Brioșe cu fructe de pădure și ciocolată raw
Aceste brioșe sunt delicioase, aspectuoase, nutritive și sănătoase. Este o rețetă cu ingrediente rafinate, care fac din aceste brioșe o încântare a papilelor gustative. Se consumă cu succes la micul dejun, prânz sau cină!
Ingrediente:
Blat:
- 100 gr tărâţe de ovăz/fulgi de ovăz
- 100 gr tărâțe psyllium
- 50 gr nuci românești
-50 gr migdale
- 200 gr curmale hidratate
- 100 gr de stafide aurii (opțional)
- 1-2 linguri de sirop de agave (opțional)
- ½ păstaie de vanilie/1 linguriță extract de vanilie
Mod de preparare:
Într-un robot cu lamă S se pun toate ingredientele şi se mixează toate, se unge tavă cu ulei de cocos şi se adaugă compoziţia. Se pun în forme de brioșe, se adaugă fructele de pădure și se lasă la congelator 10 minute.
Crema de vanilie:
- 200 gr caju hidratat
- zeama de la 3 portocale (cât să acopere cajul din blender)
- 1 linguriță de portocală rasă
- 50 gr de miere de albine
- 75 ml ulei de cocos
- 1 păstaie de vanilie
Mod de preparare:
Într-un blender se adaugă cajul, zeama de la portocale și restul ingredientelor ( atenție! - zeama trebuie să acopere cajul). Se procesează până iese o cremă fină şi densă. Scoateți blatul din congelator, adaugați crema și uniformizați. Se pune la congelator aproximativ 1 oră. Între timp se prepară ciocolata.
Crema de afine:
- 200 gr caju hidratat
- 100 ml lapte de cocos ( cât să acopere cajul)
- 50 gr afine congelate
- 50 gr de miere de albine
- 75 ml ulei de cocos
- 1 păstaie de vanilie
Mod de preparare:
Într-un blender se adaugă cajul, laptele de cocos și restul ingredientelor ( atenție! – laptele de cocos trebuie să acopere cajul). Se procesează până iese o cremă fină şi densă. Scoateţi blatul din congelator, adăugaţi crema și uniformizați. Se pune la congelator aproximativ 1 oră. Între timp se prepară ciocolata.
Ciocolata:
- 100 gr unt de cacao bio;
- 80 gr ulei de cocos bio;
- 50 gr pudră de roșcove/ cacao bio;
- 50 gr sirop de agave ;
- ½ păstaie de vanilie ( se folosește miezul de la vanilie) sau 2 linguri extract de vanilie;
Mod de preparare:
Untul de cacao se dă pe răzătoare și se topește la bain-marie (să fie maxim 40 grade), se adaugă uleiul de cocos topit, pudra de roșcove, păstaia de vanilie și siropul de agave - se amestecă cu telul.
Se scot formele din congelator și se adaugă ciocolata, iar peste se pun fructe de pădure. Din nou, se pun la congelator, aproximativ 1 oră, să se întărească ciocolata.