Supă de cocoș cu tăieței

 

Supă de cocoș cu tăieței

supa de cocos cu taietei

 Supa de pui cu tăieței este o adevărată delicatesă și de multe ori gospodinele o prepară pentru întreaga familie. Supa de cocoș de curte cu tăieței este extraordinară, are un gust inconfundabil și extrem de sățioasă. Mai mult decât atât, grăsimea de pasăre de curte dă o aromă aparte preparatelor și nu este dăunătoare. Supa de tăieței se prepară destul de simplu, dar laborios. Avem nevoie de timp, atunci când vrem să preparăm o supă de tăieței, pentru ca aceasta să fiarbă în tihnă și rezultatul să fie unul spectaculos, cu un gust inconfundabil.

 

Ingrediente pentru supă de cocoș cu tăieței

 Supa de cocoș cu tăieței necesită mai multe ingrediente, din cele mai proaspete și de bună calitate, pe cât posibil. Așadar, pentru o supă de cocoș cu tăieței avem nevoie de o pasăre de curte (bucățele de carne pe care le punem la fiert – putem alege pieptul, spatele, aripile, inima, ficatul, rămâne la alegerea fiecăruia), de legume din cele mai proaspete și mai variate – doi morcovi, doi cartofi de mărime medie, o rădăcină de țelină, două cepe, o rădăcină de păstârnac, un dovlecel, un ardei roșu sau verde, sare, roșii în bulion sau proaspete și suc de roșii și pătrunjel. Tăiețeii cei mai gustoși sunt cei preparați în casă, și pentru prepararea lor avem nevoie de 100 de grame de făină, un ou și un praf de sare.

 

Cum preparăm tăiețeii?

 Nu există niciun mare secret în prepararea tăiețeilor de casă, cert este că aceștia dau un gust special supei. Tăiețeii de casă se prepară înainte de a face celelalte operațiuni, deoarece aceștia au nevoie de timp să se usuce și să se „odihnească„. Așadar, într-un castronel, punem făina, oul și sarea, și frământăm bine, până ce obținem o cocă elastică. Lăsați aluatul să se odihnească vreme de zece minute, apoi întindeți foaia de tăieței pe masa curată, pe care ați presărat puțină făină, și tăiați tăiețeii cât de groși vă doriți dumneavoastră. Lăsați tăiețeii pe masă răsfirați vreme de jumătate de oră ca să se usuce puțin și să nu se lipească între ei la fierbere. Dacă tăiețeii sunt gata, puteți să vă îndreptați atenția către celelalte ingrediente.

 

Cum preparăm supa?

 Porționați carnea de cocoș sau de pui de cumpărat așa cum vă doriți dumneavoastră. Spre exemplu, porționați pieptul în mai multe bucăți, la fel procedați și cu spatele, curățați bine carnea de eventualii tulei, spălați-o și puneți-o la fiert într-o oală cu apă (deja) fierbinte. Aceasta va fierbe liniștit. Din când în când, luați spuma de la carne. Pentru ca supa să aibă un gust deosebit, lăsați suficientă grăsime de cocoș deasupra (nu o spumuiți pe toată). Între timp, curățați legumele, spălați-le bine, și tăiați-le cubulețe de mărime potrivită. Adăugați legumele în supa de cocoș după ce ați luat spuma pentru ultima oară. Acestea se lasă la fiert vreme de un sfert de oră împreună cu carnea, după care se adaugă și tăiețeii să aibă timp să fiarbă. Apa trebuie să clocotească atunci când ați adăugat tăiețeii, pentru ca aceștia să nu se cruzească. La final, după ce au fiert și tăiețeii, se adaugă câteva linguri de suc de roșii și o roșioară tocată finuț, în cubulețe mici. Se mai lasă câteva clocote bune, apoi se închide supa. Presărați pătrunjel din abundență și supa este gata.

 

Cum servim supa de cocoș cu tăieței

 Supa de tăieței cu carne de pui se servește caldă, chiar fierbinte, alături de un ardei iute murat sau crud. Această supă are un gust inconfundabil și ne aduce aminte de vremurile copilăriei, poate de supele pe care le preparau bunicile noastre. Acum putem readuce savoarea în bucătăriile noastre și putem prepara o supă de cocoș cu tăieței cât se poate de naturală și de delicioasă.

Pofta buna!

Mai poți citi din Rețete - Supe si ciorbe

Supă-cremă anti-infla…

  Supă-cremă anti-inflamatorie  Această supă cremoasă de cartofi cu condimente anti-inflama...

Supă indiană de linte…

  Masoor Dal este delicioasă și plină de nutrienți benefici  Vă prezentăm în acest artico...

Supă de avocado

  Supa de avocado este bogată in enzime, proteine și acizi grași esențiali  Următoarea re...

10 supe de post sănăt…

10 supe de post  Rețetele prezentate în acest articol sunt foarte binevenite pentru Postul Pașt...

Idei pentru niște supe…

  10 idei pentru niște supe mai glamour în această iarnă  Nu te-ai gând...

Cum te poți bucura alt…

  Supele, ideale pentru sezonul rece  Supele sunt probabil cele mai delicioase feluri ...

Idei de supe de încerc…

  5 idei de supe de încercat în această seară  Gata cu supele reci ale v...

Supa, aliatul tău pe …

  Supa, cel mai bun aliat al tău pentru iarna ce vine  Cum iarna se apropie cu pași ...

Trucuri pentru cea mai …

  Trucuri şi sfaturi pentru cea mai delicioasă supă de legume  Înainte de a t...

Supe ideale pentru sezo…

  6 supe ideale pentru sezonul rece  Oare care este cel mai bun fel de mâncare p...

Supe reci si gaspacho

  Supe reci şi gaspacho  Vara este și anotimpul ideal pentru a-ți face plinul cu le...

Supa de linte

  Supa de linte  Daca te-ai decis sa tii postul crestin de miercuri si vineri sau alt ...

De ce este bine sa manc…

  De ce este bine sa mancam supa?  Unii dintre voi stramba din nas doar la auzul cuvan...

Ciorbă de fasole boabe

  Ciorbă de fasole boabe (rețetă de post)  Ciorba de fasole este ideală atunci c&a...

Idei pentru sublimarea …

  Cateva idei pentru sublimarea supelor tale  Supa este un fel minunat de mancare care...

Supă de cocoș cu tăi…

  Supă de cocoș cu tăieței  Supa de pui cu tăieței este o adevărată delicates...

Supă de post

  Supă de post   În perioada postului, pregătirea de supe și de ciorbe e...

Supă de pasăre cu leg…

  Supă de pasăre cu legume  Supa de pasăre este un adevărat deliciu, indiferent &i...

Ciorbă de burtă

  Ciorbă de burtă  Ciorba de burtă este una din delicatesele bucătăriei româ...

Supă de pui cu găluș…

  Supă de pui cu găluști  Supa de pui cu găluști este o rețetă tradițională r...