Supă de cocoș cu tăieței

 

Supă de cocoș cu tăieței

supa de cocos cu taietei

 Supa de pui cu tăieÈ›ei este o adevărată delicatesă È™i de multe ori gospodinele o prepară pentru întreaga familie. Supa de cocoÈ™ de curte cu tăieÈ›ei este extraordinară, are un gust inconfundabil È™i extrem de sățioasă. Mai mult decât atât, grăsimea de pasăre de curte dă o aromă aparte preparatelor È™i nu este dăunătoare. Supa de tăieÈ›ei se prepară destul de simplu, dar laborios. Avem nevoie de timp, atunci când vrem să preparăm o supă de tăieÈ›ei, pentru ca aceasta să fiarbă în tihnă È™i rezultatul să fie unul spectaculos, cu un gust inconfundabil.

 

Ingrediente pentru supă de cocoș cu tăieței

 Supa de cocoÈ™ cu tăieÈ›ei necesită mai multe ingrediente, din cele mai proaspete È™i de bună calitate, pe cât posibil. AÈ™adar, pentru o supă de cocoÈ™ cu tăieÈ›ei avem nevoie de o pasăre de curte (bucățele de carne pe care le punem la fiert – putem alege pieptul, spatele, aripile, inima, ficatul, rămâne la alegerea fiecăruia), de legume din cele mai proaspete È™i mai variate – doi morcovi, doi cartofi de mărime medie, o rădăcină de È›elină, două cepe, o rădăcină de păstârnac, un dovlecel, un ardei roÈ™u sau verde, sare, roÈ™ii în bulion sau proaspete È™i suc de roÈ™ii È™i pătrunjel. TăieÈ›eii cei mai gustoÈ™i sunt cei preparaÈ›i în casă, È™i pentru prepararea lor avem nevoie de 100 de grame de făină, un ou È™i un praf de sare.

 

Cum preparăm tăiețeii?

 Nu există niciun mare secret în prepararea tăieÈ›eilor de casă, cert este că aceÈ™tia dau un gust special supei. TăieÈ›eii de casă se prepară înainte de a face celelalte operaÈ›iuni, deoarece aceÈ™tia au nevoie de timp să se usuce È™i să se „odihnească„. AÈ™adar, într-un castronel, punem făina, oul È™i sarea, È™i frământăm bine, până ce obÈ›inem o cocă elastică. LăsaÈ›i aluatul să se odihnească vreme de zece minute, apoi întindeÈ›i foaia de tăieÈ›ei pe masa curată, pe care aÈ›i presărat puÈ›ină făină, È™i tăiaÈ›i tăieÈ›eii cât de groÈ™i vă doriÈ›i dumneavoastră. LăsaÈ›i tăieÈ›eii pe masă răsfiraÈ›i vreme de jumătate de oră ca să se usuce puÈ›in È™i să nu se lipească între ei la fierbere. Dacă tăieÈ›eii sunt gata, puteÈ›i să vă îndreptaÈ›i atenÈ›ia către celelalte ingrediente.

 

Cum preparăm supa?

 PorÈ›ionaÈ›i carnea de cocoÈ™ sau de pui de cumpărat aÈ™a cum vă doriÈ›i dumneavoastră. Spre exemplu, porÈ›ionaÈ›i pieptul în mai multe bucăți, la fel procedaÈ›i È™i cu spatele, curățaÈ›i bine carnea de eventualii tulei, spălaÈ›i-o È™i puneÈ›i-o la fiert într-o oală cu apă (deja) fierbinte. Aceasta va fierbe liniÈ™tit. Din când în când, luaÈ›i spuma de la carne. Pentru ca supa să aibă un gust deosebit, lăsaÈ›i suficientă grăsime de cocoÈ™ deasupra (nu o spumuiÈ›i pe toată). Între timp, curățaÈ›i legumele, spălaÈ›i-le bine, È™i tăiaÈ›i-le cubuleÈ›e de mărime potrivită. AdăugaÈ›i legumele în supa de cocoÈ™ după ce aÈ›i luat spuma pentru ultima oară. Acestea se lasă la fiert vreme de un sfert de oră împreună cu carnea, după care se adaugă È™i tăieÈ›eii să aibă timp să fiarbă. Apa trebuie să clocotească atunci când aÈ›i adăugat tăieÈ›eii, pentru ca aceÈ™tia să nu se cruzească. La final, după ce au fiert È™i tăieÈ›eii, se adaugă câteva linguri de suc de roÈ™ii È™i o roÈ™ioară tocată finuÈ›, în cubuleÈ›e mici. Se mai lasă câteva clocote bune, apoi se închide supa. PresăraÈ›i pătrunjel din abundență È™i supa este gata.

 

Cum servim supa de cocoș cu tăieței

 Supa de tăieÈ›ei cu carne de pui se serveÈ™te caldă, chiar fierbinte, alături de un ardei iute murat sau crud. Această supă are un gust inconfundabil È™i ne aduce aminte de vremurile copilăriei, poate de supele pe care le preparau bunicile noastre. Acum putem readuce savoarea în bucătăriile noastre È™i putem prepara o supă de cocoÈ™ cu tăieÈ›ei cât se poate de naturală È™i de delicioasă.

Pofta buna!

Mai poți citi din Rețete - Supe si ciorbe

Supă-cremă anti-infla…

  Supă-cremă anti-inflamatorie  Această supă cremoasă de cartofi cu condimente anti-inflama...

Supă indiană de linte…

  Masoor Dal este delicioasă și plină de nutrienți benefici  Vă prezentăm în acest artico...

Supă de avocado

  Supa de avocado este bogată in enzime, proteine și acizi grași esențiali  Următoarea re...

10 supe de post sănăt…

10 supe de post  Rețetele prezentate în acest articol sunt foarte binevenite pentru Postul Pașt...

Idei pentru niÈ™te supe…

  10 idei pentru niÈ™te supe mai glamour în această iarnă  Nu te-ai gând...

Cum te poÈ›i bucura alt…

  Supele, ideale pentru sezonul rece  Supele sunt probabil cele mai delicioase feluri ...

Idei de supe de încerc…

  5 idei de supe de încercat în această seară  Gata cu supele reci ale v...

Supa, aliatul tău pe …

  Supa, cel mai bun aliat al tău pentru iarna ce vine  Cum iarna se apropie cu paÈ™i ...

Trucuri pentru cea mai …

  Trucuri ÅŸi sfaturi pentru cea mai delicioasă supă de legume  Înainte de a t...

Supe ideale pentru sezo…

  6 supe ideale pentru sezonul rece  Oare care este cel mai bun fel de mâncare p...

Supe reci si gaspacho

  Supe reci ÅŸi gaspacho  Vara este È™i anotimpul ideal pentru a-È›i face plinul cu le...

Supa de linte

  Supa de linte  Daca te-ai decis sa tii postul crestin de miercuri si vineri sau alt ...

De ce este bine sa manc…

  De ce este bine sa mancam supa?  Unii dintre voi stramba din nas doar la auzul cuvan...

Ciorbă de fasole boabe

  Ciorbă de fasole boabe (reÈ›etă de post)  Ciorba de fasole este ideală atunci c&a...

Idei pentru sublimarea …

  Cateva idei pentru sublimarea supelor tale  Supa este un fel minunat de mancare care...

Supă de cocoÈ™ cu tăi…

  Supă de cocoÈ™ cu tăieÈ›ei  Supa de pui cu tăieÈ›ei este o adevărată delicatesÄ...

Supă de post

  Supă de post   În perioada postului, pregătirea de supe È™i de ciorbe e...

Supă de pasăre cu leg…

  Supă de pasăre cu legume  Supa de pasăre este un adevărat deliciu, indiferent &i...

Ciorbă de burtă

  Ciorbă de burtă  Ciorba de burtă este una din delicatesele bucătăriei româ...

Supă de pui cu găluÈ™…

  Supă de pui cu găluÈ™ti  Supa de pui cu găluÈ™ti este o reÈ›etă tradiÈ›ională r...