Rețete raw vegane

7 deserturi cu ingrediente vegane

7 rețete dulci cu ingrediente sănătoase

7 deserturi cu ingrediente vegane

 Cu mai puțin de 5 ingrediente pe care le avem la îndemână, putem să pregătim ușor și rapid deserturi delicioase, dar mai ales sănătoase.

 Tuturor ne place să ne bucurăm de un desert dulce din când în când, însă pentru aceasta nu este nevoie să recurgem doar la produsele gata preparate din comerț care sunt pline de ingrediente nu tocmai sănătoase. Putem prepara cu ușurință deserturi de casă cu ingrediente ușor de găsit, iar în plus aceste ingrediente nu sunt dăunătoare pentru sănătatea noastră, ci sunt bogate în nutrienți și vitamine.

 Vă prezentăm în acest articol 7 rețete de deserturi vegane, gustoase și sănătoase.

1. Cremă vegană de ciocolată

Ingrediente:

 - 1 avocado copt

 - 3-4 bucăți de ciocolată neagră (cu 75% cacao)

 - 5 curmale

Cum se prepară?

 1. Tăiați fructul de avocado în 2 și scoateți pulpa cu o lingură, apoi procesați împreună cu curmalele cu un blender timp de un minut.

 2. Topiți ciocolata pe baie de aburi, apoi adăugați-o la crema de avocado, procesați toate ingredientele timp de 1 minut până când obțineți o cremă fină și omogenă.

 3. Serviți desertul în boluri mici și adăugați după gust bucățele de nuci, stafide, migdale, etc.

 4. Se mai poate adăuga ciocolată rasă fin, cacao, vanilie, scorțișoară sau coajă rasă de portocală, după gust.

2. Shake de vanilie și măr

Ingrediente:

 - 1 cană cu lapte de soia

 - ¼ de linguriță de esență de vanilie

 - ½ măr curățat

 - un vârf de cuțit de scorțișoară

Cum se prepară?

 1. Procesați toate ingredientele cu un blender timp de 1 minut, până când obțineți un shake omogen și spumos.

 2. Consumați acest shake delicios la micul dejun sau ca gustare energizantă între mese.

3. Căpșuni cu crustă de ciocolată

Ingrediente:

 - 500 g de căpșuni proaspeți

 - 6-7 bucăți de ciocolată neagră (cu 75% cacao)

 -  un pumn de fructe uscate (de exemplu migdale, nuci, fistic, alune de pădure, caju, etc.)

Cum se prepară?

 1. Spălați bine căpșunii și apoi ștergeți-i cu un prosop de hârtie.

 2. Topiți ciocolata pe baie de aburi.

 3. Zdrobiți sau măcinați fructele uscate.

 4. Într-o tavă de cuptor așezați hârtie de copt, iar pe aceasta plasați căpșunii glazurați cu ciocolata topită. Deasupra presărați fructele uscate mărunțite sau fulgi de cocos, după preferințe.

 5. Lăsați tava la frigider sau într-un loc uscat și răcoros până când ciocolata se întărește, apoi serviți.

4. Biscuiți cu banane, ovăz, ciocolată și alune

Ingrediente:

 - o cană cu fulgi de ovăz

 - 1 banană mare coaptă

 - 2-3 linguri de fulgi de ciocolată pură

 - 10-12 alune de pădure

Cum se prepară?

 1. Preîncălziți cuptorul la 180ºC. Într-un bol, zdrobiți banana cu o furculiță până când se face cremă.

 2. Separat măcinați alunele de pădure și adăugați-le la crema de banane.

 3. Adăugați celelalte ingrediente în bol și amestecați totul bine.

4. Formați mici biscuiți din acest amestec, apoi aranjați-i într-o tavă de cuptor pe care ați pus în prealabil hârtie de cuptor.

 5. Lăsați biscuiții la cuptor timp de 16-18 minute sau până când devin ușor aurii. Lăsați-i să se răcească, apoi serviți-i alături de un ceai sau o ciocolată caldă.

5. Iaurturi de primăvară

Ingrediente:

 - 2 iaurturi naturale de soia

 - 8-10 căpșuni proaspeți

 - 10-12 fructe de zmeură

 - 14-16 coacăze

 - un pumn de fulgi de migdale

Cum se prepară?

 1. Spălați bine fructele și tăiați-le în bucăți medii (coacăzele și zmeura doar în jumătăți). Amestecați într-un bol iaurturile de soia împreună cu bucățile de fructe și cu fulgii de migdale.

 2. Serviți iaurturile în mici boluri individuale și decorați-le după preferințe.

6. Trufe de lămâie și cocos

Ingrediente:

 - 1 cană cu fulgi de cocos

 - sucul și coaja rasă de la o lămâie bio

 - ½ cană de migdale măcinate (făină de migdale)

 - 1 lingură de unt de arahide

Cum se prepară?

 1. Adăugați toate ingredientele în vasul unui blender și procesați-le până când obțineți un aluat consistent.

 2. Formați bomboane sau trufe din acesta de mărimea unei nuci, apoi lăsați-le la frigider cel puțin o jumătate de oră înainte de a le servi.

7. Tartă de mere

Ingrediente:

 - 1 foaie de patiserie (care să nu conțină grăsimi animale)

 - 2 mere roșii

 - scorțișoară după gust

 - coaja rasă de la o jumătate de lămâie bio, netratată

Preparare:

 1. Întindeți foaia de patiserie într-o tavă de cuptor pregătită cu hârtie de copt. Citiți instrucțiunile de pe pachet și preîncălziți cuptorul conform acestora.

 2. Spălați merele și tăiați-le cu o mandolină sau cu un cuțit foarte ascuțit în felii fine.Aranjați-le pe foaia de patiserie, apoi acoperiți cu coaja rasă de lămâie.

 3. Dați apoi la cuptor până când foaia de aluat crește și devine aurie.

 4. Deasupra, presărați scorțișoară și lăsați tarta să se răcească înainte de a servi.

 5. Puteți adăuga la servire frișcă vegană sau iaurt de cocos, după preferințe.

Categorie:

Mai poți citi din Rețete raw vegane

7 deserturi cu ingredie…

7 rețete dulci cu ingrediente sănătoase  Cu mai puțin de 5 ingrediente pe care le a...

5 rețete vegane exotic…

  Ce este veganismul?  Știați că inițial termenul “vegan” a fost utilizat doar pent...

Cremă de desert fără…

  Cremă de desert fără lactate  Cu toate că există diferite tipuri de cremă de desert...

Tort de căpşuni

  Tort de căpşuni  Dacă nu ești un fan a căpșunilor, ar trebui să fii. Nu numai că ...

Chifteluţe vegane din …

  Chifteluţele vegane din năut sunt sățioase și nutritive  Aceste chifteluțe vegane s...

Tort raw de rodie cu gl…

  Tort raw de rodie cu glazură de ciocolată  Tortul raw din rodie este o adevărată plă...

Biscuiți vegani cu sta…

  Biscuiții vegani, alternativă sănătoasă la biscuiții tradiționali  Acești biscui...

Tort raw cu aromă de c…

  Tort raw cu aromă de cafea  Pentru cei ce iubesc cafeaua, se vor bucura de acest tort, c...

Brioșe cu fructe de p…

  Brioșe cu fructe de pădure și ciocolată raw   Aceste brioșe sunt delicioase, aspectu...

Biluțe raw din goji ș…

  Biluțe raw din goji și nuci  Aceste “bombe” , cum le numesc, sunt delicioase și hr...

Tort raw de ciocolată …

  Tort raw de ciocolată și mentă  Acest tort raw din ciocolată și mentă este delicios...

Lapte mistuit de raw

  Lapte raw din migdale, nuci, caju  O întreagă armată te va ajuta pe tot parcursul unei...

Ciocolată raw umplută…

  Ciocolată raw umplută cu nuci și fructe uscate  Untul de cacao care este obținut din ...

Vinete vegane cu tahini

  Vinete vegane cu tahini  Datorită efectului lor diuretic, vinetele coapte sunt adecvate ...

Guacamole raw vegan

  Guacamole raw vegan  Studiind compoziția fructului de avocado - vitamina K (26%), acid f...

Budincă raw vegan din …

  Budincă raw vegan din semințe de chia cu zmeură și afine   În ciuda dimensiunii lor ...

Raffaello raw vegane

  Raffaello raw vegane  Raffaello raw vegane sunt delicioase și hrănitoare, datorită c...

Conopidă cu maioneză …

  Conopidă cu maioneză raw  Conopida face parte din categoria legumelor crucifere, consid...

Tort raw vegan de vanil…

  Tort raw vegan de vanilie și cacao  Acest tort raw vegan de vanilie și cacao este delic...

Salată raw vegană din…

  Salată raw vegană de germeni de fasole mung roșie  Fasolea mung este una dintre legumi...

Chifteluțe raw vegane

  Chifteluțe raw vegane  Razele soarelui au o putere inestimabilă asupra alimentelor și ...

Pateu raw vegan din sem…

  Pateu raw vegan din semințe de floarea soarelui  Pateul raw vegan din semințe de floare...

Tiramisu cu cremă de c…

  Tiramisu cu cremă de căpșune și glazură de ciocolată  Tiramisu este un desert cu c...