Tort raw de ciocolată și mentă
Acest tort raw din ciocolată și mentă este delicios și sățios și poate fi consumat cu succes de persoanele care suferă de diabet, înlocuind mierea cu siropul de agave, care are indicele glicemic scăzut.
Ingrediente
Blat:
- 150 gr tărâţe de ovăz/fulgi de ovăz
- 100 gr nuci autohtone
- 100 gr curmale hidratate
- 50 gr smochine hidratate
- 1-2 linguri de sirop de agave (opțional)
- 2 linguri pudra de roșcove/ cacao bio
- ½ păstaie de vanilie/1 linguriță extract de vanilie
Mod de preparare:
Într-un robot cu lamă S se pun toate ingredientele şi se mixează toate, se unge tavă cu ulei de cocos și se adaugă compoziția. Se pune la congelator până preparați crema de ciocolată.
Crema de ciocolată :
- 1 avocado bine copt
- 50 gr unt de cacao topit
- 50 gr sirop de agave / miere de albine
- 50 -75 ml lapte de migdale/cocos/zeamă de portocale ( puteți opta pentru orice varianta)
- ½ păstaie de vanilie /1 linguriță extract de vanilie
Mod de preparare:
Într-un robot cu lama S se pun toate ingredientele şi se procesează până iese o crema densă şi fină. Se întinde peste blat şi peste prima cremă se pune din nou la congelator. Între timp, preparăm crema de mentă.
Crema de mentă:
- 2 avocado bine coapte
- 30 gr ulei de cocoş topit
- 30 gr sirop de agave / miere de albine
- 10 picături ulei de mentă sau 10 frunze de mentă proaspătă
- ½ păstaie de vanilie /1 linguriţă extract de vanilie
Într-un robot cu lama S se pun toate ingredientele şi se procesează până iese o crema densă şi fină. Crema de mentă se întinde peste crema de ciocolată şi se pune la congelator până a doua zi sau minim 6 ore. Se taie felii şi se pune la frigider. Se poate orna cu fistic şi ciocolată raw.