Cateva idei pentru sublimarea supelor tale
Supa este un fel minunat de mancare care te ajuta sa te incalzesti sau sa te racoresti. Poti obtine o consistenta perfecta si un gust concentrat atunci cand o prepari. Si daca adaugi ceea ce trebuie vei reusi sa transformi un fel de mancare perfect intr-o adevarata compozitie sofisticata.
Otetul balsamic.
Adauga o lingura de otet balsamic – de preferinta siropos si doua linguri de smantana proaspata si densa la supa ta crema de linte. Vei fi incantata cu siguranta de rezultatul obtinut.
Crutoane facute in casa.
O supa cu ceapa, cu praz, cu morcovi sau cu napi si cartofi te ajuta sa te bucuri de un gust delicat alaturi de niste crutoane trase prin unt.
Legume, legume si iarasi legume.
Adauga supelor tale un strop de culoare. Portocaliu mizand pe trei legume care au niste note delicate dulci si de aluna. Ai nevoie de un cartof dulce, de doi dovlecei butternut si de doi morcovi. Sau poti opta pentru verde prin intermediul prazului, a spanacului sau a ierburilor. O culoare puternica si o savoare puternica. Doua linguri de smantana si putin piper te vor ajuta sa le obtii.
Putina aroma.
Daca trufele originale sunt inaccesibile ca pret, poti miza pe un ulei de masline cu aroma de trufe sau pe sare cu trufe. Sunt ingredientele ideale pentru a parfuma cele mai banale supe. Cele doua sunt ideale pentru o supa crema de topinambour sau de pastarnac. Cativa stropi de ulei peste au si ele un efect minunat.
Un strop de exotism.
Daca vrei sa obtii o supa mai exotica apeleaza la laptele de cocos si la smantana lichida integrala in parti egale. Laptele de cocos, dulce si perfect cremos se potriveste de minune cu dovleceii sau cu alte legume cu o savoare de alune.
Branza.
Adauga o bucata sau doua de branza in supa si vei avea parte de o supa cu o nota catifealata si bine gatita.