Guacamole raw vegan
Studiind compoziția fructului de avocado - vitamina K (26%), acid folic (20%), vitamina C ( 17%), potasiu (14%), vitamina B5 (14%), vitamina B6 (13%) și vitamina E (10%), putem trage concluzia că este unul dintre cele mai hrănitoare fructe. Avocado conține o proporție foarte mică de apă (74,2 % sau mai puțin) comparativ cu cantitatea de apă care se găsește de regulă într-un fruct proaspăt. Acesta este un indiciu al faptului că avocado este un fruct concentrat, cu o capacitate nutrițională și calorică ridicată, anumite soiuri ajungând până la 200 kcal/100 de porție comestibilă. Când se folosește în locul brânzei în salate, rezultă o reducere semnificativă a nivelului de calorii, grăsimi saturate, colesterol și sodiu.
Beneficiile consumului de avocado:
- Reglează tensiunea arterială;
- Întărește oasele și protejează smalțul dinților;
- Datorită conținutului de grăsimi monosaturate, este un puternic antioxidant;
- Întărește sistemul nervos și stimulează sistemul imunitar;
- Are grijă de sănătatea ochilor;
- Te protejează de un atac cerebral datorită reglării presiunii sângelui;
- Elimină stresul;
- Este ușor de digerat, fiind recomand și copiilor;
- Menține nivelul normal al glicemiei, însă scade și colesterolul și îmbunătățește compoziția de grăsimi din sânge;
- Stimulează memoria;
- Favorizează și absorbția de nutrienți din alte fructe și legume cu care este combinat în hrană.
Deși există numeroase rețete, autenticul guacamole se prepară din avocado pisat, ceapă tocată, suc de lămâie, sare și chili. În loc de chili am adăugat ardei verde și o roșie.
Ingrediente:
- 1 avocado bine copt;
- 1/2 ardei verde ;
- ½ zeama de la o lămâie;
- 1-2 lingurițe ulei de măsline;
- 1 ceapă mică roșie;
- 1 roșie;
- Sare marină după gust.
Mod de prepare:
Într-un robot cu lamă S, se adaugă avocado (curățat de coajă și sâmbure), ardei, ulei de măsline, zeama de la o lămâie, sare și se procesează până iese ca o pastă. La sfârșit se adaugă ceapa și roșia tăiate mărunt. Se pune la frigider, dar în mijloc se va pune sâmburele de avocado, ca să nu oxideze. Poftă bună!