Trucuri şi sfaturi pentru cea mai delicioasă supă de legume
Înainte de a te lansa în prepararea unei supe trebuie să È™tii ceea ce vrei È™i ceea ce vrei să savurezi. Ciorba sau supa simplă este mai degrabă o supă mai lichidă iar cea preparată în blender este mai densă. Mai există È™i supele cremă care au o textură mai onctuoasă ÅŸi cele care sunt îmbogățite cu un gălbenuÈ™ sau cu smântână.
Pentru cea mai bună supă, ai nevoie de cele mai bune legume.
Ideea cum că vechile legume se pot recicla în supă nu este bună deloc. Dacă nu ai niÈ™te legume frumoase proaspete, poÈ›i miza pe cele congelate.
Ai grijă şi la dozarea ingredientelor pentru supă.
Legumele trebuie să fie acoperite cu apă. Varsă peste ele minimum un litru dar nu mai mult. Mai bine nu adăuga nici prea mulți cartofi, deoarece supa poate deveni mai făinoasă.
Ce aparat trebuie sa folosești la prepararea supei?
Totul depinde de rezultatul pe care vrei să îl obÈ›ii. PoÈ›i alege un blender pentru un rezultat cremos ÅŸi onctuos. Pentru un rezultat mai rustic cu mici bucăți de legume, poÈ›i miza pe moara de legume. Pentru cantitățile mai mici poÈ›i folosi ÅŸi un robot de bucatarie.
În ceea ce priveÈ™te gustul, ai grijă să nu faci o supă fadă.
FoloseÈ™te cuburi de legume sau alte ingrediente pentru a pune în valoare savoarea supelor tale. Aici mai intră ÅŸi sărurile parfumate, piperul exotic sau ierburile proaspete, condimentele de tot felul…
Atunci când vorbim despre textură, pentru a asigura legarea ingredientelor, cel mai bine ar fi să foloseÈ™ti un amidon de porumb sau un piure sub formă de fulgi. Pentru supe mai dense poÈ›i adăuga ÅŸi niÈ™te perle de tapioca, orez, paste sau fulgi de ovăz.
ÎmbogățeÈ™te supa cu crutoane de pâine
Pentru a obÈ›ine o supă mai îmbogățită, te mai poÈ›i folosi de crutoane de pâine sau de felii de legume, de legume deshidratate, turtă dulce, brânză, etc. O lingură de ulei de nuci sau seminÈ›e de dovleac… dar dacă vrei un gust dulce poÈ›i apela la lapte sau la chantilly.
Folosește ingrediente exotice la supa
Ingredientele exotice, cum ar fi laptele de cocos, lămâiță, curry sunt È™i ele foarte bune în supă. Legumele mai necunoscute È™i gusturile dulce È™i sărat la fel.
ServeÈ™te supa în boluri
Supele nu se mai servesc în niÈ™te farfurii clasice, ci în boluri, verine sau mini-cocotte.
Nu fierbe încă odată supa
Nu uita că supa se poate încălzi dar niciodată fierbe din nou.