Antioxidanții naturali – merișoarele
Merișoarele sunt fructe pe care puțini dintre noi le consumă în starea lor naturală sau uscate, însă ceea ce puțini dintre noi știm este faptul că merișoarele sunt considerate a fi tratamente miraculoase pentru o serie de boli importante și afecțiuni ce pot apărea în organismul nostru. Fructele mici, de un roșu intens, ce cresc retrase de ochii lumii, în sălbăticie, merișoarele conțin antioxidanți naturali ce previn apariția bolilor cronice precum cancerul și bolile cardiovasculare.
Scurt istoric al merișoarelor
Merișoarele provin în principiu din America de Nord, unde, merișorul este, alături de alte fructe unice ce cresc în această zonă, și anume coacăzele și strugurii din soiul Concord, unic. Prima referire asupra merișoarelor se face în jurul anului 1550, atunci când se certifică faptul că indienii consumau merișoare în scopuri terapeutice. Indienii americani își tratau, așadar, diverse afecțiuni, cu ajutorul merișoarelor.