Supă de pui cu găluști
Supa de pui cu găluÈ™ti este o reÈ›etă tradiÈ›ională românească È™i nu există gospodină care să nu o fi făcut-o. Dacă nu aÈ›i încercat să faceÈ›i supa de pui cu găluÈ™ti până acum, atunci acum este momentul. Supa de pui cu găluÈ™ti favorizează tranzitul intestinal È™i aduce un aport semnificativ de lichide în organism. AÈ™adar, consumul zilnic de supă este recomandat, È™i o delicioasă supă cu găluÈ™ti este ideală pentru un prânz sățios.
Ingrediente necesare pentru a prepara supa de pui cu găluști
Supa de pui cu găluÈ™ti necesită, în primul rând, bucăți de pui. Jumătate de kilogram de bucăți de pui sunt suficiente pentru o oală de ciorbă. Iar dacă puiul este de È›ară, dacă aveÈ›i norocul să faceÈ›i supa cu pui de È›ară, veÈ›i simÈ›i diferenÈ›a. AÈ™adar, aveÈ›i nevoie de bucățele de pui. PuteÈ›i folosi aripile de la pui, spatele, pieptul tăiat în bucățele mici, orice vă atrage mai mult. ca È™i legume, aveÈ›i nevoie de un morcov mare, un ardei gras roÈ™u, o ceapă albă mare, o rădăcină de È›elină, un dovlecel mic, o roÈ™ie È™i doi cartofi de mărime medie. Pentru găluÈ™ti, aveÈ›i nevoie de griÈ™ de grâu, cam patru-cinci linguri, È™i două ouă, dacă se poate tot de È›ară. În plus, mai aveÈ›i nevoie È™i de o legătură de pătrunjel, sare, È™i ulei pentru găluÈ™ti.
Preparare supa de pui cu găluști
Se pun la fiert, într-o oală mare, bucățile de pui. Se spumuiesc din când în când, pentru a înlătura spuma. Nu schimbaÈ›i apa de la pui, aceasta dă savoare supei. LăsaÈ›i puiul să fiarbă încet, È™i apoi curățaÈ›i È™i spălaÈ›i bine toate legumele. TăiaÈ›i morcovul fin, ceapa fideluță, ardeiul cubuleÈ›e mici, rădăcina de È›elină, curățaÈ›i dovlecelul de coajă È™i tăiaÈ›i bucățele mici de mărimea unor cubuleÈ›e, È™i cartofii. AdăugaÈ›i legumele în apa în care fierbe puiul, È™i potriviÈ›i È™i de sare supa. Dacă puiul a lăsat prea multă grăsime, mai luaÈ›i din ea cu lingura. După ce aÈ›i pus È™i legumele È™i puiul la fiert, apucaÈ›i-vă de compoziÈ›ia pentru găluÈ™ti. BateÈ›i două ouă foarte bine, amestecându-le cu un praf de sare, puÈ›in ulei, È™i apoi turnaÈ›i în ploaie griÈ™ul, câte o lingură pe rând. Când legumele sunt aproape fierte, formaÈ›i cu lingura găluÈ™tile È™i puneÈ›i-le cu grijă, pe rând, în oala cu supă. AdăugaÈ›i apoi o cănuță de apă rece pentru ca acestea să nu se desfacă. Mai potriviÈ›i o dată supa de sare, È™i lăsaÈ›i să fiarbă găluÈ™tile. AdăugaÈ›i spre final È™i roÈ™ia (poate fi È™i roÈ™ie în bulion) tocată mărunt amestecată cu o linguriță de bulion sau de suc de roÈ™ii. Când închideÈ›i supa, adăugaÈ›i È™i pătrunjelul tocat mărunt. De ce nu, puteÈ›i alege să puneÈ›i mărar în supă în loc de pătrunjel.
Cum servim supa de pui cu găluști
Supa de pui cu găluÈ™ti se serveÈ™te caldă, alături de o chiflă proaspătă. Supa de pui cu găluÈ™te este ideală atât pentru masa de prânz, cât È™i pentru cină, dacă nu mai consumăm felul doi.
Pofta buna!