Supă de pasăre cu legume
Supa de pasăre este un adevărat deliciu, indiferent în ce combinaÈ›ie este preparată. Și organismul nostru are nevoie zilnic de supe È™i ciorbe pentru a avea un tranzit intestinat bun È™i pentru a aduce un aport de lichide extrem de benefic pentru organism. Iar dacă pasărea este de curte È™i legumele sunt proaspete, cu atât mai delicioasă È™i mai sănătoasă este. Supele sunt indicate în toate dietele de slăbit de către nutriÈ›ioniÈ™ti deoarece au un aport caloric scăzut dar sunt foarte hrănitoare totodată.
Ingrediente necesare pentru prepararea supei de pasăre cu legume
Pentru a prepara delicioasa supă de pasăre cu legume, avem nevoie de tacâmuri de pui, preferabil pui de curte, dar sunt foarte buni È™i cei de cumpărat. AÈ™adar, putem folosi aripile, spatele, pulpele superioare, inimioara, ficatul, gâtul, chiar È™i pieptul de pui. Alegerea vă aparÈ›ine. De asemenea, mai avem nevoie de două cepe, un morcov mare, trei cartofi de mărime medie, puÈ›in orez (cam o mână), un ardei gras roÈ™u sau galben, un dovlecel, puÈ›ină È›elină, sare È™i roÈ™ii în bulion.
Cum preparam supa de pasăre cu legume
Supa de pui cu legume se prepară foarte simplu È™i rapid. Se spală carnea de pui în mai multe ape È™i se pune la fiert. Din când în când, se spumuieÈ™te supa, lăsând cât de multă sau de puÈ›ină grăsime de pui vreÈ›i. Aceasta se va aduna la suprafață, È™i, dacă este prea multă, o puteÈ›i alege cu o lingură. În timp ce carnea fierbe, spălaÈ›i bine È™i tocaÈ›i toate legumele în cubuleÈ›e de mărime potrivită. La timpul potrivit, atunci când carnea nu mai face deloc spumă, se adaugă legumele tocate în apa în care a fiert carnea. Se lasă la fiert, iar spre final se adaugă orezul spălat È™i lăsat la înmuiat într-o cană cu apă. Separat, se toacă roÈ™iile cubuleÈ›e È™i se adaugă în supă, cu două-trei linguri de bulion sau de suc de roÈ™ii. se mai lasă zece minute pe foc, se potriveÈ™te de gust, apoi se închide È™i se adaugă deasupra, opÈ›ional, mărar sau pătrunjel proaspăt.
Se serveÈ™te caldă, È™i se poate adăuga È™i o linguriță de smântână proaspătă pentru un plus de savoare.
Pofta buna!