Biscuiții vegani, alternativă sănătoasă la biscuiții tradiționali
Acești biscuiți vegani cu stafide nu conțin zahăr, nu sunt procesați și sunt o alternativă sănătoasă la biscuiții tradiționali. Stafidele, cum sunt caisele, smochinele și prunele uscate sunt surse de energie, vitamine, minerale și antioxidanți. Stafidele sunt foarte bune in tratarea anemiei iar conținutul de cupru ajută la formarea celulelor roșii din sânge. Ca și strugurii, stafidele conțin resveratrol care ajută la prevenirea cancerului de prostată și de colon, boala Alzheimer, infecții virale și bacteriene. Este un ajutor de nădejde și în îngrijirea ochilor, datorită conținutului de fitonutrienții polifenolici deținători de proprietăți antioxidant, care protejează ochii de radicali liberi.
Ingrediente
- 200 gr nuci românești mărunțite
- 150 gr tărâțe de ovăz/ fulgi de ovăz (în funcție de consistență)
- 50 gr tărâțe psyllium
- 200 gr stafide hidratate
- 50 gr stafide deshidratate
- 50 gr de caise deshidratate
- 100 gr curmale hidratate
- 50 ml ulei de cocos
- ½ păstaie de vanilie
- 1 vârf de cardamon
Mod de preparare:
Într-un robot cu lamă S, se adaugă nucile, tărâța de ovăz, tărâța psyllium, stafidele, caisele și se procesează până când compoziția devine ca o pastă. Se adaugă stafidele ( doar o parte, restul se vor pune întregi la sfârșit), curmalele, uleiul de cocos, vanilia, cardamon și se procesează până se formează un aluat consistent. Aluatul se întinde, se dă o formă rotundă și se adaugă stafide întregi hidratate. Se pune la deshidratator, cam 4 ore. Se servesc la micul dejun sau ca o gustare între mese.