara este și anotimpul ideal pentru a-ți face plinul cu le...

Supa de linte

  Supa de linte  Daca te-ai decis sa tii postul crestin de miercuri si vineri sau alt ...

De ce este bine sa manc…

  De ce este bine sa mancam supa?  Unii dintre voi stramba din nas doar la auzul cuvan...

Ciorbă de fasole boabe

  Ciorbă de fasole boabe (rețetă de post)  Ciorba de fasole este ideală atunci c&a...

Idei pentru sublimarea …

  Cateva idei pentru sublimarea supelor tale  Supa este un fel minunat de mancare care...

Supă de cocoș cu tăi…

  Supă de cocoș cu tăieței  Supa de pui cu tăieței este o adevărată delicates...

Supă de post

  Supă de post   În perioada postului, pregătirea de supe și de ciorbe e...

Supă de pasăre cu leg…

  Supă de pasăre cu legume  Supa de pasăre este un adevărat deliciu, indiferent &i...

Ciorbă de burtă

  Ciorbă de burtă  Ciorba de burtă este una din delicatesele bucătăriei româ...

Supă de pui cu găluș…

  Supă de pui cu găluști  Supa de pui cu găluști este o rețetă tradițională r...