Supa, cel mai bun aliat al tău pentru iarna ce vine
Cum iarna se apropie cu paÈ™i repezi, ai nevoie de un aliat care să te încălzească ÅŸi care să te facă să te simÈ›i cât mai bine. Supa este cea mai bună alegere. Și o veste bună. Este foarte bună ÅŸi pentru siluetă È™i vine cu o senzaÈ›ie de saÈ›ietate mai îndelungată. Deci, te-ai decis, în această seară în meniu trebuie să se afle supa.
Supa tradiÈ›ională conÈ›ine în general legume.
Ori, fibrele conținute de acest legume nu numai că pot limita absorbția grăsimilor și a colesterolului, dar pot mări și senzația de sațietate.
Deci pentru a limita dorinÈ›a de a ronțăi la ore nepotrivite È™i pentru a combate kilogramele în plus, nimic nu se compară cu o farfurie de supă în momentul în care foamea se face resimÈ›ită. Și servită pe post de antreu, supa te satură È™i mai repede. Și chiar dacă supa nu te face să slăbeÈ™ti, aceasta îÈ›i permite să limitezi ceea ce mai mănânci la masă.
Supa este compusă în principal din apă È™i legume.
Un alt interes cu care vine supa, atunci când ai grijă de siluetă, este următorul: supa vine cu un nivel scăzut de calorii în raport cu cantitatea pe care o consumăm.
Legumele ÅŸi apa care compun supa, sunt în general niÈ™te alimente care conÈ›in foarte puÈ›ine calorii. Acestea ocupă un volum mare la tine în farfurie dar È™i la tine în stomac È™i se digeră extrem de repede. Deci senzaÈ›ia de saÈ›ietate se instalează mai repede È™i durează È™i mai mult timp. Faţă de alimentele care conÈ›in foarte multe calorii.
Supa aduce un aport de micronutrienţi indispensabil.
Un alt avantaj deloc de neglijat al supei – vine cu niÈ™te micronutrienÅ£i importanÈ›i È™i indispensabili pentru a evita orice deficientă de vitamine ÅŸi de minerale atunci când eÅŸti la regim.
Ce trebuie să mănânci cu supa pentru o masă foarte echilibrată?
Trebuie să mănânci supă minim de 2, 3 ori pe săptămână, chiar zilnic. Dar esenÈ›ial este să variezi plăcerile ÅŸi să inovezi cât mai mult pentru a nu te plictisi foarte repede.
Supa pe post de antreu.
Un bol de ciorbă de legume, adică praz, conopidă, napi, morcovi, dovlecei, È›elină, ceapă, roÈ™ii, broccoli, alături de un fel de mâncare cu feculenÅ£i ÅŸi cu proteine. Aici intră peÈ™tele, ouăle ÅŸi carnea. Încheie masa cu un fruct de sezon sau cu un produs lactat.
Supa ca fel de mâncare principal.
O supă preparată cu legume, cu un feculent, cartofi, linte, mazăre, bulghur sau quinoa, dar È™i o sursă de proteine. Aici intră È™unca sau somonul. Încheie masa cu un fruct de sezon sau cu un produs lactat.
Bine de știut.
Fii cât mai econom atunci când vine vorba despre materiile grase. Pentru ca supa să fie mai groasă, mai densă È™i mai onctuoasă, poÈ›i înlocui smântâna proaspătă cu lapte, cu cremă de soia sau cu amidon de porumb,
Cel mai bine ar fi să eviÈ›i È™i brânza È™i să aromatizezi supa cu mirodenii pentru a limita cât mai mult aportul de sare.