Tort raw cu aromă de cafea
Pentru cei ce iubesc cafeaua, se vor bucura de acest tort, care pe lângă faptul că este raw, îi dă o aromă inedită și sănătoasă, ceea ce-l face special. Cafeaua, dacă este consumată simplă (în cantitate mică) și nu în combinație cu zahăr și la o anumită oră, pot stimula sistemul digestiv și activitatea intelectuală. De preferat, când consumați cafea, beți și un pahar cu apă plată/izvor (așa procedează italienii ), deoarece deshidratează organismul. Cafeaua tare în combinație cu zeama de la o lămâie poate domoli crizele vezicii biliare iar cafeaua verde reușește să reducă surplusul de kilograme.
Ingrediente blat:
- 200 gr tărâțe de ovăz
- 200 gr stafide hidratate
- 100 gr migdale
- 100 gr merișoare hidratate
- 1 linguriță extract de vanilie
- 2 linguri de miere
Mod de preparare:
Într-un robot cu lamă S se pune tărâța de ovăz, migdalele și se mixează până devine ca o făină. Se adaugă stafidele și merișoarele hidratate și restul ingredientelor şi se mixează toate. Într-o formă detașabilă, se unge tava cu ulei de migdale şi se adaugă compoziţia. Cu o spatulă se uniformizează și se pune la frigider până preparăm crema.
Crema de cafea:
- 200 gr caju hidratat
- 100 ml cafea infuzată sau cafea din orz
- 1 vârf de cardamon
- 75 gr de miere de albine
- 100 ml ulei de cocos
- 1 păstaie de vanilie
Mod de preparare:
Într-un blender se adaugă cajul, cafeaua și restul ingredientelor ( atenție! - lichidul trebuie să acopere cajul). Se procesează până iese o cremă fină şi densă. Scoateți blatul de la frigider, adaugați crema și uniformizați. Deasupra cremei, adăugați merișoare, fulgi de migdale,etc. Se lasă la congelator maxim 6 ore. Se scoate și se lasă la frigider o oră înainte de a fi servit. Poftă bună!