Tort raw vegan de vanilie și cacao
Acest tort raw vegan de vanilie și cacao este delicios și sățios și poate fi consumat cu succes de persoanele care suferă de diabet, înlocuind mierea cu siropul de agave, care are indicele glicemic scăzut.
Ingrediente blat:
- 200 gr nuci românești
- 200 gr curmale hidratate
- 1 vârf de scorțișoară
- 1 linguriță extract de vanilie
- 2 linguri de cacao bio
Mod de preparare:
Într-un robot cu lamă S se pun toate ingredientele şi se mixează toate, se unge tava cu ulei de cocos şi se adaugă compoziția. Se pune la congelator până preparați crema.
Crema de vanilie:
- 200 gr caju hidratat
- zeama de la 3 portocale (cât să acopere caju-ul din blender)
- 1 linguriță de portocală rasă
- 50 gr de miere de albine
- 75 ml ulei de cocos
- 1 păstaie de vanilie
Mod de preparare:
Într-un blender se adaugă caju-ul, zeama de la portocale și restul ingredientelor (atenție! - zeama trebuie să acopere caju-ul). Se procesează până iese o cremă fină şi densă. Scoateți blatul din congelator, adăugaţi crema și uniformizați. Se pune la congelator aproximativ 1 oră. Între timp se prepară cea de-a doua cremă.
Crema de cacao:
- 200 gr caju hidratat
- 150-200 ml apă (cât să acopere caju-ul din blender)
- 50 gr de miere de albine
- 75 ml ulei de cocos
- 1 linguriță de scorțișoară
- 1 linguriță de rom
- 30 gr de cacao alcalină
Mod de preparare:
Într-un blender se adaugă caju-ul, apa și restul ingredientelor (atenție! - apa trebuie să acopere caju-ul). Se procesează până iese o cremă fină şi densă. Scoateți blatul din congelator, adăugați crema și uniformizați. Se adăuga fructe de sezon și se ornează cu fulgi de migdale. Se lasă la congelator maxim 6 ore. Se scoate și se lasă la frigider o oră înainte de a fi servit. Poftă bună!