10 supe de post
 Rețetele prezentate în acest articol sunt foarte binevenite pentru Postul Paștelui și au ca ingrediente legume proaspete și pline de nutrienți esențiali. Să vedem care sunt cele 10 supe de post, sănătoase și delicioase:
1. Supă cremă de legume verzi
 Această supă delicioasă este bogată în fibre datorită ingredientelor sale vedetă, spanacul și brocoli. Ambele legume sunt ideale pentru purificarea corpului de excesul de toxine. În plus, având un conținut ridicat vitamina A, această supă, consumată frecvent, ajută la menținerea sănătății părului și pielii.
 Preparare: Prepararea acestei supe este foarte ușoară. Avem nevoie de următoarele ingrediente: 3 căni de spanac, o tulpină de țelină, un praz, 2 buchețele de brocoli, ulei extravirgin de măsline, piper proaspăt măcinat și sare marină după gust. Țelina, prazul și brocoli se fierb la aburi câteva minute, apoi cu ajutorul blenderului se procesează. Se adaugă spanacul spălat și tăiat, puțină apă în care au fiert legumele, o lingură de ulei de măsline și se procesează până se obține o cremă fină. Se asezonează după gust cu piper proaspăt măcinat și sare marină.
2. Supă de legume
 Această supă ușoară de legume este ușor de preparat și are o aromă delicioasă. Conținutul său ridicat de vitamine o face perfectă pentru perioada de post.
 Preparare: Avem nevoie de următoarele ingrediente: 1 morcov, 1 cană cu apă, 1 ceapă, ½ tijă de țelină, 1 usturoi, ½ praz, 1 legătură de pătrunjel, piper proaspăt măcinat și sare marină după gust. Se spală toate ingredientele și se taie bucăți mai mici, apoi se pun la fiert (în afară de pătrunjel) într-o oală la foc mic. Când supa este gata, se adaugă sare marină și piper după gust și se asezonează cu pătrunjelul proaspăt tocat.
3. Supă Gazpacho
 Această supă foarte populară mai ales în țările mediteraneene se servește rece sau la temperatura camerei, cu crutoane sau felii de pâine prăjită. Este hidratantă și oferă vitamine și fibre care impulsionează metabolismul.
 Preparare: Avem nevoie de următoarele ingrediente: 1 ceapă mică, 1 jumătate de kg de roșii, 1 sau 2 căței de usturoi, ½ castravete, 2,5 ml de ulei extravirgin de măsline, sare marină și ½ ardei verde. Roșiile se spală, se curăță de coajă și se taie în bucăți mai mici. Se spală și se taie mărunt ardeiul, castravetele, usturoiul și ceapa. Cu ajutorul unui blender se procesează toate aceste ingrediente. Dacă lichidul este prea dens, se poate adăuga apă până când obținem textura dorită. La final se adaugă uleiul de măsline, sare și piper după gust. Se servește imediat.
4. Supă cremă de legume cu alge Kombu
 Această supă este foarte eficientă pentru detoxifierea organismului. Combinarea algelor cu legume este sinonimul unei diete sănătoase. Clorofila din alge are un efect regenerant asupra organismului, iar enzimele prezente în mod natural în acestea stimulează digestia. Totodată, fibrele conținute de alge împiedică depunerea de grăsimi pe pereții vaselor sanguine, reducând astfel riscul de ateroscleroza și de infarct miocardic.
 Preparare: Avem nevoie de următoarele ingrediente: 1 kg de dovleac, 1 ceapă, ulei extravirgin de măsline, 1 măr, o jumătate de dovlecel, 1 algă kombu, 2 linguri de oregano uscat, sare marină și piper. Se curăță și se taie în bucăți mai mici dovleacul, dovlecelul, ceapa și mărul. Se încălzește într-o oală puțin ulei de măsline și se călesc ușor legumele. Apoi se acoperă cu apă, se adaugă oregano și alga Kombu și se lasă la foc mic până se înmoaie legumele. Cu ajutorul unui blender se procesează toate ingredientele, se adaugă sare și piper după gust.
5. Supă cremă de sfeclă roșie
 Sfecla roÈ™ie este foarte bogată în fier È™i vitamina C, ambele fiind necesare pentru combaterea anemiei È™i a inflamaÈ›iei din corp. Sfecla roÈ™ie este o sursă excelentă de minerale, vitamine È™i antioxidanÈ›i care purifică organismul È™i ajută la combaterea daunelor cauzate de radicalii liberi.Â
 Preparare: Avem nevoie de următoarele ingrediente: 1 sfeclă roșie, 750 ml de apă, 1 morcov mic, 1 praz, 1 frunză de dafin, 1 ceapă, ulei extravirgin de măsline, 1 cățel de usturoi, sare marină și piper proaspăt măcinat. Mai întâi se spală, se curăță și se taie cubulețe sfecla, prazul, morcovul și ceapa. Toate aceste ingrediente se pun la fiert cu apa, se adaugă usturoiul și frunza de dafin, se acoperă și se lasă la foc mic. Când sunt gata, se procesează cu ajutorul blenderului, apoi se asezonează cu sare, piper și puțin pătrunjel verde proaspăt tocat.
6. Supă cremă de morcovi și fenicul
 Morcovii au o valoare nutrițională deosebită. Una dintre principalele proprietăți ale morcovilor este conținutul lor bogat de vitamina A, care aduc multiple beneficii sănătății noastre. Având un gust unic și savuros care se combină foarte bine și cu alte alimente, morcovii se pot consuma fără probleme în diverse preparate.
 Preparare: Avem nevoie de următoarele ingrediente: 500 grame de morcovi, o jumătate de rădăcină de fenicul, ulei extravirgin de măsline, o ceapă și un cățel de usturoi. Mai întâi se spală și se taie rădăcina de fenicul în bucăți mai mici. Într-o oală se adaugă puțin ulei de măsline și se călesc ușor bucățile de fenicul.  În altă oală se adaugă morcovul spălat și tăiat și restul ingredientelor, se adaugă două căni cu apă și se fierbe la foc mic timp de 30 minute. Când sunt gata, se adaugă și feniculul călit, iar cu ajutorul blenderului se procesează până se obține o cremă fină. Se servește proaspătă.
7. Supă de ceapă și țelină
 Ceapa este o sursă bogată de minerale și oligoelemente precum calciu, magneziu, clor, cobalt, fier, potasiu, dar și vitaminele A, B, C și E. La rândul său, țelina este un aliment depurativ, diuretic, hipocaloric, antioxidant, o sursă bogată de zinc, vitaminele A, B, C și D și magneziu.
 Preparare: Avem nevoie de următoarele ingrediente: o ceapă medie, o rădăcină de țelină, un morcov, un păstârnac, ulei extravirgin de măsline, piper proaspăt măcinat și sare marină după gust. Legumele se spală, se curăță și se taie cubulețe. Se pun la fiert cu două căni de apă și se lasă la foc mic timp de 30 minute. Când sunt gata, se adaugă o lingură de ulei extravirgin de măsline și se procesează cu blenderul. Se adaugă sare și piper după gust și se servește cu pătrunjel verde proaspăt tocat.
8. Supă cremă de usturoi
 Usturoiul are proprietăți antivirale, antibacteriene și antifungice, acestea fiind esențiale pentru combaterea riscului de coagulare a sângelui. Această supă cremă este excelentă pentru purificarea organismului, dar și pentru întărirea sistemului imunitar. În plus, este foarte ușor de preparat.
 Preparare: Avem nevoie de următoarele ingrediente: trei căpățâni de usturoi, un litru de apă, o linguriță de cimbru uscat, o frunză de dafin, trei frunze proaspete de salvie, sare și piper după gust. Usturoiul curățat se fierbe timp de 15 minute într-un litru de apă sărată, apoi se ia de pe foc și se adaugă cimbrul, dafinul și salvia și se lasă la infuzat timp de 10 minute. Se strecoară și se consumă doar infuzia astfel obținută.
9. Supă cremă de dovlecei
 Dovleceii sunt un aliment uşor digerabil și sunt bogați în potasiu, magneziu şi fibre. Consumul de dovlecei reduce riscul de infarct și de accidente vasculare cerebrale (datorită magneziului și folaților) și ajută la scăderea tensiunii arteriale. Supa cremă de dovlecei este foarte simplu de preparat și este o variantă ideală pentru perioada postului.
 Preparare: Avem nevoie de următoarele ingrediente: doi dovlecei, un morcov, 4 tije de țelină, piper proaspăt măcinat și sare marină după gust. Legumele se fierb la foc mic într-o jumătate de litru de apă. Când sunt gata, le procesăm cu ajutorul blenderului până când obținem o cremă omogenă și asezonăm cu sare și piper după gust. Putem servi supa cu crutoane sau felii de pâine prăjită.
10. Supă rece de avocado
 Avocado este considerat unul dintre cele mai sănătoase alimente. Fructul de avocado este o sursă excelentă de grăsimi mono nesaturate care aduc numeroase beneficii pentru sănătatea cardiacă. De exemplu, o cană de avocado tăiat cubulețe conține 39% din necesarul zilnic de vitamina K, 25% din necesarul zilnic de vitamina C și 22% din necesarul zilnic de folați. De asemenea, avocado odată ingerat se transformă rapid în energie și conține foarte puțină fructoză.
 Preparare: Pentru a prepara această supă avem nevoie de următoarele ingrediente: 2 linguri de ulei de măsline extravirgin, 1 ceapă galbenă tăiată, 4 căni de supă de legume, 2 avocado copți, curățați și tăiați în bucățele, piper proaspăt măcinat, după gust, un cățel de usturoi pisat, sare de Himalaya sau sare marină. Într-o tigaie se adaugă uleiul de măsline și se călește ușor ceapa până devine sticloasă. Apoi se adaugă împreună cu restul ingredientelor într-un blender și se procesează până când se obține o textură fină, dar consistentă. Supa se servește rece sau la temperatura camerei, presărată cu ceapă verde și câteva felii de lămâie.