5 idei de supe de încercat în această seară
Gata cu supele reci ale verii, cu tot felul de variante de gaspacho, a venit momentul să consumi numai supe calde şi reconfortante.
O supă orientală – supă de boabe de fasole favă cu condimente.
Pune la fiert 500 de grame de boabe de fasole favă într-un litru de apă sărată. Scoate sâmburii ÅŸi păstrează apa în care au fiert. Amestecă apoi fasolea favă cu 10 cl de smântână lichidă È™i începe să amesteci. Mai pune ÅŸi puÈ›ină supă de legume pentru a obÈ›ine mai multă consistență. Presară peste chimion ÅŸi coriandru. Adaugă ÅŸi sare ÅŸi piper. La momentul servirii mai poÈ›i adăuga È™i un strop de ulei de argan.
Cu legume uitate – o supă cu tragopogon.
Curăţă 1 kg de tragopogon ÅŸi taie-l rondele. Trage apoi la tigaie o ceapă în puÅ£in ulei de măsline apoi adaugă ÅŸi tragopgonul ÅŸi un cartof. Varsă peste ÅŸi 75 cl de apă. După ce a fiert totul, amestecă ÅŸi adaugă smântână. Asezonează.
Gratinată- o supă de ceapă.
Trage la tigaie 4 cepe în unt ÅŸi ulei de măsline. Adaugă o lingură plină vârf cu făină ÅŸi mai amestecă puÈ›in. Pune peste ÅŸi 1,5 litri de apă. Lasă totul la fiert ÅŸi după mai lasă pe foc la foc dulce totul. Asezonează. Pune apoi totul în niÈ™te boluri care merg la cuptor. Pune deasupra fiecărui bol o felie de pâine prăjită frecată cu usturoi. Acoperă totul cu brânză răzuită. Lasă totul la cuptor timp de 5 minute.
Verde- supă de mazăre şi frunze de coriandru.
Trage în puÈ›in ulei de măsline 2 eÅŸalote mărunÈ›ite apoi adaugă 800 de grame de mazăre congelată. Pune peste un litru de apă. După ce a fiert, mai lasă totul pe foc timp de 15 minute. Amestecă ÅŸi mazărea cu Kiri ÅŸi puÈ›ină supă de legume până vei obÈ›ine o textură cremoasă. Asezonează. La momentul servirii adaugă coriandru ÅŸi puÈ›ină brânză feta.
O supă provensală – o supă cu sos pesto.
Pune la fiert 3 litri de apă sărată ÅŸi adaugă în ea ÅŸi 750 de grame de fasole albă ÅŸi 750 de grame de fasole roÈ™ie, dar ÅŸi 750 de grame de fasole verde, 2 bucăți de praz, 2 cartofi ÅŸi È›elină. Lasă totul pe foc timp de o oră ÅŸi jumătate. Prepară ÅŸi sosul pesto cu 4 căței de usturoi ÅŸi frunze de busuioc. Adaugă două roÅŸii decojite ÅŸi pune peste ÅŸi ulei de măsline pentru a se forma o pastă. După ce e gata pasta, adaugă sosul. Când e gata supa mai pune pese ÅŸi brânză răzuită.