Â
Supa de avocado este bogată in enzime, proteine și acizi grași esențiali
 Următoarea rețetă este delicioasă și foarte nutritivă și poate fi adăugată cu ușurință la meniurile tale săptămânale. Supa rece de avocado este o sursă bogată de enzime care ajută la menținerea sănătății pereților intestinali, dar și de proteine și acizi grași esențiali.
Â
Beneficiile pentru sănătate ale fructului de avocado
 Fructele de avocado sunt o sursă delicioasă de acizi grași monosaturați, care ajută la reducerea colesterolului rău din sânge și ajută la transportul vitaminelor solubile în grăsimi (A, D, E, și K), dar și a substanțelor fitochimice precum betacarotenul și licopenul. O cană de avocado tăiat cubulețe conține 39% din necesarul zilnic de vitamina K, 25% din necesarul zilnic de vitamina C și 22% din necesarul zilnic de folați.
Supă rece de avocado (în stil mexican)
 Pentru a prepara această supă sunt necesare următoarele:
Ingrediente:
 - 1 ceapă galbenă, tăiată
 - 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
 - 4 căni de supă de legume (făcută în casă sau cumpărată, însă săracă în sare)
 - ½ cană de lapte de migdale
 - 2 avocado copți, curățați și tăiați în bucățele
 - sucul de la o lămâie
 - 1 lingură de coajă de lămâie rasă (organică)
 - piper proaspăt măcinat, după gust
 - ½ linguriță de chimion măcinat
 - 1 cățel de usturoi pisat
 - sare de Himalaya sau sare de mare
 - ceapă verde tăiată mărunt pentru servire
 - câteva felii de lămâie
Cum se prepară supa de avocado?
 Odată ce ai toate ingredientele la îndemână, această supă delicioasă se prepară foarte ușor. Într-o tigaie se adaugă uleiul de măsline și se călește ușor ceapa până devine sticloasă. Apoi se adaugă împreună cu restul ingredientelor într-un blender și se procesează câteva minute până când se obține o textură fină, însă consistentă. Supa se servește rece sau la temperatura camerei, presărată cu ceapă verde și câteva felii de lămâie.