Antioxidantii naturali – merisoarele

 

Antioxidanții naturali – merișoarele

Antioxidantii naturali merisoarele

 Merișoarele sunt fructe pe care puțini dintre noi le consumă în starea lor naturală sau uscate, însă ceea ce puțini dintre noi știm este faptul că merișoarele sunt considerate a fi tratamente miraculoase pentru o serie de boli importante și afecțiuni ce pot apărea în organismul nostru. Fructele mici, de un roșu intens, ce cresc retrase de ochii lumii, în sălbăticie, merișoarele conțin antioxidanți naturali ce previn apariția bolilor cronice precum cancerul și bolile cardiovasculare.

 

Scurt istoric al merișoarelor

 Merișoarele provin în principiu din America de Nord, unde, merișorul este, alături de alte fructe unice ce cresc în această zonă, și anume coacăzele și strugurii din soiul Concord, unic. Prima referire asupra merișoarelor se face în jurul anului 1550, atunci când se certifică faptul că indienii consumau merișoare în scopuri terapeutice. Indienii americani își tratau, așadar, diverse afecțiuni, cu ajutorul merișoarelor.

Citește mai mult:Antioxidantii naturali – merisoarele

Beneficiile mustului

 

Beneficiile mustului

Beneficiile mustului

 O dată cu venirea toamnei, apare și licoarea noastră favorită, mustul. Un suc minunat și extrem de aromat, parfumat, dulce-acrișor, obținut din struguri proaspeți, mustul este la îndemâna oricui la începutul toamnei. Ceea ce nu știam despre must este faptul că acesta are o mulțime de beneficii asupra organismului nostru, protejându-ne inima, alungând stresul din viața noastră și prevenind obezitatea. Mustul ne face să conștientizăm că vara a trecut și anotimpul rece se apropie, deci ar fi bine să ne vitaminizăm puțin organismul și să ne întărim sistemul imunitar, așa cum ne pricepem mai bine. Și cum am putea face aceste lucruri dacă nu cu ajutorul acestei ambrozii pentru trup și suflet, cu ajutorul mustului delicios și savuros, înțepător și totodată catifelat?

Citește mai mult:Beneficiile mustului

Alimente pentru reglarea glicemiei

 

4 alimente de privilegiat pentru reglarea glicemiei

Alimente pentru reglarea glicemiei

 Dacă urmezi un regim pentru reglarea glicemiei trebuie să știi că există niște legume adaptate pentru acest regim slab în glucide. Multe legume conțin fibre, fapt ce duce la încetinirea glicemiei, dar unele conțin şi vitamine sau minerale speciale care pot influența cu adevărat nivelul de zahăr din sânge.

 Descoperă lista noastră de legume de consumat și învață cum să stăpânești nivelul de glicemie cu ajutorul legumelor.

 

Broccoli.

 Dacă îți urmărești îndeaproape indexul glicemic, leguma broccoli este cea pe care te poți baza. Broccoli este o legumă care vine cu proteine și cu fibre, dar și cu crom, un mineral care trebuie să facă parte din alimentația ta. Broccoli este una din cele mai bune legume pentru sănătatea ta.

Citește mai mult:Alimente pentru reglarea glicemiei

Siesta de dupa-amiaza

 

Lucruri pe care probabil nu le știi despre siestă

siesta de dupa amiaza

 Dacă te numeri printre acele persoane care nu pot să renunțe la siesta de după-amiază, avem o veste bună: siesta este excelentă din toate punctele de vedere! Siesta este o nevoie naturală. Știai că în China dreptul la siestă este protejat prin constituție și că însuși Winston Churchill, în perioada războiului, nu renunța la acest moment privilegiat pentru a-și reîncărca bateriile? Tu ce știi despre siestă?

 

Siesta ajută corpul să își regleze temperatura

 Temperatura corporală este de aproximativ 37,6 grade. Însă, în timpul somnului, aceasta are tendința să coboare, lucru ce ne permite să ne odihnim mai bine în special în perioada de caniculă.

Citește mai mult:Siesta de dupa-amiaza

Beneficiile sucurilor crude de fructe si legume

 

Beneficiile sucurilor crude de fructe şi legume

Beneficiile sucurilor crude de fructe si legume

 Nu mai este un secret faptul că alimentația poate să aibă un rol fundamental în prevenirea numeroaselor probleme sau boli cu care ne confruntăm. Și îți mai spunem un secret – sucurile crude de fructe şi de legume sunt delicioase și sunt o adevărată cură de întinerire pentru tine.

 Metodele de extracție ale sucurilor separă fibrele de apă și de nutrienții alimentelor care sunt apoi aproape imediat digerate și asimilate cu un minimum de efort de către organism. Vitaminele, mineralele și enzimele ajung la celulele și la țesuturile care au nevoie de ele într-un timp record.

 

Ce cantitate de suc crud pot consuma?

 Sucurile crude de fructe şi de legume se consumă fără moderație. O jumătate de litru de suc este cantitatea ideală pentru o cură.

Citește mai mult:Beneficiile sucurilor crude de fructe si legume