Trucuri pentru cea mai delicioasă supă de legume

 

Trucuri şi sfaturi pentru cea mai delicioasă supă de legume

trucuri pentru cea mai delicioasa supa de legume

 Înainte de a te lansa în prepararea unei supe trebuie să știi ceea ce vrei și ceea ce vrei să savurezi. Ciorba sau supa simplă este mai degrabă o supă mai lichidă iar cea preparată în blender este mai densă. Mai există și supele cremă care au o textură mai onctuoasă şi cele care sunt îmbogățite cu un gălbenuș sau cu smântână.

 

Pentru cea mai bună supă, ai nevoie de cele mai bune legume.

 Ideea cum că vechile legume se pot recicla în supă nu este bună deloc. Dacă nu ai niște legume frumoase proaspete, poți miza pe cele congelate.

 

Ai grijă şi la dozarea ingredientelor pentru supă.

 Legumele trebuie să fie acoperite cu apă. Varsă peste ele minimum un litru dar nu mai mult. Mai bine nu adăuga nici prea mulți cartofi, deoarece supa poate deveni mai făinoasă.

 

Ce aparat trebuie sa folosești la prepararea supei?

 Totul depinde de rezultatul pe care vrei să îl obții. Poți alege un blender pentru un rezultat cremos şi onctuos. Pentru un rezultat mai rustic cu mici bucăți de legume, poți miza pe moara de legume. Pentru cantitățile mai mici poți folosi şi un robot de bucatarie.

 

În ceea ce privește gustul, ai grijă să nu faci o supă fadă.

 Folosește cuburi de legume sau alte ingrediente pentru a pune în valoare savoarea supelor tale. Aici mai intră şi sărurile parfumate, piperul exotic sau ierburile proaspete, condimentele de tot felul…

 Atunci când vorbim despre textură, pentru a asigura legarea ingredientelor, cel mai bine ar fi să folosești un amidon de porumb sau un piure sub formă de fulgi. Pentru supe mai dense poți adăuga şi niște perle de tapioca, orez, paste sau fulgi de ovăz.

 

Îmbogățește supa cu crutoane de pâine

 Pentru a obține o supă mai îmbogățită, te mai poți folosi de crutoane de pâine sau de felii de legume, de legume deshidratate, turtă dulce, brânză, etc. O lingură de ulei de nuci sau semințe de dovleac… dar dacă vrei un gust dulce poți apela la lapte sau la chantilly.

 

Folosește ingrediente exotice la supa

 Ingredientele exotice, cum ar fi laptele de cocos, lămâiță, curry sunt și ele foarte bune în supă. Legumele mai necunoscute și gusturile dulce și sărat la fel.

 

Servește supa în boluri

 Supele nu se mai servesc în niște farfurii clasice, ci în boluri, verine sau mini-cocotte.

 

Nu fierbe încă odată supa

 Nu uita că supa se poate încălzi dar niciodată fierbe din nou.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Mai poți citi din Rețete - Supe si ciorbe

Supă-cremă anti-infla…

  Supă-cremă anti-inflamatorie  Această supă cremoasă de cartofi cu condimente anti-inflama...

Supă indiană de linte…

  Masoor Dal este delicioasă și plină de nutrienți benefici  Vă prezentăm în acest artico...

Supă de avocado

  Supa de avocado este bogată in enzime, proteine și acizi grași esențiali  Următoarea re...

10 supe de post sănăt…

10 supe de post  Rețetele prezentate în acest articol sunt foarte binevenite pentru Postul Pașt...

Idei pentru niște supe…

  10 idei pentru niște supe mai glamour în această iarnă  Nu te-ai gând...

Cum te poți bucura alt…

  Supele, ideale pentru sezonul rece  Supele sunt probabil cele mai delicioase feluri ...

Idei de supe de încerc…

  5 idei de supe de încercat în această seară  Gata cu supele reci ale v...

Supa, aliatul tău pe …

  Supa, cel mai bun aliat al tău pentru iarna ce vine  Cum iarna se apropie cu pași ...

Trucuri pentru cea mai …

  Trucuri şi sfaturi pentru cea mai delicioasă supă de legume  Înainte de a t...

Supe ideale pentru sezo…

  6 supe ideale pentru sezonul rece  Oare care este cel mai bun fel de mâncare p...

Supe reci si gaspacho

  Supe reci şi gaspacho  Vara este și anotimpul ideal pentru a-ți face plinul cu le...

Supa de linte

  Supa de linte  Daca te-ai decis sa tii postul crestin de miercuri si vineri sau alt ...

De ce este bine sa manc…

  De ce este bine sa mancam supa?  Unii dintre voi stramba din nas doar la auzul cuvan...

Ciorbă de fasole boabe

  Ciorbă de fasole boabe (rețetă de post)  Ciorba de fasole este ideală atunci c&a...

Idei pentru sublimarea …

  Cateva idei pentru sublimarea supelor tale  Supa este un fel minunat de mancare care...

Supă de cocoș cu tăi…

  Supă de cocoș cu tăieței  Supa de pui cu tăieței este o adevărată delicates...

Supă de post

  Supă de post   În perioada postului, pregătirea de supe și de ciorbe e...

Supă de pasăre cu leg…

  Supă de pasăre cu legume  Supa de pasăre este un adevărat deliciu, indiferent &i...

Ciorbă de burtă

  Ciorbă de burtă  Ciorba de burtă este una din delicatesele bucătăriei româ...

Supă de pui cu găluș…

  Supă de pui cu găluști  Supa de pui cu găluști este o rețetă tradițională r...