Supă de post
În perioada postului, pregătirea de supe È™i de ciorbe este o adevărată provocare pentru gospodine deoarece reÈ›etele sunt destul de limitate. Dacă vorbim de postul PaÈ™telui, cel în care ne aflăm È™i noi, atunci oportunitățile sunt ceva mai multe – putem prepara o delicioasă supă de fasole, de lobodă, de È™tevie, de salată, dar oricând putem apela È™i la o supă cremă de mazăre sau la o supă cremă de ciuperci, asezonate cu crutoane, la o supă cremă de linte sau la o delicioasă ciorbă cu periÈ™oare de soia. Ne trebuie doar puÈ›ină imaginaÈ›ie, È™i reÈ›etele vin de la sine. Însă supa de bază în orice post este supa de legume, extrem de simplu de făcut, gustoasă È™i de ce nu, sățioasă.
Ingrediente necesare pentru a prepara supa de post
Pentru o delicioasă supă de legume, avem nevoie de doi ardei graÈ™i, unul roÈ™u È™i unul galben, un dovlecel mic, doi morcovi, patru sau cinci cartofi, două cepe măriÈ™oare, puÈ›ină È›elină sau păstârnac, o lingură de ulei, sare, două roÈ™ii în bulion È™i pătrunjel.
Cum preparam supa de post
Într-o oală de mărime medie, se pun la foc patru litri de apă, cu puÈ›ină sare. Se curăță, se spală È™i se toacă legumele în cubuleÈ›e de mărime potrivită. Se adaugă în primă fază ceapa, morcovul È™i păstârnacul sau È›elina la fiert, după câteva minute se adaugă ardeiul gras È™i dovlecelul, iar la urmă de tot adăugăm È™i cartofii tăiaÈ›i cubuleÈ›e. Când cartofii sunt fierÈ›i, adăugăm roÈ™iile din conservă, sau, mai bine, roÈ™ii proaspete, tocate mărunt, împreună cu câteva linguri de bulion sau de suc de roÈ™ii È™i se potriveÈ™te de sare. Tot odată cu roÈ™iile se adaugă È™i uleiul pentru un plus d gust. Înainte de a stinge flacăra, presăraÈ›i È™i pătrunjel verde, proaspăt.
Se servește caldă alături de un ardei iute proaspăt sau murat și de o chiflă aburindă. Se poate servi și rece.
Pofta buna!