Salată raw vegană de germeni de fasole mung roșie
Fasolea mung este una dintre leguminoasele care se consumă în cantități mari în bucătăria asiatică. Fasolea mung este de 2 feluri – roșie și verde. Germenii de fasole mung conțin o cantitate mare de proteină vegetală (20 %) și o gamă completă de vitamine (A, B1, B3, B6, B12, C, E) și săruri minerale ( Ca, Mg, Fe, Zn, Cu, P, K), fiind ideală pentru bucătăria raw vegană. Consumul săptămânal de fasole mung duce la scăderea incidenței bolilor cardiovasculare cu până 20 %. Cu fasolea mung se pot face tot felul de combinații: de la clătite până la mâncăruri tradiționale. Această salată raw vegană din germeni de fasole mung roșie este nutritivă și sățioasă datorită conținutului ridicat de vitamine, minerale, proteine, omega 3 și omega 6 (semințele de cânepă).
Ingrediente:
- 1 ceapă verde
- 3 roșii medii
- 1 legătură de mărar
- 2 linguri semințe de cânepă
- 1 lingură de fasole mung germinată
- 1 lingură de ulei de floarea soarelui presat la rece
- Zeamă de lămâie
- 1 vârf de sare marină
Mod de preparare:
Ceapa se taie felii subțiri și se presar[ cu sare marină. Se amestecă bine și se lasă să stea 2 minute. Se adaugă roșiile tăiate felii, mărarul mărunțit, uleiul, zeama de lămâie și se amestecă ușor. Se adaugă semințele de cânepă și germenii de fasole de mung roșie. Poftă bună!